Càsum l'os pedrer!

16 Abril 2023 Xavi de la Ossa
A un pam de la línia, l'Europa hauria pogut ser campió A un pam de la línia, l'Europa hauria pogut ser campió Àlex Martínez

Cop dur de l'Europa a Vilassar amb una derrota per la mínima (1-0) havent estat durant llarga estona campió matemàtic.

Lliga · Jornada 29 · 15/04/23 · 18 h. · Mpal. Xevi Ramon · 600 espectadors

VILASSAR DE MAR
1 - 0 EUROPA

bannercroniquesmasculi

Amb el tercer gol del Vilafranca al Narcís Sala, el Vilassar de Mar ha iniciat en el mateix instant el contraatac que ha posat l'1-0 al marcador, fent constatar de manera física que aquesta lliga sembla enverinada perquè ningú la vol tocar. L'Europa perd un punt que l'hagués fet campió en un encontre on no ha acabat d'imposar la seva idea davant un equip maresmenc que ha esgotat l'última possibilitat de permanència a la Tercera RFEF, tot i que finalment la victòria del Vilafranca en terres andreuenques ha consumat el descens de categoria. Tarda amarga per uns i pels altres.

El partit ha arrencat molt mogut. Sense dominador de pilota sobre el Municipal Xevi Ramon, les arribades han estat l'element de desordre del primer tram d'encontre. La primera l'ha protagonitzat l'equip local en una acció de Toni Paredes, qui ha acabat marcant el gol de la victòria maresmenca, qui ha enviat la pilota al lateral de la xarxa. Resposta europeista amb una centrada d'Aliaga i rematada que ha rebotat en la defensa del Vilassar marxant a córner i tir de Mario que ha obligat a l'estirada d'Andrés per refusar el perill. El Vilassar ha tornat a avisar amb un mà a mà de Júnior davant Vito, que l'ha tret amb els peus àgilment.

El matx ha trobat el seu punt d'equilibri amb el pas dels minuts i el ritme de producció ha fet baixada. Els europeistes han llegit bé la proposta rival, han controlat la pilota i han pressionat amb intel·ligència guanyant bé les segones accions. El Vilassar ha progressat amb pilotada llarga als extrems. La primera meitat ha acabat amb dos gols anul·lats per fora de joc, un per cada equip, amb poca més acció a la gespa.

La segona part ha arrencat millor per a l'Europa davant un Vilassar més poruc a la represa. Adri Gené ha fet trontollar el Xevi Ramon amb una pilota al pal que podria haver significat tancar la lliga aquesta tarda i Joel Lasso s'ha animat també amb un tir que ha marxat desviat. Començaven a arribar les bones notícies i també des del Narcís Sala, on el Sant Andreu estava perdent davant el Vilafranca.

L'escenari en aquest moment portava els graciencs a ser campions i el partit ha agafat una dinàmica més conservadora tenint en compte que l'objectiu era a tocar. Amb l'Europa tenint la sensació de control i en una jugada que ha arrencat amb córner a favor dels europeistes, el Vilassar ha dibuixat un ràpid contraatac a 13 minuts del final que ha acabat amb Toni Paredes creuant-la endins per fer l'1-0.

Cop duríssim per un Europa que, sabent en tot moment què passava en l'altre partit, ha intentat marcar la diana que el tornés a fer campió. Els graciencs han gaudit d'una oportunitat clara en aquest tram final de partit en un córner al segon pal, primera rematada treta sobre la línia, segona de Ricki pel porter i en tercera instància Cano alta! La lliga ha estat a tocar durant uns minuts, però de moment s'ha escorregut dels dits. Setmana vinent, última oportunitat per fer-ho!

VILASSAR DE MAR: Andrés, Roig, Juli (Jandro, 72'), Granero, Ñito, Junior, Carlos (Éric ruiz, 72'), Alberto García, Roger Peña, Toni Paredes (Roger Garcia, 87') i Fuster (Marc Rio, 57').

EUROPA: Marc Vito, Mario, Cano, Campeny, Galeano (Molins, 86'), Joel Lasso (Ricki Vidal, 79'), Pau López, Castell, Adri Gené, Aliaga (Nolla, 64') i Manel.

ÀRBITRE: Bernat Mas López (Vallès Occidental), assistit per Pol Toril Bagen i Víctor Virgili Esteban (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Andrés, Ñito i Carlos (Vilassar de Mar) i a Adri Gené, Campeny, Pau López i Joel Ruiz -dues i expulsió minut 90- (Europa).

GOLS: 1-0 (Toni Paredes, 77').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Sergi Pastells, Alberto i Iván Blanco (lesió) i Carlos (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prats, Boriko, Pol Aldabó i el porter Joel Ruiz / Pel Vilassar de Mar han restat a la banqueta: Robusté, Yustos i el porter Marc Martínez.

Partit disputat amb sol i bona temperatura.

Castell ha sumat el seu partit oficial número 100 amb la samarreta escapulada en totes les competicions. L'Europa ha perdut l'opció matemàtica de guanyar la lliga avui: li hauria servit un empat. S'ho haurà de jugar tot en la darrera jornada casa. També li valdria l'empat. Més de 500 seguidors europeistes a les graderies animant l'equip.