Capitanejats fins la victòria!

Pinya de celebració del segon gol de l'equip Pinya de celebració del segon gol de l'equip Àngel Garreta

Dos gols dels capitans de l'equip, primer Alberto de cap i després Cano de falta, donen la volta al gol inicial de l'Ascó (2-1).

Lliga · Jornada 13 · 01/11/17 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 550 espectadors

2 - 1 ASCÓ

Matx rodó dels escapulats, un dels millors de la temporada, seguint al bon nivell mostrat en les dues darreres jornades malgrat no obtenir el triomf. L'equip madura en el decurs de la temporada i va 'in crescendo'. Avui ha derrotat el segon classificat, un Ascó que fins ara només havia perdut un partit.

Ha tocat remuntar per signar la segona victòria a casa del curs. Al minut 6, Héctor Garcia ha vist massa avançat Arnau i, de vaselina, ha fet el 0-1. Malgrat el gerro d'aigua freda, avui no era el dia de més ensurts a casa. Els escapulats s'han posat la granota de feina i s'han decidit a donar-li la volta al marcador.

Ho han fet dins la mateixa primera part. Primer avís, una rematada de cap de David Jiménez al pal. El segon avís no ha tingut compassió. Cano ha centrat al segon pal i Alberto, de cap, ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

Quan semblava que el duel aniria empatat al descans, el conjunt escapulat ha gaudit d'una falta a la frontal. S'han posat davant la pilota David Jiménez i Cano. Quan semblava que l'extrem, com és habitual, xutaria el lliure directe, Cano ha agafat embranzida i amb un xut ple de classe ha aixecat la pilota per sobre la barrera i l'ha clavada ajustada al pal, impossible d'aturar. Assistència de gol i gol avui pel 'Capicano'.

Decidit a no conformar-se amb el 2-1, l'Europa ha sortit a per totes a la segona meitat. Dins el primer minut ha gaudit d'una molt clara oportunitat. Varona ha engaltat un fort xut que ha fet volar el porter de l'Ascó i el refús, que li ha caifut a Ruben amb la porteria mig buida, no ha vist porteria, xutant el lateral europeista massa alt.

No conforme amb un marcador obert, l'Europa ha buscat el tercer. El podria haver aconseguit al minut 67 quan Pluvins, que ha fet un enorme partit avui, ha engaltat una rosca des del vèrtex de l'àrea, buscant la creueta contrària. El porter Sergi López, amb un gran salt, ha enviat a córner.

També l'Ascó ha tingut la seva. Al minut 74, Arnau ha resultat providencial amb un refús de punys a xut de Peke i el rebot, des de l'àrea gran, ha tornat a ser rematat per un jugador visitant, en aquest cas Socias. A porta mig buida i quan el gol es cantava, Ruben, allargant la cama, ha salvat l'empat a un metre de la línia de gol. L'Europa ha gestionat bé els minuts finals i els tres punts s'han quedat a casa.

EUROPA: Arnau, Torres, Ruben, Cano, Tena, Varona (Josa, 89'), Raillo, Alberto, Javi Navarro (Ángel De la Torre, 82'), Pluvins i David Jiménez (Dani Pujol, 84').

ASCÓ: Sergio López, Pato, Roger, Socias, Josep Ramon, Héctor Rodríguez (Peke, 73'), Artur, Osado (Sergi Moreno, 55'), Héctor Garcia, Masqué (Víctor, 55') i Cheikh.

ÀRBITRE: Vicente Alexand Muñoz Baquero (Barcelona), assistit per Matilde Esteves-Garcia Biajakue i Rafael Aguilar Prat (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Torres, Varona i Javi Navarro (Europa) i a Pato (Ascó).

GOL: 0-1 (Héctor Garcia, 6'); 1-1 (Alberto, 23'); 2-1 (Cano, 44').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Uri (sancionat), Guillen, Ferran Esteve i Alieu (Filial) i Damià i Alejo (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prat i el porter Fer / Per l'Ascó han restat a la banqueta: Jani i el porter Eudald.

Partit disputat a 1 de novembre sota una temperatura de finals d'estiu, sol i calor agradable.

Abans de l'inici del matx s'han dut a termes dos homenatges. El primer, a Xavi Lucas després de tancar una exitosa etapa com a director de l'Escola de Futbol. El segon, en commemoració dels 10 anys de la mort del periodista i historiador gracienc Albert Musons. El seu germà Jordi ha fet el servei d'honor del matx.