Els penals condemnen l'Europa

18 Agost 2024 Manel Añó
Les jugadores al centre del camp durant la tanda de penals Les jugadores al centre del camp durant la tanda de penals Maria Vidal

L'Europa perdona a la tanda de penals i perd el Trofeu Vila de Gràcia contra l'Atlètic Balears.

Pretemporada · Trofeu Vila de Gràcia · 18/8/2024 · 18 h. · Nou Sardenya

EUROPA 2 - 2 ATLÈTIC BALEARS

bannercroniquesmasculi

Primera part sense premi per a l'Europa. El partit ha començat amb domini escapulat i grans moments per a les de Nany. Tot i enfrontar-se amb un equip de categoria superior, els primers minuts l'Europa ha mostrat caràcter i en molts moments l'Atlètic Balears s'ha vist superat. Així i tot, en una primera arribada, Karla ha marcat el primer gol del partit. Centrada des de la banda dreta de Gabi que trobava al punt de penal a Karla, que enviava la pilota al fons de la xarxa.

El partit s'ha convertit en anades i tornades, però sense ocasions per cap dels dos equips. No hi havia control, i el mig del camp ha desaparegut. Carla ha tingut un xut que ha sortit desviat per sobre de la porteria i Pili Porta ha obligat la portera rival a fer una gran aturada. Al minut 36, amb un gran llançament de falta des de la frontal de l'àrea, Ruth posava al segon gol al marcador.

S'arribava amb 0-2 al descans. Resultat injust i que no reflectia el que s'havia vist sobre el camp durant els primers 45 minuts.

L'Europa ha crescut a la segona meitat. Les de Nany han reaccionat després del descans i han posat l'Atlètic Balears contra les cordes. Les visitants pràcticament no han sortit del seu camp, però les ocasions europeistes s'han fet esperar. No ha sigut fins al minut 61 que Pili Porta marcava l'1-2. La capitana aprofitava una bona centrada de Pixu i rematava amb el cap per batre Sandra. Acurtava distàncies l'Europa.

A partir del minut 70, i amb els canvis de Nany, l'Europa ha començat a trobar forats i arribar més a l'àrea rival. Naiara ho ha intentat des de trenta metres després d'una bona jugada individual, però el seu xut ha sortit fregant el travesser. Dos minuts després, Natàlia enviava la pilota al lateral de la porteria. L'Europa aprofitava els últims minuts per pressionar i buscar l'empat, un empat que arribava al minut 83 quan Ibra pescava una pilota dividida dins l'àrea rival i l'enviava al fons de la xarxa.

La segona part de l'Europa ha fregat l'excel·lència. Les de Nany han pressionat més i millor i el partit a la segona meitat ha estat nostre. Després del gol d'Ibra, l'Europa no ha aconseguit marcar el tercer, i tampoc hi ha hagut gaires ocasions. El partit s'ha decidit a la tanda de penals, on l'Europa ha perdonat els dos primers penals i l'Atlètic Balears no. El Trofeu Vila de Gràcia en memòria a Fina Serrano viatjarà a les Illes Balears.

EUROPA: Alba, Serrat, Aina, Naiara, Pili Porta, Sílvia, Manau, Galceran, Clara, Pixu, Ari Márquez. Al minut 30 han entrat Ander, Natàlia i Núria, substituint Silvia, Galceran i Aina. A la mitja part, Manau i Clara deixaven el seu lloc a Ibra i Júlia.

ATLÈTIC BALEARS: Sandra, Andrea, Paula Rojas, Andrea Ríos, Gabi, Anna Bové, Neus Perelló, Cora, Núria, Karla, Ruth.

GOLS: 0-1 (Karla), 0-2 (Ruth), 1-2 (Pili Porta), 2-2 (Ibra).

Memorial Fina Serrano al Trofeu Vila de Gràcia.

La pluja ha regat el camp, però després s'ha mantingut la calma.