Final amarg al Torneig d'Històrics

04 Agost 2024 Manel Añó
Celebració del gol de Pimentel Celebració del gol de Pimentel Àlex Martínez

L'Europa no pot contenir la reacció del Sant Andreu i acaba perdent la final del Torneig d'Històrics.

Torneig Històrics · Fase de Grups · 04/08/24 · 21 h. · Estadi Municipal Guinardó

1 - 2 UE SANT ANDREU

bannercroniquesmasculi

La primera meitat ha tingut dues parts ben diferenciades. La primera, abans de la pausa d'hidratació, amb clar domini escapulat, i la segona, a partir de la pausa, quan el Sant Andreu s'ha activat i ha començat a dominar més la pilota i el partit. Així i tot, l'Europa s'ha avançat abans del minut deu, quan Pimentel ha caçat una pilota dins l'àrea i ha creuat un gran xut al segon pal, marcant així el seu primer gol amb l'Europa.

El partit ha tingut una gran intensitat, amb faltes i algunes targetes grogues per a l'Europa i també per a l'entrenador del Sant Andreu. Cap dels dos equips s'ha pres aquest partit com un amistós de pretemporada; tots dos han volgut guanyar el Torneig d'Històrics des del principi. L'Europa ha anat perdent el control, però així i tot ha tingut dues ocasions clares d'Eric Pimentel i John Neeskens.

Abans del descans, el Sant Andreu ha remuntat el partit. Al primer gol, Adri García ha caçat una bona centrada al segon pal per rematar i posar l'empat al marcador al minut 37. Després, el domini del Sant Andreu ha estat pràcticament absolut fins al minut 47, quan un penal innocent de Manel ha fet que Paredes marqués el 2-1 amb el qual s'ha arribat al descans.

La segona part ha començat com la primera. Després de canviar els deu jugadors de camp, els d'Aday han dominat la pilota, movent-la de banda a banda del camp, mentre el Sant Andreu esperava en línia defensiva. Els deu jugadors que han entrat de refresc han reactivat l'atac, però no han disposat d'accions clares. Fins a la pausa d'hidratació, el domini ha estat absolut per part del club gracienc.

Després de la pausa, el Sant Andreu ha jugat amb el temps, que tenia a favor, i la seva avantatge mínima s'ha notat. Així i tot, l'Europa no s'ha rendit i ha continuat controlant la pilota, buscant els espais i les opcions, però el Sant Andreu ha defensat molt bé les possibles arribades de l'Europa. Un xut de Gerard Urbina, i dues arribades perilloses creades per Ian Arques, han permès als de Gràcia somniar amb l'empat. Però Eric, el porter del Sant Andreu, ha salvat totes les ocasions de l'Europa.

El partit ha acabat amb derrota, però amb bones sensacions per part de l'Europa, que ha dominat el partit excepte en deu minuts de la primera part on el Sant Andreu els ha remuntat.

Bones primeres sensacions del Torneig dels Històrics que, com cada any, posa el futbol català on es mereix.

EUROPA: Juan Flere, John Neeskens, Àlex Cano, Campeny, Manel Lozano, Jordi Cano, Noel, Jorge Carreón, Carlos Gilbert, Àlex Pla, Pimentel.

UE SANT ANDREU: Nil, Jordi Méndez, Guille, Juanan, Pablo, Guzman, Pau Darbra, Adri García, Serrano, Max Marcet, Toni Paredes.

ÀRBITRE: David Caro Gallardo, assistit en bandes per Haouzi Fliflou i Elkasmy Elkasmi.

GOLS: 0-1 (Eric Pimentel), 1-1 (Adri Garcia), 2-1 (Paredes).