RemeiSolfincISL

Dedicada a tu, Carles!

06 Març 2022 Àngel Garreta
Gerard Nolla celebra el gol que ha donat els tres punts a l'Europa Gerard Nolla celebra el gol que ha donat els tres punts a l'Europa Blai Lagé

L'Europa ha pogut brindar el primer triomf del 2022 (1-0 davant la Peña Deportiva) al recentment traspassat i mite Carles Capella.

Lliga · Jornada 24 · 06/03/22 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 700 espectadors

1 - 0 PEÑA DEPORTIVA

bannercroniquesfemeni

Com si hagués ajudat a rematar des del cel, l'Europa s'ha retrobat amb el gol a l'estadi i ha pogut dedicar els tres punts del partit a Carles Capella, figura mítica de l'europeisme que els escapulats vam perdre el passat divendres a la nit als 61 anys. Enorme primera part escapulada, una de les millors de la temporada, i ofici a la segona davant un rival que s'ha quedat ben d'hora amb 10 efectius sobre la gespa.

No podia començar millor el partit pels graciencs, amb una primera opció de Coro que ha sortit per sobre la creueta i obrint el marcador acte seguit: pilota rebotada que Uri envia en profunditat amb molts metres per endavant per a Nolla. L'extrem, amb una potent i ràpida cursa, ha rematat de primeres quan ha arribat al cuir dins l'àrea i ha clavat el seu xut a la base del primer pal.

Una rematada mig caient a l'àrea de Vargas, ja al minut 20, ha estat la següent aproximació d'un Europa que dominava i estava tranquil al darrere. Al minut 22 ha arribat una acció determinant pel matx quan Ramon ha vist la segona cartulina groga per una planxa sobre Campeny. La decisió, molt protestada pels visitants, ha deixat la Peña Deportiva amb només 10 jugadors sobre el rectangle de joc.

A partir d'aquí, noves ocasions gracienques com una altra de Nolla al minut 31 que el porter Seral ha desviat amb els punys o dues de gairebé seguides de Vargas, als minuts 38 i 42, on primer ha provat de sorprendre el porter xutant desviat i després una mitja tisora que ha marxat fora per poc. Aquestes han estat les darreres accions destacades del primer temps.

A la represa, la Peña Deportiva, amb un efectiu menys i per sota al marcador, ha fet un necessari pas endavant. L'Europa, no obstant, no ha vist perillar la porteria en els minuts inicials durant els primers intents dels d'Eivissa. De fet, l'Europa ha tingut una acció als 5 minuts on Vargas ha fet gol, però l'acció ha estat anul·lada per clar fora de joc.

El visitant Ton ha tingut la primera ocasió clara dels visitants al minut 55, enviant un xut fora però molt ajustat. La Peña Deportiva es mostrava ordenada al darrere, no deixant opcions de gol a un Europa que, no obstant, tampoc ha patit en l'àrea pròpia mentre els minuts han anat avançant. Ha patit més endavant, al minut 69, en un ensurt a rematada de Chinchilla on la pilota no ha trobat porteria per poc.

Per la part gracienca, l'Europa podria haver fet el 0-2 al minut 85 en una pilota de Chava cap a Alfons Serra qui, al segon pal, ha rematat creuat i un xic desviat. El col·legiat del partit ha afegit tres minuts a l'encontre, tres minuts d'aguantar la respiració i fer un crit alliberador quan el xiulet final ha deixat els 3 punts a Gràcia.

EUROPA: Sergio, Àlex Cano, Campeny, Uri (Prats, 81'), Vargas (Ricki Vidal, 81'), Alberto, Reina, Albert Martí (Alfons Serra, 67'), Pau López (Marc Esteban, 62'), Coro i Nolla (Chava, 81').

PEÑA DEPORTIVA: Seral, Cruz, Cámara (Costa, 70'), Roberto (Salinas, 56'), Chinchilla (Lachevre, 70'), Badal, Santana, Arnau (Ton, 45'), Pereira, Lalo (Max, 34') i Ramon.

ÀRBITRE: Miguel García Aceña (València), assistit per José María Ibáñez Granell i Rafael Bueno Miralles (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Uri, Reina i Prats (Europa) i a Ramon -dues i expulsió minut 21- (Peña Deportiva).

GOLS: 1-0 (Nolla, 8').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guti (malaltia), Éric Jiménez, David Jiménez, Sergi Pastells i Vilamitjana (lesió), Guti (malaltia) i Castell (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Pol Aldabó i el porter Troya / Per la Peña Deportiva han restat a la banqueta: Marcos i el porter Iñaki.

Partit disputat amb cel molt tapat i petites estones de fines gotes de pluja.

Partit oficial número 402 d'Àlex Cano, igualant al primer lloc històric amb Ventura Gómez. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'exjugador Carles Capella, tercer futbolista amb més partits de tots els temps a l'Europa.