Calen més d'onze per tombar l'Europa amb deu!

11 Febrer 2018 Àngel Garreta
Aimar rep l'entrada de Gómez Aimar rep l'entrada de Gómez Fran Capell

L'Europa ha caigut derrotat a casa davant L'Hospitalet (1-2) jugant 35 minuts amb deu futbolistes i mostrant tot el seu punt d'honor.

Lliga · Jornada 25 · 11/02/18 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 650 espectadors

1 - 2 L'HOSPITALET

Hi ha derrotes on un europeista pot marxar a casa molt orgullós del seu equip. Aquesta n'és una. Un penal i un golàs en forma de vaselina han complicat l'escenari contra el segon classificat, el poderós Hospi. No obstant, una bona sortida de l'equip a la represa ha permès retallar distàncies ben d'hora i ficar-se en el partit en ple procés de remuntada. Una injusta expulsió ha condicionat el matx, però ha fet treure el millor de l'Europa amb un efectiu menys. Els escapulats han tingut opcions d'empat, així com l'Hospi, amb evidents espais a la contra, per sentenciar.

La primera gran ocasió del matx ha caigut a botes de l'Europa en una acció per banda dreta que ha finalitzat amb una assistència a Varona a l'àrea gran. El migcampista ha controlat la pilota encarat a porteria, però el seu xut final, massa tou, ha resultat fàcil pel porter.

Poc després ha arribat la primera jugada amb polèmica. Una rematada de cap a l'àrea de l'Europa ha anat a parar al cos d'Alberto a l'altura de la cintura. El futbolista ha posat el cos cap enrere, ha apartat el braç però l'àrbitre hi ha vist contacte. La repetició de TV no ho deixa clar -el braç queda tapat- i l'acció es fa difícil de valorar. Des dels onze metres Manzi no ha fallat i ha posat el 0-1. No obstant, l'Europa no li ha perdut la cara al partit. En la següent acció d'atac, un xutàs de David Jiménez des de fora l'àrea ha obligat Aliaga a volar per refusar la pilota a córner.

Passada la mitja hora, nova ocasió per a Varona, controlant a la perfecció una passada d'Ángel De la Torre a l'interior de l'àrea, orientant aquest control i rematant posteriorment fora sobre la pressió del seu marcador. A l'altre cantó, rèplica riberenca amb doble intervenció gairebé consecutiva d'Arnau, providencial per evitar un gol que, no obstant, ha arribat al minut 40. Manzi ha rebut en zona de mitjos però decantat a la banda i, sense pensar-s'ho i mig caient, ha etzibat una vaselina que s'ha convertit en el 0-2, resultat amb què s'ha arribat al descans.

Al descans l'Europa ha pres consciència que no estava fent un mal partit, al contrari, malgrat anar dos gols per sota al marcador. Els escapulats, que han capgirat no pocs partits aquesta temporada, s'han proposat fer-ho també davant L'Hospitalet, i la feina començava a tenir efecte ben d'hora, al minut 51, quan una centrada de David Jiménez ha quedat morta, mig aturada per un defensa i allà Pluvins, ben atent, ha rematat al fons de la xarxa per fer l'1-2 i el seu primer gol com a jugador escapulat.

Tot s'ha trencat en la següent acció. Pilota bombejada a l'àrea que atrapa per alt el porter Aliaga. Alberto, que entrava en cursa, intenta aturar la seva embranzida però un defensa de l'Hospi pica colze amb colze amb Alberto, desplaçant-lo suficient com per a que aquest, fruit de l'acció, acabi donant un suau com a Aliaga. L'àrbitre només ha vist el segon fet i li ha mostrat a Alberto una injusta segona groga per agressió -que no és tal- al porter. Aquest fet, al marge de condicionar molt la remuntada de l'Europa, ha tingut també el seu efecte positiu: ha carregat d'adrenalina els deu jugadors restants, ha creat comunió públic-jugadors i l'Europa s'ha crescut davant l'adversitat, arribant per molts minuts a tenir els riberencs tancats al seu mig del camp i olorant-se més a tocar l'empat que no el tercer gol visitant.

Les ocasions gracienques han sovintejat: centrades, córners... l'equip es creixia però, lògicament, per poder fer un poderós pas endavant contra l'Hospi i amb deu homes, s'havia de prendre algun risc en defensa. El conjunt dirigit per Xavi Molist ho ha intentat aprofitar, però s'ha topat amb un Arnau novament majestuós avui i, quan Arnau s'ha vist superat, com amb un xut creuat de Velillas, ha arribat el capità Cano a tocar de la línia de gol per evitar la diana visitant. L'Hospi ha perdonat la setència i l'Europa podria haver fet saltar el públic dels seus seients al minut 83 en una falta directa rebotada que, en segona instància, s'ha vist com la pilota queia a botes de Raillo qui, de primeres i amb un sensacional xut, ha obligat Aliaga a posar a prova la seva ràpida capacitat de reacció i evitar, amb els punys, el que hauria resultat un empat èpic.

EUROPA: Arnau, Aimar, Ruben (Prat, 82'), Cano, Tena, Varona (Damià, 55'), Raillo, Alberto, Ángel De la Torre, Pluvins (Uri, 57') i David Jiménez.

L'HOSPITALET: Aliaga, Ñoño, Savall, Òscar, Ripoll (Draman, 76'), Rodri, Losada, Gómez, Canario (Agi, 78'), Manzi (Velillas, 68') i Dani.

ÀRBITRE: Óscar Carballo Vázquez (Barcelona), assistit per José María Rodríguez Enrique i Lluís Espallargas Casellas (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Alberto -dues i expulsió minut 54- (Europa) i a Manzi (L'Hospitalet).

GOLS: 0-1 (Manzi -p-, 15'); 0-2 (Manzi, 39'); 1-2 (Pluvins, 51').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer i Guillen (lesió) i Alejo, Ferran Esteve, Alieu i Gálvez (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa i el porter David Aragón del Juvenil A / Per L'Hospitalet han restat a la banqueta: Cristian Alfonso i el porter Sergi.

Duel disputat amb sol i temperatura pròpia d'hivern.

Primer gol de Pluvins amb la samarreta escapulada.