Derbi amb la sort girada d'esquenes

05 Gener 2020 Àngel Garreta
Ton i Martínez ensopeguen al mig del camp Ton i Martínez ensopeguen al mig del camp Jordi Batuecas

El derbi ha trencat la ratxa d'empats consecutius però no ho ha pogut fer en favor d'un Europa que ha caigut 0-2 al Nou Sardenya.

Lliga · Jornada 18 · 05/01/20 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 3.100 espectadors

0 - 2 SANT ANDREU

Una entrada històrica al Nou Sardenya -la més àmplia en lliga dels Europa-Sant Andreu- i un ambient propi de categories professionals. El derbi del #futbolcat és cada vegada més derbi i més social. Aquesta és la part positiva, en clau gracienca, del duel d'avui, on l'Europa ha anat de més a menys i el Sant Andreu, amb ofici a la gespa, ha aprofitat les seves ocasions. El minut 1 de partit prometia (amb un gol ben anul·lat a Àlex Cano per fora de joc) però el minut 91 sentenciava (amb el 0-2 de Setién). El derbi viatja a l'altre cantó de la Meridiana... fins a la segona volta.

Si tots els derbis tenen polèmica, en el d'avui ha arribat al primer minut: falta lateral de Prats que Àlex Cano, a l'àrea gran, ha rematat de cap al fons de la xarxa. Hauria estat un golàs de no ser pel banderí aixecat de l'assistent que, amb bon criteri vistes les imatges per TV, encerta a marcar com a no vàlida la jugada en trobar-se el capità mig cos avançat a la defensa quadribarrada.

El primer temps ha estat netament gracienc. Alfons Serra, connectant una rematada tal com queia la centrada, ha tingut la sega opció local enviant la pilota fregant el pal. La rèplica visitant, una rematada de cap de l'exescapulat Oumar per sobre el travesser. En un atac europeista, Prats ha estat objecte d'una clara i contundent falta dins l'àrea que l'àrbitre no ha dubtat en assenyalar com a penal. Jordi Cano ha agafat el repte de xutar la pena màxima però el seu cacau ha picat al travesser i la pilota ha sortit rebotada.

L'Europa, que ja havia tingut fins a tres bones ocasions per avançar-se al marcador, perdonava massa. El Sant Andreu, per la seva banda, no ha dut perill real sobre el marc europeista en tot el primer temps. Amb 0-0 s'ha arribat al descans.

A la segona meitat, després d'uns primers minuts igualats i sense decantar-se la balança tampoc quant a domini, ha arribat el 0-1 en una acció desafortunada. Josu ha xutat a porteria i, quan el seu xut semblava que el blocaria sense més complicacions Marc Priego, a aquest li ha passat la pilota entre les mans i el braç i el cuir s'ha colat al fons de la xarxa. Cop dur per a l'Europa, que havia d'anar a remolc del marcador davant un Sant Andreu que, fins aquell moment, no havia fet gaire mèrits ofensius.

L'inesperat gol ha provocat minuts d'incertesa per un Europa poc fresc en les idees de construcció del joc però que, a base de minuts, ha tornat a situar-se i intentar establir l'empat. Si en la primera polèmica del partit la tripleta arbitral havia encertat anul·lant el gol, en la segona no. Contra europeista que Elhadji talla sense opció a jugar la pilota però on el davanter quadribarrat no ha vist la que hauria suposat una merescuda segona targeta groga i que podria haver incidit en el signe del partit fins al final del matx.

Els graciencs ha intentat trobar espais en una tancada defensa visitant però no han aconseguit gaire ocasions clares. Prats, de cap, ha enviat una pilota molt centrada a les mans de Craviotto. El propi porter andreuenc ha resultat providencial, ara sí, en una sortida de punys on, acte seguit, ha aturat amb el cos una rematada dura de Sergi Pastells. Quan l'Europa ja anava a la desesperada en temps afegit, una contra visitant ha facilitat l'arribada de Setién a l'àrea qui, de xut creuat, ha posat el 0-2 i ha signat el fi de la història d'aquest derbi.

EUROPA: Marc Priego, Guillen (Varona, 68' i aquest per Sergi Monsó, 91'), Guti, Àlex Cano, Prats (David Jiménez, 68'), Uri, Jordi Cano, Alberto, Martínez, Alfons Serra i Sergi Pastells.

SANT ANDREU: Craviotto, Llamas, Jaume, Oumar, Noguera, Elhadji, Ton, Roger (Juanan, 54'), David Serrano, Sergi Serrano (Setién, 62') i Josu (Felipe, 85').

ÀRBITRE: Bruno Montoro Ferreiro (Barcelona), assistit per Carlos Prim Rende i Anael Ruiz Díaz (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Guti, Àlex Cano, Uri, Alberto i David Jiménez (Europa) i a Jaume, Noguera i Elhadji (Sant Andreu).

GOLS: 0-1 (Josu, 52'); 0-2 (Setién, 90').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Albert Martí i Gabi López (lesió) i Joel Jorquera i Miki Puerto (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Castell, Kilian, Josa i el porter Uri Vives / Pel Sant Andreu han restat a la banqueta: Terrats, Carroza, Franco i el porter David Aragón.

Partit disputat amb sol i una temperatura excel·lent.

Rècord històric de públic en un Europa-Sant Andreu.