Cop a la taula amb ofici

Magnífica jornada per l'Europa aquest diumenge, a nivell propi i comparatiu. Triomf de molt mèrit a Palamós (1-2) en un partit ple d'ofici dels escapulats i capgirant l'1-0 inicial dels locals als cinc mintus de joc. Tot plegat combinat amb l'ensopegada dels primers classificats fa que la zona alta s'estreti entre els tres primers.

Lliga (Jornada 26) · 01/03/15 (16:30 H) · Estadi Palamós-Costa Brava · 350 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

PALAMÓS 1 - EUROPA 2

Endollat ha començat el partit el quadre local. Als quatre minuts i amb Leva superat, Cano ha hagut de treure la pilota sota pals. Un minut després, ha arribat el gol palamosí: córner refusat en curt i, en la segona jugada, Áxel Vizuete acaba resolent una jugada embolicada a l'àrea i entre un bosc de cames amb un xut al fons de la xarxa.

Des d'aquest moment, domini gracienc fins arribar al descans. El primer avís visitant al minut 9 amb un remat alt de Javi Sánchez. Nils ha tornat a perdonar al quart d'hora però a la tercera ha anat la vençuda. Al minut 27, una falta lateral de Padilla l'ha connectat Alberto amb el cap per posar les taules a l'electrònic. La darrera opció abans del descans, una centrada d'Ignacio que Javi Sánchez, provant una cullera, ha enviat per sobre el travesser.

Totalment endollat ha sortit l'Europa a la represa i als dos minuts ja ha gaudit d'una ocasió on la pilota s'ha passejat per davant del porter Bayona i al segon pal Javi Sánchez no ha pogut rematar perquè ha relliscat. A la següent ocasió l'Europa ha acabat de donar la volta a la truita: Nils ha regatejat el seu marcador per banda esquerra i Ignacio, sol a l'àrea petita, ha rematat a barraca la centrada. Nou gol d'un Ignacio en plena ratxa!.

Arran de la segona diana escapulada el matx s'ha tornat boig per minuts i els dos conjunts han jugat a massa revolucions fins que l'Europa ha tornat a asserenar el joc. Al minut 57 protagonista Leva, aturant un xut creuat de l'exescapulat Del Moral. Fins al final, forces igualades, ofici escapulat i poques ocasions a les dues àrees. Triomf important en una plaça històricament poc propícia.

PALAMÓS: Bayona, Amos (Álex, 76'), Cano, Morales, Venzai, Matamala, Del Moral, Gerard, Arimany, Manga i Áxel.

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Cano, Alegre, Javi Lara, Ignacio, Padilla, Javi Sánchez (Poves, 75'), Guzman (Josa, 87') i Nils (Camacho, 78').

ÀRBITRE: Carlos Calderiña Pavón (Sabadell) assistit per Víctor Orgaz Serran (Bages) i Marc Padrós Baciero (Sabadell).

TARGETES: Grogues a Amos, Morales, Del Moral i Manga (Palamós) i a Alberto, Alegre i Javi Lara (Europa). Vermella directa al tècnic Joan Mármol -minut 83'- (Palamós).

GOLS: 1-0 (Áxel Vizuete, 5'); 1-1 (Alberto, 27'); 1-2 (Ignacio, 52').

Abans d'iniciar-se el partit, jugadors i tripleta arbitral han restat aturats un minut com a propotesta per l'intent de fiscalització de l'esport amateur per part del govern central. També s'ha aprofitat el minut en memòria d'Albert Dalmau Pi.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Putxi (sancionat), Valderas, Rovira i Víctor Duran (lesió) i Sergio (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa Cócera i Pastells  / Pel Palamós han restat a la banqueta Adrià, Dani, Sebas  Manu.

Partit disputat sota sensació de frescor però amb sol i sense vent.

Partit consecutiu número 11 sense perdre en lliga.