El derbi s'abona a l'empat

15 Abril 2018 Àngel Garreta
Va faltar poc per guanyar al Narcís Sala Va faltar poc per guanyar al Narcís Sala Àngel Garreta

El Sant Andreu-Europa va acabar com en les darreres temporades: signant taules. En aquest cas, un empat a un amb gols a la segona part.

Lliga · Jornada 34 · 14/04/18 · 20 hores · Estadi Narcís Sala · 2.000 espectadors

SANT ANDREU
1 - 1 EUROPA

A diferència d'altres derbis recents, l'empat no va ser sense gols, sinó amb un per banda i amb un partit competit en tot moment i que va anar de menys a més en futbol a totes dues bandes. La primera part, la més ensopida. La segona, més activa i amb arribades. L'Europa va estar molt bé sobre la gespa del Narcís Sala i es va quedar a tocar, per pocs minuts, de fer saltar la banca.

Va començar el matx amb domini del cuir per part del Sant Andreu, però provant sort l'Europa en la primera rematada entre pals, un xut d'Ángel De la Torre que va blocar sense problemes Segovia. Al minut 23, primera ocasió del Sant Andreu en un cop de taló d'Elhadji, d'esquenes a porteria, que va sortir en diagonal proper al pal llarg de la porteria defensada per Arnau.

Passada la mitja hora l'encontre va entrar en una fase de control tàctic i molta disciplina sobre la gespa a tots dos cantons, no arribant noves oportunitats a banda i banda més enllà d'alguna centrada o acció a pilota aturada però sense generar autèntic perill. Amb 0-0 es va arribar a vestidors.

Pas endavant de l'Europa a la represa, sortint com a clar dominador dels primers deu minuts de l'encontre, tenint la pilota i tocant-la, buscant el seu moment. El premi a la valentia va arribar en una jugada per banda dreta on David Jiménez va centrar i Raillo, arribant a la rematada, va creuar al pal llarg. La pilota va tocar la fusta i va acabar entrant al fons de la xarxa per a deliri de l'afició europeista present al recinte andreuenc.

Segons després de transformar-se la diana escapulada, va començar a ploure (molt finalment però de forma constant fins al final). El Sant Andreu, obligat a reaccionar, va aconseguir equilibrar la balança del domini. Al minut 64, xut de Ton Alcover que refusava Arnau i Josu, en segona instància, feia gol en fora de joc, anul·lat immediatament per l'assistent.

L'Europa defensava el botí temporal ben posicionat al seu camp i buscant les contres. En algunes d'aquestes, sobretot en ocasions de Varona i David Jiménez, podria haver arribat el 0-2 i la sentència d'haver definit millor en el xut o haver encertat en la decisió de la darrera passada. Tot i merèixer l'Europa tot el que estava aconseguint, finalment va caure l'empat en una acció a l'àrea on la pilota no va acabar de ser refusada i que Óscar Muñoz, atent a la caiguda després del cop de cap d'un company, va convertir en el marcador final del matx. A falta de tres minuts pels 90, el local Noguera va ser expulsat per doble groga, però ja res va moure l'electrònic.

SANT ANDREU: Segovia, Llamas, David López, Carroza, Noguera, Víctor, Josu, Guerrero (Alfred, 57'), Elhadji (Juanan, 80'), Alcover (Alberto, 80') i Óscar Muñoz.

EUROPA: Arnau, Aimar, Ruben, Cano, Tena, Uri, Raillo, Alberto, Ángel De la Torre (Josa, 82'), Pluvins (Varona, 71') i David Jiménez.

ÀRBITRE: Carlos Rodríguez Enrique (Barcelona), assistit per Sergio Manjón Villazala i José María Rodríguez Enrique (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Noguera -dues i expulsió minut 87-, Josu, Alcover i Juanma -trobant-se aquest de suplent a la banqueta- (Sant Andreu) i a Ruben, Uri i David Jiménez (Europa).

GOLS: 0-1 (Raillo, 56'); 1-1 (Óscar Muñoz, 85').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer (lesió) i Damià, Ferran Esteve, Alieu, Gálvez i Alejo (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Guillen, Prat i el porter Tomás de l'Europa B / Pel Sant Andreu han restat a la banqueta: Juanma i el porter Priego.

Partit disputat amb cel tapat al primer temps i fina pluja a la segona.

Partit avançat a dissabte al vespre amb motiu de la manifestació convocada pel diumenge al matí en reivindicació de la llibertat dels presos polítics. Abans de l'inici del derbi es van guardar uns instants de silenci per la mort de Francisco Galeote, durant 47 anys utiller de la UE Sant Andreu. En roda de premsa posterior al partit, el tècnic Joan Esteva va anunciar la seva dimissió i la no continuïtat a la banqueta les darreres jornades de lliga.