Aquest Sant Medir no és dolç

La Montañesa s'ha imposat per un sorprenent marcador La Montañesa s'ha imposat per un sorprenent marcador Àngel Garreta

Boig partit el disputat a Nou Barris contra la 'Monta' (4-2). L'Europa ha perdonat el triomf amb 2-2 i ha acabat rebent 4 dianes.

Lliga · Jornada 15 · 03/03/21 · 19 hores · Mpal. Nou Barris · porta tancada (Covid-19)

MONTAÑESA
4 - 2 EUROPA

Que el camp de la Montañesa és històricament territori prohibit per l'Europa ho diuen les estadístiques. Que el partit hauria pogut acabar 2-4, també. Amb l'empat provisional a dos gols, els graciencs han perdonat sentenciar el partit i ho han acabat pagant a la contra.

El matx ha començat molt bé per a l'Europa, amb unes mans locals a l'àrea pròpia que Albert Martí, des dels onze metres, s'ha encarregat de convertir en el 0-1 al minut 6. A partir d'aquí, la Montañesa ha anat guanyant terreny fruit de la necessitat.

Al minut 18, però, l'Europa ha reclamat penal de Segovia sobre Varona en la sortida del porter de la Montañesa a peus del migcampista. L'àrbitre ha concedit finalment córner. A partir d'aquí, a l'altra porteria, la Monta ha trobat el gol en una falta lateral de Marc García que Dani ha enviat al fons de la xarxa.

Amb el gol donant ales als locals, Sergio s'ha convertit en protagonista realitzant dues aturades antològiques en cinc minuts, dignes de videoteca i que han salvat l'Europa del gol, primer en un vol a la creueta per refusar un obús de Ion des de 35 metres i després traient una mà a terra, al pitjor angle per un porter, a tocar de la base del pal, i fent 'pala' per enviar el cuir a córner. Sergio, però, no ha pogut evitar el 2-1, un nou gol fruit d'una nova falta lateral i Soriano, exjuvenil de l'Europa, que lliscant a l'àrea fa el 2-1. Abans del descans, però, penal aquest indiscutible en refusar Omar amb el braç al vèrtex de l'àrea. L'àrbitre no ha assenyalat res.

Tocava remuntada i a la represa s'ha vist, des del primer segon, els millors minuts de l'Europa aquest 2021: monòleg exclusiu dels escapulats durant més de mitja hora. Abans de l'empat, la Montañesa ha salvat fins a dues vegades el gol sobre la línia, primer en una centrada a l'àrea on Albert Martí remata de primeres i Soriano, amb Segovia batut, ha refusat sota pals i, després, una sortida de Segovia fora l'àrea per impedir el xut de David Jiménez, caient la pilota a Pastells a 40 metres de la porteria. La seva vaselina ha picat al travesser i, en la segona jugada, novament la defensa de la 'Monta' ha tret la pilota sota pals.

El premi a l'insistència escapulada ha arribat al minut 59 en una centrada des de l'esquerra de Ricki Vidal que David Jiménez ha enviat al fons de la xarxa al segon pal.  El marcador encara no assenyalava el quart d'hora de la segona meitat i l'Europa, per ocasions i embranzida, semblava destinat a donar-li del tot la volta a l'electrònic i sumar la victòria, més encara quan Albert Martí ha fet picar la pilota a l'escaire en un xut que semblava el 2-3... fins que en l'única arribada local del segon temps fins el moment, ha caigut el 3-2. El matx ha passat de blanc a negre amb la diana de Dani, segona del seu compte particular..

El cop ha estat molt dur per un Europa que ha intentat almenys tornar a empatar, però ja sense arribar amb la mateixa força de la primera mitja hora de la segona part. Cinc minuts més tard del tercer gol, ha arribat ja el de la sentència al minut 84, quan Aleix ha superat Sergio de xut creuat. La resta de minuts, sense història.

MONTAÑESA: Segovia, Santos, Alba, Hayek (Haitam, 89'), Omar Balde (Manel, 93'), Lele (Aleix, 63'), Verdú, Ion, Dani, Marc García i Soriano.

EUROPA: Sergio, Guti, Carlos Cano, Àlex Cano, Alberto (Fode, 82'), Varona (Ricki Vidal, 59'), David Jiménez, Albert Martí, Pau López, Alfons Serra i Sergi Pastells.

ÀRBITRE: Óscar Carballo Vázquez (Barcelona), assistit per Víctor Gómez Díez (Barcelona) i Juan Miguel Tebar Hernández (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Segovia, Hayek, Omar Balde, Haitam i Verdú (Montañesa).

GOLS: 0-1 (Albert Martí -p-, 6'); 1-1 (Dani, 29'); 2-1 (Soriano, 41'); 2-2 (David Jiménez, 59'); 3-2 (Dani, 79'); 4-2 (Aleix, 84').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Uri, Vilamitjana, Nolla i Castell (lesió) i Briones (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Adri Guillen, Prats, Èric, Joan Marc, Martí Alba, Joan Castells i el porter Briones / Per la Montañesa han restat a la banqueta: Omar Khali i el porter Nil.

Partit disputat amb cel tapat però relativa còmode temperatura d'hivern.

El partit, ajornat el passat 7 de febrer per un positiu de Covid-19 dins la plantilla de Nou Barris, posa al dia la llista de partits de l'Europa dins el subgrup A de Tercera. L'Europa no perdia un partit de lliga fora de casa des del 23 de febrer del 2020 a Cerdanyola: un any i una setmana.