RemeiSolfincISL

'Déjà vu' santfeliuenc

19 Desembre 2015 Àngel Garreta
El Santfeliuenc ha tornat a treure petroli al Nou Sardenya com l'any passat El Santfeliuenc ha tornat a treure petroli al Nou Sardenya com l'any passat Àngel Garreta

El mateix guió de la temporada passada s'ha tornat a escriure en el duel entre l'Europa i el Santfeliuenc d'enguany (1-1). Quan l'Europa tenia a favor el partit per sumar tres triomfs consecutius, els visitants han espatllat la festa.

Tercera Divisió · Jornada 18 · 19/12/15 · 18 hores · Estadi Nou Sardenya · 1.000 espectadors

1 - 1 SANTFELIUENC

Primera Part

El Primer Equip escapulat ha realitzat, possiblement, els millors 20 minuts inicials a casa de la temporada. Dominador, ràpid recuperador de pilota, àgil en les passades, profunditat per les bandes... malgrat un primer xut santfeliuenc a càrrec de Toro i que Gianni ha blocat en dos temps amb suspens, la resta del temps només l'Europa semblava estar còmode sobre el camp. Fran Bea, amb un xut que ha desviat un defensor i Abel Rita, rematant gairebé amb el porter Oliver sobre seu, han avisat abans del gol.

Al minut 14, Montoro ha estat el més llest de la classe aprofitant el segon rebot d'una doble rematada escapulada dins l'àrea, primer d'Àlex Fernández i després d'Abel Rita des del terra, per foradar d'un toc a un pam de gol la porteria rival. Amb l'1-0 i un Santfeliuenc mig desaparegut, la dinàmica del partit ha començat a capgirar, al contrari del que semblava apuntar. L'equip d'Andrés González ha començat a tenir més pilota i ha trepitjat força més estona que a l'inici, tot i que sense perill, l'àrea de l'Europa. A la mitja hora el Santfeliuenc ha patit la baixa per lesió de Bolaños, entrant en el seu lloc Adri. Abans del descans, i com a darrera gran ocasió escapulada, Montoro ha enviat una rematada al travesser.

Segona Part

L'Europa sabia que l'avantatge era curt i que el Santfeliuenc havia començat a guanyar posicions sobre la gespa. Malgrat tot, la segona meitat ha seguit girant la roda del canvi de guió en favor dels visitants. I això que Abel Rita, als dos minuts de la represa, ha tingut una bona opció pel 2-0 rematant a l'àrea petita sobre el cos d'Oliver.

Al minut 70 i després d'una picabaralla, el col·legiat ha decidit, a instàncies del seu assistent, expulsar amb vermella directa el local Guzman i el visitant Èric. Amb deu contra deu i el partit més dur físicament al tram final, l'Europa no ha trobat més espais ofensius i el Santfeliuenc, tot i que sense una sensació amenaçant, ha començat a creure en 'rascar' quelcom positiu de la seva visita a Gràcia. El premi pels visitants ha arribat al minut 90, en ple atac del Santfeliuenc i fruit també d'un error defensiu local, Guille s'ha trobat sol i lliure de marca al segon pal per foradar la porteria de Gianni i deixar els europeistes amb un pam de nas.

Les úniques notes positives de l'encontre, els primers minuts en lliga aquesta temporada per a Guillem Josa i el debut oficial de Xavi Camps, jugador de l'Europa B -i que va participar d'un amistós recent a Vilanova del Vallès- en partit de lliga a Tercera Divisió. Aquest encontre ha estat el darrer de Jesús Amores, utiller de la plantilla que es jubila a finals d'any. Amores ha exercit aquest càrrec les darreres 21 temporades.

La fitxa tècnica

EUROPA: Gianni, Dot, Àlex Fernández, Cano, Nils, Uri, Rovira (Josa, 75'), Fran Bea, Abel Rita (Xavi Camps, 87'), Guzman i Montoro (Poves, 75').

SANTFELIUENC: Oliver, Víctor, Ortiz, Pere (Guille, 75'), Alberto, Joserra, Quiles (Maldo, 72'), Tena, Toro, Bolaños (Adri, 31') i Èric.

ÀRBITRE: Cristian López Carballo (Maresme), assistit per Ibrahim El Abdi Zahnini (Girona) i Gerard Nierga Gelabert (Girona).

TARGETES: Grogues a Àlex Fernández, Cano, Uri, Fran Bea, Montoro i Josa (Europa) i a Víctor, Pere, Quiles, Toro i Èric (Santfeliuenc). Vermella directa a Guzman -minut 70- (Europa) i a Èric -minut 70- (Santfeliuenc).

GOLS: 1-0 (Montoro, 14'); 1-1 (Guille, 90').

Jornada 18 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias (lesió) i David López, Padilla i Alberto (sanció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rubi i el porter Fer / Pel Santfeliuenc han restat a la banqueta: Mata i el porter Santi.

Partit disputat a temperatura d'inicis de tardor però amb núvols baixos i humitat.

L'empat talla la reacció de l'Europa a la lliga precedida de dues victòries seguides. El club ha realitzat dos actes abans del partit: presentació del seu futbol federat i inauguració de l'exposició fotogràfica "Sardenya: 75 anys del nostre camp". Abans de l'inici, passadís d'honor a l'encarregat de material, Jesús Amores, en el seu darrer partit abans de la jubilació (ha rebut una placa al mig del camp per part del club) i minut de silenci per la mort del soci Joan Pladevall Llorà als 91 anys d'edat. El jugador Xavi Camps, de l'Europa B, ha jugat els seus primers minuts oficials amb el Primer Equip i a Tercera Divisió.