Capacitat de reacció!

24 Abril 2016 Àngel Garreta
Un triomf clau Un triomf clau Àngel Garreta

L'Europa ha guanyat a domicili el Palamós (2-3) en un partit vistós on tots dos equips han donat parcialment la volta als marcadors i que suposa seguir mantenint la segona plaça en lliga.

Tercera Divisió · Jornada 35 · 24/04/16 · 17 hores · Estadi Palamós-Costa Brava · 500 espectadors

PALAMÓS
2 - 3 EUROPA

Els resultats dels rivals obligaven. L'Europa havia de guanyar per seguir conservant en solitari la segona plaça de la lliga, una posició que, dins el play-off, garanteix la tornada a casa de la primera eliminatòria i en un alt percentatge el de les següents. L'empresa era complicada donat que el Palamós, malgrat patir per salvar-se, només havia cedit tres derrotes al seu estadi. L'Europa ha tirat de qualitat i coratge per sumar els tres punts.

Primera Part

Millor inici de partit impossible quan als quatre minuts l'Europa s'ha posat per davant al marcador. Guzman ha vist l'arribada de Fran Bea al segon pal i el migcampista, rematant en plena lliscada pel terra, ha enviat el seu xut al primer pal, impossible d'aturar per Bayona. L'alegria, però, ha durat poc. Cinc minuts després, una internada de Medina ha finalitzat amb un fort xut creuat, molt ajustat, lluny de l'abast de Gianni. Amb taules al marcador el Palamós s'ha vist més confiat i prop de la mitja hora ha aprofitat una sèrie de rebots dins l'àrea escapulada, on ningú ha encertat a enviar la pilota ben lluny en el refús. Feixas, atent a l'enèssim rebot, ha acabat xutant fort pel mig i fent el 2-1.

L'Europa s'ha animat al tram final buscant l'empat, però només ha tingut dues ocasions, una d'elles clara. Primer ha provat sort Guzman amb un xut fluix, fàcil de blocar pel porter. Al minut 40, Fran Bea, sense pensar-s'ho, ha xutat bombejat des de 35 metres i la pilota ha sortit rebotada de la mateixa creueta de la porteria quan gairebé es cantava un golàs.

Segona Part

La represa ha semblat imitar l'inici del partit: Europa endollat i Palamós mig adormit. Als dos minuts de joc, una falta d'entesa per refusar la pilota entre Ayala i Bayona ha servit per a que Nils, el més murri de tots, fes un regat sobre la mitja sortida del porter i, a porta buida, enviés la pilota al fons de la xarxa. Sense temps per assumir l'empat, una falta directa excel·lentment executada per Àlex Fernández, a la mateixa escaire, ha significat el 2-3 encaixat pels locals i un gir radical de la situació favorable a l'Europa.

A partir d'aquest moment, lleuger augment del domini del Palamós, durant uns minuts, buscant la porteria rival sense trobar espais clars. L'Europa ha tornat a agafar el comandament durant una estona, jugant molt bé al toc al mig del camp i buscant la seva oportunitat fent moure la pilota. Al darrer quart d'hora els locals han acabat d'arriscar del tot i han tingut bones oportunitats on han arribat a perdonar el gol, una d'elles al minut 74, després d'una llarga jugada on la pilota ha arribat a Agi qui, amb tot a favor, ha xutat fora.

En tres minuts, Lozano ha vist dues cartulines grogues -justes- i l'Europa s'ha quedat amb deu efectius al minut 78. El Palamós ha acabat de fer el pas endavant que li faltava i ha tingut la millor ocasió del tram final del partit en un córner que el palamosí Cano, al segon pal, ha connectat amb el cap enviant-la al mig de l'àrea petita. Allà, també amb el cap, Ivan ha enviat incomprensiblement fora a porta mig buida. L'Europa, buidat físicament, amb deu jugadors i un equip local entregat a l'atac, ha patit durant els minuts finals i durant els 4 minuts d'afegit -malgrat indicar-se'n tres-. Amb el xiulet final, esclat de joia i un partit més a tocar de certificar el play-off.

PALAMÓS: Bayona, Herrera, Cano, Pastor, Subi (David Torres, 84'), Matamala, Feixas, Agi, Medina (Lladó, 75'), Ayala i Makaay (Iván, 65').

EUROPA: Gianni, Dot, Cano, Alberto, David López (Rubi, 84'), Uri, Guzman (Lozano, 65'), Àlex Fernández (Padilla, 79'), Abel Rita, Fran Bea i Nils.

ÀRBITRE: Víctor Garcia Verdura (Maresme), assistit per Sergi Jacas Puig (Maresme) i Adrià De la Fuente Domingo (Anoia).

TARGETES: Grogues a Cano i Matamala (Palamós) i a Dot, Cano, Àlex Fernández i Lozano -dues i expulsió minut 78- (Europa).

GOLS: 0-1 (Fran Bea, 4'); 1-1 (Medina, 9'); 2-1 (Feixas, 28'); 2-2 (Nils, 47'); 2-3 (Àlex Fernández, 52').

Jornada 35 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias i Rovira (lesió), Poves (malaltia) i Gabriel Vidal i Ivan Vidal (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Montoro i el porter Fer / Pel Palamós han restat a la banqueta: Moha i el porter Manzano.

Partit disputat sota cel tapat i temperatura suaument fresca.

L'Europa suma 20 partits consecutius sense caure derrotat en lliga. Precisament davant el Palamós, a la primera volta (triomf 2-1) va començar la ratxa. En finalitzar el partit, el porter local Joan Bayona ha assistit a la sala de premsa per anunciar que, a final de temporada, penja els guants i deixa el futbol en actiu. Abans de l'inici del matx s'ha guardat un minut de silenci per la mort del soci número 3 del Palamós, el sr. Manel Domènech Montserrat.