Bon futbol sense gols

18 Març 2018 Àngel Garreta
Duel molt competit Duel molt competit Àngel Garreta

Pobla de Mafumet i Europa han ofert un bon partit de futbol on el gol ha estat l'únic absent. Treballat punt dels dos equips tot i signar un 0-0.

Lliga · Jornada 30 · 17/03/18 · 12 hores · Mpal. Pobla de Mafumet · 100 espectadors

POBLA MAFUMET
0 - 0 EUROPA

Des de fa anys, els duels entre l'Europa i el filial del Nàstic de Tarragona no decepcionen. Segurament ha faltat el gol -a totes dues bandes- per arrodonir un partit molt treballat, meritori i tàcticament molt precís de les dues formacions. Amb tot, aquesta bona matinal de futbol manté tots dos equips molt vius en la lluita per la zona alta. En el cas de l'Europa, a 4 punts del play-off a falta de 24 per disputar.

Inici d'encontre amb una ocasió per a l'Europa al primer minut en una centrada de David Jiménez que Pluvins, posant la punta de la bota al vèrtex de l'àrea, ha tocat però no ha desviat suficient com per agafar la pilota la direcció de la porteria. Aquesta s'ha perdut per la línia de fons a tocar del pal llarg.

La possessió de la pilota i el pes ofensiu de l'encontre s'han anat repartint al llarg de tot el matx a cada bàndol. L'Europa és qui ha gaudit de més arribades durant els 20 primers minuts, però sense opcions clares, només dues tímides rematades de David Jiménez, una massa alta i l'altra fluixa i centrada, fàcil pel porter Perales. El local Adrián, al minut 23, ha tingut la primera dels grana amb un xut que ha sortit per sobre el travesser.

La més clara del primer temps ha caigut del cantó de la Pobla de Mafumet. En una centrada paral·lela a l'àrea petita, Moha ha posat la punta de la bota i Arnau, sortint a tapar l'angle de rematada amb el cos, ha refusat en darrera instància, evitant el gol.

Si el primer temps ha començat amb ocasió per a l'Europa, el segon també. Als sis minuts, pilota robada a la banda dreta de l'àrea, Raillo que assisteix Uri a la frontal i aquest, de primeres, envia el seu xut als núvols. L'Europa ha començat a dominar més el joc en aquests minuts, especialment per bandes i a pilota aturada, com una falta directa de David Jiménez, a tocar del quart d'hora, que ha marxat llepant la creueta del pal que tapava la barrera local.

S'ha imposat l'ordre en un matx que, tot i tenir-se molt vigilats i pressionats els dos conjunts, amb els espais ben tapats, no ha estat exempt d'intensitat. Tant 'perfectes' els hi han semblat els esquemes, la pressió i la intensitat de l'equip als respectius tècnics que només hi ha hagut 2 canvis dels 6 que es poden fer en un encontre -un per banda- per a mirar de no tocar res i seguir en la mateixa dinàmica a cada cantó.

La jugada més clara de gol de tot el partit ha tingut color europeista: servei de porteria d'Arnau, l'efecte del vent (present tot l'encontre) ha deixat la pilota morta a la frontal de l'àrea per a Raillo i aquest ha vist com el seu xut creuat topava amb la base del pal de la porteria de Perales. De nou la fusta, com en anteriors partits, ha evitat la diana gracienca. Una falta directa de David Jiménez al minut 91, que ha marxat per sobre el travesser, ha estat la darrera opció per evitar deixar aquest bonic duel sense gols.

POBLA MAFUMET: Perales, Pol, Dani Hernández, Salva, Roger, Adrian, Prats (Ballesteros, 62'), Èric, Moha, Rayco i Gabri.

EUROPA: Arnau, Damià, Ruben, Guillen, Tena (Alejo, 91'), Uri, Raillo, Alberto, Josa, Pluvins i David Jiménez.

ÀRBITRE: Ruben Mancera Antón (Maresme), assistit per Juan José Cárdenas Vargas i Santiago Molina Manzano (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Pol, Adrián i Gabri (Pobla de Mafumet) i a Damià, Uri, Raillo, Alberto i David Jiméne (Europa).

GOLS: cap.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Varona i Cano (lesió), Aimar i Ángel De la Torre (sanció) i Ferran Esteve (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gálvez, Prat, Alieu i el porter Tomás de l'Europa B / Per la Pobla de Mafumet han restat a la banqueta: De Nova, Blay, Brugui i el porter Arturo.

Partit jugat a ple sol i temperatura còmode, però amb constant vent.

Abans de l'inici del matx s'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'àvia de Ramon Gatell, director tècnic del Futbol Formatiu del CE Europa.