Aquest Europa no es rendeix mai

04 Març 2018 Àngel Garreta
Raillo lluitant amb Carlos González Raillo lluitant amb Carlos González Àngel Garreta

L'Europa ha sumat un punt a Sant Boi (1-1) que ha acabat resultant valuós i positiu considerant les circumstàncies que han rodejat el matx.

Lliga · Jornada 28 · 04/03/18 · 12 hores · Mpal. Joan Baptista Milà · 300 espectadors

SANTBOIÀ
1 - 1 EUROPA

Al camp del rei dels empats de la categoria... un empat. L'Europa, que ha signat una molt bona primera part, ha patit un dels 'via crucis' d'aquesta temporada: rebre un gol en la primera ocasió cara del rival. Amb tot, l'equip ha aconseguit empatar, però acte seguit s'ha quedat amb deu efectius sobre la gespa. Sense perdre-li la cara al partit i intentant generar perill -i resistir al darrere- fins al final, el conjunt escapulat ha acabat sumant un punt que, combinat amb la resta de resultats de la jornada, encara el deixa dins el grup d'aspirants a fites majors.

De forma progressiva, els primers minuts han anat dibuixant un lleuger domini del cuir per part dels graciencs. El Santboià s'ha vist condicionat amb els canvis ben d'hora per la lesió de Collado al minut 13. Mentrestant, els europeistes han gaudit de la primera oportunitat al minut 19 en una centrada d'Ángel De la Torre que David Jimenez ha rematat de cap al travesser. La jugada, però, ha restat anul·lada per assenyalar l'assistent fora de joc de l'extrem escapulat.

No ha deixat d'intentar-ho el conjunt de Joan Esteva. Pocs instants després ha estat Varona qui ho ha provat de cap, enviant la pilota lleugerament desviada a la dreta del pal. L'Europa ha estat amo i senyor del joc durant la primera mitja hora, però el Santboià ha fet un pas endavant al darrer tram, això sí, sense cap ocasió de cara a porta. De fet, la darrera també ha caigut del cantó visitant amb una centrada-xut de David Jiménez que no ha trobat rematador al segon pal.

Només començar la represa, cop dur pels graciencs: en la primera ocasió dels locals, diana. Pedro Bravo ha xutat des de la frontal, Arnau ha respost amb un sensacional refús amb els punys però en el seguiment de la jugada, Revi ha acabat cedit amb el taló a la frontal de la petita on Oriol Molins, murri, s'ha anticipat a la lliscada per terra d'Alberto i la sortida del propi Arnau per, amb un subtil toc, fer entrar la pilota al fons de la xarxa.

El mateix Molins s'ha convertit en el protagonista del partit i del seu equip acte seguit, evitant l'empat gracienc. Córner que remata de cap Varona, amb el porter a mitja sortida i totalment superat. Finalment, sobre la línia de gol, Molins ha evitat una diana que ja es cantava. El marcador no resultava just -si hi ha justícia en aquest esport- pel que fa als mèrits graciencs, però la 'llei de Murphy' ha semblat ser especialment cruel avui amb els de Gràcia quan al minut 55 una pilota que no ha blocat el porter Ivan Fuentes ha caigut morta per a Raillo, a tres metres de la porteria, sense oposició ni porter, veient com el seu xut final, que semblava impossible de fallar, ha anat fora.

No obstant, el propi Raillo s'ha rescabalat del seu error convertint-se en l'artífex del punt que ha sumat el seu equip. David Jiménez ha centrat des de la dreta i Raillo, posant la punta de la bota, ha desviat suficientment com per a canviar la trajectòria fins fer entrar la pilota al fons de la xarxa. L'Europa ha trobat el seu premi i semblava disposat a girar del tot el mitjó fins a obtenir la victòria, però tot ha canviat en un minut. En una brega entre Mario i David Jiménez el davanter europeista ha vist injustament la cartulina groga. Acte seguit, en una entrada on Jiménez ha arribat involuntàriament a destemps i ha tocat el jugador local abans que la pilota, ha vist la segona groga -aquesta justa- i l'Europa s'ha quedat amb deu efectius.

Amb tot, el conjunt gracienc no li ha perdut la cara al partit i ha seguit lluitant tant per conservar el punt com per mirar d'ampliar-lo en alguna jugada aïllada. Al bàndol vermell, Oriol Molins ha perdonat, en una rematada dins l'àrea gran, el que podria haver resultat el segon gol pel Santboià. El temps reglamentari i l'afegit s'han consumit sense que cap equip hagi mogut l'electrònic.

SANTBOIÀ: Ivan Fuentes, Rubi, Cárdenas, Gerard Rovira, Castell, Carlos Martínez (Carlos González, 36'), Oriol Molins, Mario, Revi (José González, 80'), Pedro Bravo i Collado (Romano, 13').

EUROPA: Arnau, Aimar, Ruben (Alejo, 87'), Guillen, Tena, Varona, Raillo, Alberto, Ángel De la Torre (Prat, 58'), Pluvins (Damià, 85') i David Jiménez.

ÀRBITRE: Vicente Alexand Muñoz Baquero (Vallès Occidental), assistit per Jesús Gimeno Solans (Lleida) i Daniel Galera Serrano (Vallès Occidental).

TARGETES: Grogues a Cárdenas, Gerard Rovira, Mario i Carlos González (Santboià) i a Prat i David Jiménez -dues i expulsió minut 70- (Europa).

GOLS: 1-0 (Oriol Molins, 46'); 1-1 (Raillo, 69').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Ferran Esteve i Cano (lesió), Uri (sanció) i Alieu i Gálvez (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa i el porter Tomás de l'Europa B / Pel Santboià han restat a la banqueta: Bellido i el porter Marc Ollé.

Encontre disputat amb cel tapat i molt petites estones de sol.

El Santboià és l'equip amb més empats de la categoria. L'Europa no perd a Sant Boi en lliga des de la temporada 2011/2012.