Arribar però no moldre

22 Octubre 2017 Àngel Garreta
L'Europa ha gaudit de moltes ocasions sense materialitzar L'Europa ha gaudit de moltes ocasions sense materialitzar Àngel Garreta

Un partit ple d'ocasions per banda i que podria haver acabat amb qualsevol marcador, s'ha resolt per la mínima: Europa 0 - Pobla de Mafumet 1.

Lliga · Jornada 11 · 22/10/17 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 500 espectadors

0 - 1 POBLA MAFUMET

Hauria resultat raonable un triomf de l'Europa, un empat a molts gols o el triomf final de la Pobla, com així s'ha certificat. El duel entre els dos conjunts, pel model d'aposta futbolística a cada banda, prometia molt a la prèvia i, en aquest sentit, ha estat a l'alçada: duel disputat, moltes ocasions per banda i un marcador que, al marge de ser negatiu per a l'Europa, resulta curt pels mèrits dels dos equips. L'Europa ha acabat pagant la falta de definició de cara a porteria. No acaba de trobar el camí de les victòries a casa el conjunt escapulat.

Un encontre ple d'ocasions ha tingut un primer quart, paradoxalment, sense arribades a porteria. El matx estava tranquil i sense gaires problemes quan la Pobla ha tret petroli de la primera ocasió. Una passada entre centrals l'ha aprofitat Pol Prats per encara Fer i, tot i xutar i rebotar la pilota al cos del porter, veure com aquesta acabava al fons de la xarxa convertint-se en el que, a la llarga, seria l'únic gol del matí.

A partir d'aquí l'Europa ha reaccionat i ha buscat l'empat amb insistència durant el primer temps. Se n'ha fet mereixedor per ocasions, però no ha sabut definir. De fet ha tingut la primera ocasió just al minut següent d'encaixar gol. Raillo, dins l'àrea i regatejant el seu marcador, ha xutat incomprensiblement fora. Poc després, Tena ha habilitat Javi Navarro i el xut final d'aquest ha acabat desviat a córner.

La més clara, al minut 32, quan David Jiménez ha controlat amb el pit, s'ha buscat l'angle, ha carregat la cama i el seu xut final ha picat al bell mig del pal curt de la porteria defensada per Perales. El mateix Jiménez, a quatre minuts pel descans, hauria pogut empatar de xut potent creuat que ha marxat llepant el pal.

La represa ha començat com ha acabat el primer temps, amb ocasions de l'Europa, en aquest cas per partida doble a botes de Javi Navarro. Al minut 48 ha xutat massa desviat i al 52 ha fet intervenir amb encert el porter de la Pobla. Per nombre d'ocasions i d'arribades el partit, en aquest punt, podia estar empatat o ja capgirat, però avui no era el dia de l'encert a porteria per part dels escapulats.

Quan la Pobla semblava més 'out' del partit, ha començat a plantejar els minuts restants de matx a la contra i per velocitat. D'aquesta manera l'equip d'Eduardo Vílchez ha començat a fer mal, però al davant s'ha trobat un Fer inspiradíssim sota pals i salvador del seu equip. Al minut 53 ha evitat el 0-2 desviant la pilota amb el peu com a resposta al xut del visitant Brugui. Al minut 80 ha guanyat la partida a Koné en un mà a mà molt clar pel filial del Nàstic, però es que cinc minuts més tard ho ha tornat a repetir quan el gol de Brugui, també sol davant Fer, ja es cantava. Estelar el jove porter europeista.

L'Europa ha tingut les darreres ocasions, al minut 88 amb una pilota que, tal com ha caigut de primeres, Navarro ha rematat llepant el pal i també al minut 93, quan un enverinat xut creuat de David Jiménez l'ha refusat el porter Perales amb una gran estirada. No era el dia de l'encert i això és el que ha acabat condicionant el resultat.

EUROPA: Fer, Dani Pujol, Ruben, Cano, Tena (Prat, 77'), Uri, Raillo (Ángel De la Torre, 71'), Alberto, Javi Navarro, Pluvins (Varona, 71') i David Jiménez.

POBLA MAFUMET: Perales, Pol, Dani Hernández, Salva, Roger Figueras, Jesús, Pol Prats (Pol Ballesteros, 84'), Èric (Adrian, 76'), Ivan Vidal (Koné, 69'), Rayco i Brugui.

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Barcelona), assistit per Mariona Peralta Geis i Pol Toril Bagen (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Varona (Europa) i a Perales, Roger Figueras i Èric (Pobla de Mafumet).

GOLS: 0-1 (Pol Prats, 18').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guillen (lesionat), Alieu (sancionat), Ferran Esteve (amb el Filial) i Josa, Alejo i Damià (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Torres i el porter Arnau / Per la Pobla han restat a la banqueta: Gabriel Vidal i el porter José.

Partit disputat amb sol i sota una còmode temperatura.

Quart partit consecutiu en lliga a Gràcia que Europa i Pobla juguen al mes d'octubre. Abans del xiulet inicial l'speaker del Nou Sardenya, Ramon Palau, ha llegit el darrer comunicat oficial del club en relació als fets polítics que afecten la societat i institucions catalanes.