Derrota molt condicionada

19 Març 2023 Àngel Garreta
Els graciencs, amb tot en contra Els graciencs, amb tot en contra Àngel Garreta

Derrota de l'Europa al camp del San Cristóbal (2-1) en un partit on els graciencs no han estat fins com tampoc l'arbitratge.

Lliga · Jornada 25 · 19/03/23 · 12:30 h. ·  Mpal. Ca n'Anglada · 400 espectadors

SAN CRISTÓBAL
2 - 1 EUROPA

bannercroniquesmasculi

Començarem a explicar les coses pel principi i mirant primer del cantó de l'Europa: l'equip no ha estat fresc i ha gaudit de poques ocasions davant el marc rival per intentar decantar la primera part a favor. Assumint la part que li toca a l'equip, el col·lectiu arbitral han condicionat el matx, no només per una injusta expulsió sinó per no xiular dos clars penals a l'àrea local, un a cada part.

El primer temps del partit ha semblat evolucionar cap al descans pensant que s'arribaria 0-0. Una ocasió de Sanku refusada per Vito i una falta directa de Kilian, on el porter local ha volat a l'escaire per evitar el gol, han estat les úniques accions destacades d'un primer temps físic, amb poca possessió llarga per part de cap dels dos equips i adaptat a la proposta de joc aeri dels locals. Amb tot, al quart d'hora del matx ni assistent de banda ni àrbitre han xiulat unes clares mans de Sanku dins l'àrea local.

A tocar del final i en una acció del mateix Sanku, Pol Aldabó ha fet penal (res a dir sobre la pena màxima), però el col·legiat no ha aplicat el reglament com toca. El capità Àlex Cano arribava en paral·lel al tall de la pilota per posar en dificultats una possible rematada final de Sanku, fet que deixaria l'acció d'Aldabó en groga en no tractar-se del darrer defensa. Amb tot, l'àrbitre ha condicionat el matx mostrant una injusta vermella directa. Amb 1-0 s'ha arribat al descans.

A la represa, el San Cristóbal ha aprofitat un espai dins l'àrea d'un Europa amb 10 jugadors per fer el segon, obra també de Sanku, de cap. Quan més 'KO' semblava l'equip gracienc ha sortit l'amor propi dels escapulats, que no han renunciat a, almenys, intentar l'empat.

Aquest semblava possible quan Kilian ha rebut una pilota obert a l'esquerra, ha entrat a l'àrea i, recorrent el camp cap a dins, ha acabat xutant prop de la frontal pel primer pal, ajustadet a la fusta. El 2-1 ha donat opcions a un Europa que ha vist com el partit s'ha trencat completament. Deixant pocs efectius en la defensa per arriscar el tot pel tot, el San Cristóbal podria haver 'matat' el matx, a la vegada que els graciencs han buscat l'èpica de l'empat.

Aquest hauria pogut arribar si, al minut 92, l'àrbitre hagués xiulat unes clares mans obertes de Sierra dins l'àrea. Mancera Antón no ha volgut saber-ne res de la jugada i al final s'ha esgotat el temps sense poder obtenir ni que fos un punt per conservar el lideratge. Amb tot, empatat a punts a dalt de tot de la classificació, el canvi de posicions és per l'average general de la lliga. Falta concretar per a quin equip és a favor aquest average quan es jugui el derbi de la segona volta d'aquí quinze dies.

SAN CRISTÓBAL: Lázaro, Sierra, David López (Montoro, 70'), Ricki, Guillem, Sanku (Cucu, 85'), Canti (Ranera, 85'), Tom Diawara, Kevin, Éric Cañete (Ion Vázquez, 79') i Álex Jiménez.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells (Ricki Vidal, 63'), Mario, Cano, Campeny (Nolla, 59'), Galeano (Castell, 45'), Pau López, Kilian, Aliaga (Molins, 63'), Pol Aldabó i Adnane (Joel Lasso, 63').

ÀRBITRE: Ruben Mancera Antón (Maresme), assistit per Albert Sans López (Osona) i Joan Cols Ràfols (Penedès-Garraf).

TARGETES: Grogues a Guillem, Sanku i Ion Vázquez (San Cristóbal) i a Campeny, Pau López, Kilian i el tècnic Ignasi Senabre (Europa). Vermella directa a Pol Aldabó -minut 42- (Europa).

GOLS: 1-0 (Sanku -p-, 43'); 2-0 (Sanku, 61'); 2-1 (Kilian, 71').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Adri Gené, Alberto i Iván Blanco (lesió) i Carlos (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prats i el porter Joel Ruiz / Pel San Cristóbal han restat a la banqueta: Max Llovera, Juan Carlos i el porter Carlos.

Partit disputat a bona temperatura a estones de sol i cel tapat.

L'Europa perd la primera posició de la lliga pel gol average general de la lliga abans de jugar el 2n derbi contra el Sant Andreu i decidir-ne el particular.