Dignificant l'adéu a la categoria

15 Maig 2022 Àngel Garreta
L'Europa celebra un dels tres gols marcats a Tarazona L'Europa celebra un dels tres gols marcats a Tarazona Àngel Garreta

L'Europa ha tornat a signar un gran partit, aquest cop a Tarazona (1-3), per donar per acabat el seu curs a la nova Segona RFEF.

Lliga · Jornada 34 · 15/05/22 · 12 h. · Mpal. Tarazona · 1500 espectadors

TARAZONA 1 - 3 EUROPA

Malgrat haver certificat el descens fa dues jornades, l'equip escapulat ha tancat els dos darrers duels del curs 21/22 amb triomfs solvents i marcant més gols que mai en un matx (3) en ambdós duels, tant el darrer a casa com avui a Tarazona en la cloenda de la lliga.

El Tarazona ha volgut marcat el ritme inicial del matx per anar pel partit. Per a no dependre de tercers, havia de guanyar el seu encontre i així salvar-se, tot i que al final ho ha fet igualment. És per això que als dos minuts ha gaudit del primer xut amb intenció, obra de Ballardo, qui ha enviat el cuir fregant el pal.

Als 13 minuts, l'Europa ha fet diana en la primera opció clara. Alfons Serra, fent-se amb el cuir a la frontal, ha engaltat una rosca perfecta per a fer el 0-1 per l'escaire. Ohemeng, tres minuts després, ha tingut una bona ocasió cara a cara amb Troya, però ha enviat la pilota picada massa alt.

El Tarazona ha empatat el duel amb un discutit penal que Dieste ha transformat malgrat encertar Troya la direcció del xut. Només servir de mig camp, Pau López ha intentat el gol des del cercle central, enviant la vaselina fora.

El segon temps ha començat sense dominador clar. No obstant, als dotze minuts una jugada per la dreta de l'atac ha acabat amb David Jiménez enviant el cuir al fons de la xarxa. Cop dur pels locals, que esperaven remuntar el matx a la represa i s'han trobat de nou per sota al marcador.

El Tarazona, nerviós i precipitat pel que hi havia en joc, no ha trobat com posar en perill la porteria gracienca. Al minut 77, Ricki Vidal ha provat una rosca semblant a la d'Alfons Serra, però el cuir ha anat per sobre la porteria.

La sentència ha arribat al minut 83, quan una internada de Nolla després d'una acció individual ha acabat amb el bloqueig dins l'àrea a l'extrem escapulat. Quan l'acció semblava ja intrascendent, una falta d'entesa entre el central i el porter ha acabat deixant la pilota morta per a que Nolla fes l'1-3. El cop ha estat definitiu per a un Tarazona que ho ha provat amb més cor que cap al final, posant a prova en dues ocasions a un solvent Troya, qui ha fet que ja no es mogués més el marcador.

TARAZONA: Azon, Mingotes (Cheikh Mboup, 62'), Andi, Dieste, Alex Rey (Cristian, 83'), Ballardo (Jesús, 73'), Cobo (Sito, 62'), Piri, Ohemeng, Jay (Torcal, 83') i Chus Herrero.

EUROPA: Troya, Sergi Pastells, Guti, Àlex Cano, Campeny (Marc Esteban, 62'), Éric Jiménez, David Jiménez (Nolla, 62'), Albert Martí (Ricki Vidal, 45'), Pau López, Alfons Serra (Coro, 62') i Pol Aldabó (Alberto, 71').

ÀRBITRE: Álvaro Cánovas García-Villarrubia (València), assistit per Gaspar Lloret Soriano i José Martínez Vilches (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Dieste, Ballardo i Jay (Tarazona) i a Sergi Pastells (Europa).

GOLS: 0-1 (Alfons Serra, 13'); 1-1 (Dieste -p-, 30'); 1-2 (David Jiménez, 57'); 1-3 (Nolla, 83').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Javi Prats, Vargas, Chava, Arnau Vilamitjana i Castell (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Reina i el porter Sergio / Pel Tarazona han restat a la banqueta: Ripa i el porter Mena.

Forta calor.

L'Europa acaba la lliga amb 38 punts. El Tarazona, malgrat la derrota, salva la categoria.