Derrota inesperada

01 Maig 2016 Àngel Garreta
La ratxa de partits sense perdre s'ha quedat en 20 La ratxa de partits sense perdre s'ha quedat en 20 Àngel Garreta

L'Europa ha deixat en 20 la ratxa de partits seguits sense perdre després de veure's superat pel Júpiter al Nou Sardenya (1-2) en un encontre que s'havia posat de cara.

Tercera Divisió · Jornada 36 · 01/05/16 · 18 hores · Estadi Nou Sardenya · 700 espectadors

1 - 2 JÚPITER

Estranya jornada a la part alta de la lliga, on el Gavà surt com a màxim beneficiat, recuperant la segona posició. Europa, Montañesa i Vilafranca han perdut els seus partits. Els graciencs s'han avançat al marcador amb un gran gol de Padilla però el Júpiter ha donat la volta al mitjó a la segona part, període on s'ha mostrat més mereixedor del triomf final.

Primera Part

L'Europa podia haver obert la llauna al primer minut de joc en una centrada de Nils per l'esquerra que Àlex Fernández, entrant a rematar tot sol a l'àrea gran, ha enviat als núvols. Ha seguit insistint el conjunt escapulat fins trobar premi al minut 13 en una recuperació de pilota de Padilla al mig del camp. El futbolista escapulat ha avançat terreny i, sense pensar-s'ho, ha connectat un fort xut des de 30 metres que ha deixat clavat el porter Jesús. Un dels gols de la jornada.

El Júpiter ha replicat amb un xut de Mechi davant Fer -avui primera titularitat sota pals-, que el jove porter ha refusat amb els peus. Ha tornat a intervenir Fer uns minuts després, refusant amb els punys una falta directa de Kuku. La millor ocasió local per ampliar diferències, una falta d'Àlex Fernández servida amb rosca al punt de penal on Alberto, marcant els temps i entrant a rematar de cap, ha enviat desviat pel cantó del primer pal.

Segona Part

Tres minuts de represa ha trigat el Júpiter en empatar el partit. Un gran control d'Èric ha finalitzat amb una assistència bombejada a Kuku. El golejador grisgrana ha guanyat l'esquena a Padilla i, aprofitant el bot de la pilota, ha superat Fer de vaselina. Amb el mateix recurs, una vaselina, ha intentat replicar Abel Rita dos minuts després. Ha superat el porter Jesús amb un barret i, veient que dos defensors ja s'havien posat sobre la línia de gol, la seva rematada tal com ha caigut la pilota ha anat a parar al lateral de la xarxa.

Ha estat la darrera opció clara d'un Europa desconegut al segon temps. Els graciencs, nerviosos i irregulars en les passades i accions en profunditat, no han tornat a generar perill. Al davant, un Júpiter ordenat i que ha fet el segon en una pilota en profunditat per a Josu qui, de fort xut creuat des de fora l'àrea i ajustat al pal, ha tornat a moure el marcador. Al partit li restava mitja hora de joc, però el conjunt de La Verneda ha tapat tot espai possible amb una forta pressió -intents de recuperació amb fins a tres jugadors al damunt de l'escapulat que tenia la pilota- i ha mostrat constant perill en pilotes a l'esquena d'una defensa de l'Europa que, lògicament, havia donat un pas endavant buscant la remuntada.

Res ha fet variar el marcador i, de forma inesperada, l'Europa ha cedit la segona plaça de la lliga i el rècord de 20 partits sense perdre. A la lliga li queden dos partits per tancar la fase regular. Sumant un únic punt més, l'Europa s'assegurarà matemàticament entrar dins la promoció d'ascens. En quina posició final serà ho decidiran els propers sis punts en joc per a tots els candidats a play-off.

EUROPA: Fer, Rubi, Alberto, Cano, Padilla, Uri, Fran Bea, Àlex Fernández (Montoro, 56'), Abel Rita (Rovira, 70'), Poves i Nils.

JÚPITER: Jesús Unzue, Mechi, Ignasi, Anás, Adri, Sergi, Josu, Vives (Santolalla, 70'), Kuku, Prat (Pau, 74') i Èric (Quim Solano, 84').

ÀRBITRE: Óscar Carballo Vázquez (Barcelona), assistit per José Maria Rodríguez Enrique (Barcelona) i Nizar Charif (Granollers).

TARGETES: Grogues a Alberto i Uri (Europa) i a Vives, Kuku, Prat, Santolalla i Quim Solano (Júpiter).

GOLS: 1-0 (Padilla, 13'); 1-1 (Kuku, 48'); 1-2 (Josu, 59').

Jornada 36 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias i David López (lesió), Lozano i Oriol Dot (sanció) i Ivan Vidal (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gabriel Vidal, Guzman i el porter Gianni  / Pel Júpiter han restat a la banqueta: Gueri i el porter Víctor.

Partit disputat amb sol i bona temperatura.

L'Europa cau derrotat per primera vegada després de 20 jornades seguides sense tastar la derrota. Aquesta xifra suposa el segon millor registre de la història del club en qualsevol competició regular de lliga. Abans de l'inici del partit, el Prebenjamí A ha rebut un homenatge en forma de passadís dels dos equips i s'ha fet la foto amb l'onze de l'Europa com a reconeixement al seu títol de lliga.