Com Bill Murray i Andie MacDowell

05 Maig 2019 Àngel Garreta
Prats en una acció del derbi Prats en una acció del derbi Andrés Satan

Europa i Sant Andreu viuen atrapats en el temps. Aquesta tarda al Narcís Sala, enèsim empat consecutiu entre els dos equips (0-0).

Lliga · Jornada 40 · 05/05/19 · 18 hores · Estadi Narcís Sala · 2.000 espectadors

SANT ANDREU
0 - 0 EUROPA

El derbi més important del futbol amateur actual a Catalunya sembla predestinat a mantenir el signe d'empat a la travessa. Tots dos conjunts saben que no poden quedar malament davant els seus i perdre. En part per això, els empats (generalment sense gols) acaben repetint-se com a la pel·lícula del dia de la marmota.

L'encontre ha anat de menys a més, d'una ensopida primera part a una segona meitat més animada. El primer intent de xut a porteria ha caigut del cantó escapulat amb un cacau d'Èric, des de la frontal, que s'ha elevat excés. Als onze minuts de joc, jugada per a la pol·lèmica i la revisió per TV: córner favorable al Sant Andreu, rematada de cap a l'àrea gran i en segona instància Noguera que ha enviat la pilota al fons de la xarxa. L'assistent ha assenyalat fora de joc i la diana no ha pujat al marcador.

Acte seguit, el quadribarrat Carroza no ha pogut seguir i ha hagut de deixar el seu lloc al camp a Juanma. Des d'aquest moment, el primer temps ha entrat en una fase força ensopida, sense cap ocasió destacable sobre el marc de cap de les dues porteries. Amb el 0-0 i sense noves incidències s'ha arribat al descans.

El matx s'ha animat a la represa i des de l'inici: Al primer minut, primera ocasió de l'Europa amb un xut de Castell massa alt. Quatre minuts més tard, centrada amb rosca d'Èric i Soto que no arriba a connectar amb el cap per ben poc. La resposta andreuenca, una tisora a l'aire de Kuku, des de l'àrea gran, que ha picat al bell mig del travesser defensat per Marc Priego.

Del possible gol local s'ha passat a l'acció que podria haver decantat el matx per a l'Europa: error defensiu local que ha deixat Èric i Soto en acció de dos contra un davant el darrer defensa quadribarrat. Èric ha dut el pes de l'acció, ha passat a Soto en última instància i aquest, quan semblava que remataria amb certa oposició, ha tornat intel·ligentment la pilota a Èric. L'extrem, amb sang freda, ha controlat, ha retallat el seu marcador i amb Segovia pràcticament venut ha vist com el defensa Llamas, mig des del terra, ha evitat el gol amb el cos.

Un xut d'Alfons Serra fregant el pal ha estat la darrera opció visitant. En el tram final i el temps afegit, empenta amb més cor que cap del Sant Andreu buscant una victòria necessària pels locals per seguir aspirant al play-off d'ascens. Els quatre minuts d'afegit (que s'han convertit en cinc i mig per les incidències del joc) han acabat decretant una nova X a la travessa en un matx que, posats a empatar, tots dos equips han merescut que fos a gols. La millor notícia, al marge de no perdre a territori rival, el retorn de Cano als terrenys de joc.

SANT ANDREU: Segovia, Llamas, Noguera, David López, Guerrero (Óscar Muñoz, 78'), Alcover, Kuku, Ferran, Sergi (Felipe, 72'), Carroza (Juanma, 13') i Josu.

EUROPA: Marc Priego, German, Oumar, Cano, Gabi (Prats, 62'), Uri, Elo (Aitor, 85'), Castell, Soto (Joel, 71'), Alfons Serra i Èric.

ÀRBITRE: Alejandro Carrillo Vílchez (Barcelona), assistit per Abdelaziz Ajdir Lenti i Max Elías Van Esso Castellet (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Segovia, David López i Juanma (Sant Andreu) i a Elo (Europa). Vermella directa al tècnic local Mikel Azparren finalitzat el partit.

GOLS: cap.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Torrentbó (lesió), Alberto (sanció) i Varona, Xavi Camps i Guillen (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Xavi Liébanas, Josa, Martínez i el porter Joan Compte / Pel Sant Andreu han restat a la banqueta: Villar, Juanan, Carlos i el porter Fuentes.

Partit disputat a ple sol i amb un xic de sensació de fred.

Vuitè empat consecutius en derbis entre els dos equips. Retorn de Cano als terrenys de joc després d'unes setmanes apartat per revisions mèdiques i proves cardíaques.