Aquest Europa val una tona d'or!

09 Octubre 2022 Àngel Garreta
Fins a quatre celebracions de gol en la matinal d'avui Fins a quatre celebracions de gol en la matinal d'avui Àngel Garreta

Partit boig amb sis gols i un nou triomf de l'Europa, en aquest cas a Tona (2-4) per a sumar un espectacular 15 de 15 en punts.

Lliga · Jornada 5 · 09/10/22 · 12 h. · Mpal. Tona · 100 espectadors

TONA 2 - 4 EUROPA

bannercroniquesmasculi

L'equip gracienc seguirà comandant la taula del grup V de Tercera RFEF en solitari després de signar la cinquena victòria en els cinc partits de lliga disputats fins ara. Per primer cop aquesta temporada, l'equip escapulat ha encaixat gol i ha anat per darrere del marcador en un partit. Amb tot, la capacitat tant de reacció dels graciencs (fins l'1-3) com de resistència i patiment (amb l'insistència local amb el 2-3) han acabat per donar fruits i lligar el triomf en un camp complicadíssim que tot apunta que serà molt complicat per a la majoria d'equips de la lliga.

Tot i uns primers minuts amb domini gracienc i una gran ocasió perdonada pel 0-1 -una rematada de Kilian passada de Pastells on el seu xut enlloc de trobar porteria ha anat cap enrere fins el porter-, el Tona ha aconseguit trencar el registre de porteria a zero dels graciencs al minut 11, quan Nil Salarich ha aprofitat una passada que l'ha habilitat dins l'àrea per marcar pel pal curt.

L'Europa ha encaixat aquest primer gol de la temporada però ha seguit apostant pel seu plantejament amb el control de la pilota tot buscant un espai en la defensa local. Aquest espai ha arribat al minut 29 quan Aliaga ha estat objecte de penal. Des dels onze metres Adri Gené no ha fallat, enganyant el porter, per dur l'1-1 al marcador. Amb aquest resultat i sense noves ocasions clares sobre cap de les dues àrees s'ha arribat al descans.

A la segona meitat ha arribat la bogeria al Municipal de Tona. Per començar, gol inicial de l'Europa per a donar-li la volta al marcador al primer minut: centra de Carlos que Castell, amb una impecable rematada de cap girant el coll, ha enviat al fons de la xarxa per a sorpresa del porter, que s'ha trobat el cuir a sobre i no ha pogut impedir, tot i tocar-lo, que fos l'1-2.

Més espectacular encara l'1-3, obra del capità Àlex Cano. El central ha recuperat una pilota al mig del camp i, després del primer control, ha etzibat un xut des de 50 metres, un petit pas més avançat de la línia del mig del camp, per fer entrar la pilota a la porteria rival davant el que és, sens dubte, un dels gols de la temporada a Tercera Divisió i el més espectacular de la seva sensacional carrera golejadora, on el 'CapiCano' forma part del top de jugadors de la història superant fins i tot a molts davanters.

Quan el partit semblava estar sota control, el Tona ha començat a exercir forta pressió sobre la defensa visitant. Primer, Ale Gaitán ha perdonat de cap tot sol dins l'àrea petita però uns minuts després no ha perdonat i ha fet el 2-3 en una jugada on semblava que la pilota no podria ser centrada i el propi Gaitán ha rematat de cap al fons de la xarxa. A partir d'aquí, minuts de patiment de l'Europa, veient el tercer gol del Tona 'sobrevolar' la seva àrea en cada arribada. Al minut 82, de nou protagonisme per Ale Gaitan, qui ha vist una targeta vermella directa.

Amb el rival disposant 10 efectius sobre la gespa, Kilian ha deixat el duel vist per sentència al minut 86 en una jugada on semblava que no arribaria a la pilota però on ha acabat fent-se amb el cuir davant la falta de contundència en el refús d'un defensa. Obert a l'àrea, ha buscat el seu angle i ha clavat un xut creuat al segon pal per fer l'1-4. Encara ha donat temps per a veure una agressió de Dídac Serra (un cop de cap sobre Mario) que ha deixat els locals amb 9 jugadors entrant en temps afegit.

TONA: Carles Blanquera, Sebas Giménez, Dano Coll, Lluc Banús, Pau Juvanteny, Miki Poveda (Dídac Serra, 45'), Enric Vallès (Toni Rossell, 62'), José Alberto (Eloi Sánchez, 73'), Marc Roquet (Ale Gaitán, 45'), Maik Molist i Nil Salarich.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells (Manel, 58'), Mario, Àlex Cano, Campeny, Pau López, Castell, Adri Gené (Alberto, 75'), Kilian, Carlos (Molins, 75') i Aliaga (Vilamitjana, 64').

ÀRBITRE: Rafael Aguilar Prat (Vallès Occidental), assistit per Pablo De la Iglesia Muñoz i Adrià Vicente Delmar (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Dan Coll i Maik Molist (Tona) i a l'entrenador de porters Àlex Rodríguez (Europa). Vermelles directa a Ale Gaitán -minut 82-, el tècnic Ricard Farrés -minut 83- i Dídac Serra -minut 90- (Tona) i al segon entrenador Éric Sánchez -minut 63- (Europa).

GOLS: 1-0 (Nil Salarich, 11'); 1-1 (Adri Gené -p-, 29'); 1-2 (Castell, 46'); 1-3 (Cano, 56'); 2-3 (Ale Gaitán, 72'); 2-4 (Kilian, 86').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats (en procés d'agafar forma en dinàmica de grup) i Nolla (molèsties al pubis).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Galeano, Joel Arimany i el porter Joel Ruiz / Pel Tona han restat a la banqueta: Roger Curós, Ferran Generó i el porter Marc Quer.

Partit disputat amb cel tapat i ambient fresc.

Primer duel oficial en la història entre els dos equips. L'Europa, que duia els 4 primers partits de lliga sense encaixar, ha rebut els primers gols en contra de la temporada.