RemeiSolfincISL

El motor no arrenca

22 Setembre 2019 Àngel Garreta
Inici de temporada inesperat Inici de temporada inesperat Àngel Garreta

Fluix partit de l'Europa a Figueres en un duel directe entre equips necessitats i que ha acabat 3-1. Els escapulats segueixen sense guanyar.

Lliga · Jornada 5 · 22/09/19 · 16:30 hores · Estadi Vilatenim · 200 espectadors

FIGUERES
3 - 1 EUROPA

Era un matx d'urgències pels dos equips i els locals s'han acabat enduent el gat a l'aigua. L'Europa ha concedit massa en defensa i no ha estat prou encertat i resolutiu en atac. Quan més semblava ficar-se dins el partit el conjunt gracienc, recuperant-se del lament de fallar un penal tot esmenant l'errada i, teòricament, agafar més moral per acabar de capgirar el marcador, el Figueres ha fet un pas endavant per endur-se els tres punts.

El duel ha semblat començar amb molta energia amb una ocasió per banda en tres minuts: primer Jordi Cano per l'Europa, xutant gairebé sense angle i tapant bé el forat el porter Embela. Després Pepu Soler, de xut creuat, obligant Marc Priego a desviar la pilota amb una mà.

Amb tot, aquest inici elèctric ha estat un miratge i el primer temps pràcticament no ha registrat més ocasions clares tret d'un parell de xuts creuats. Passada la mitja hora, el Figueres ha obert la llauna en una centrada de Gabri des de la dreta que ha acabat rebotant a l'esquena de la defensa escapulada per acabar caient, gairebé sense buscar-ho, a les cames de Pepu Soler, qui ha enviat el cuir al fons de la xarxa.

L'Europa s'ha mostrat incapaç de reaccionar en aquest primer temps, malgrat tenir una bona opció de fer-ho en una jugada que ha semblat ser objecte d'un clar penal en una caiguda de Martínez davant Ayala, molt protestada pels jugadors graciencs. L'àrbitre no ho ha considerat així i uns minuts més tard tots dos equips han enfilat camí de vestidors.

A la represa l'Europa ha sortit amb més empenta i ràpidament ha gaudit d'un penal a favor per mans de Gallo dins l'àrea. No obstant, Embela ha encertat la direcció del xut d'Alfons Serra i ha refusat el xut. Amb tot, Serra s'ha pogut rescabalar del seu error quatre minuts després en un servei de banda de Sergi Pastells que, sense deixar caure la pilota, el migcampista ha enviat al fons de la xarxa a tocar del pal llarg.

El gol semblava que donaria moral a l'Europa per acabar de girar el mitjó i donar la volta definitiva al marcador, però el matx s'ha convertit en aquell moment en un duel d'anada i tornada on tot podia passar... i el que ha passat ha estat el pitjor desenllaç possible en clau escapulada. Al minut 72, l'exeuropeista Ivan Vidal ha rebut una pilota des de l'esquerra de l'atac, ha provat el xut i, caçant el seu propi rebot, ha tornat a xutar, aquesta vegada ajustant el cuir al pal i fent el 2-1.

L'Europa ha intentat amb més cor que cap tornar a igualar l'electrònic, però ha rebut el cop final a un minut per arribar als 90 de joc. Alberto ha volgut fer una passada a un company però el seu xut ha picat al cos de Pepu Soler qui, aprofitant el rebot, s'ha plantat sol en disposició de xut i no ha perdonat davant porteria, establint un 3-1 ja definitiu malgrat els sis minuts d'afegit del partit.

FIGUERES: Embela, Genís Balaguer, Joel, Ayala, Gallo, Modest, Pepu Soler, Bora, Ivan (Ussman, 76'), Marc (Pol Blay, 84') i Gabri (Duba, 68').

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Guti, Àlex Cano, Gabi López (Prats, 69'), Uri, Jordi Cano (Kilian, 78'), Alberto, Martínez (Joel Jorquera, 60'), Alfons Serra i David Jiménez.

ÀRBITRE: Jaume Gibert González (Penedès-Garraf), assistit per Joan Garcia Colomer i Lluc Bargues Busquet (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Ayala, Gallo, Gabri i Pol Blay (Figueres) i a Àlex Cano, Alberto, Alfons Serra i David Jiménez (Europa).

GOLS: 1-0 (Pepu Soler, 34'); 1-1 (Alfons Serra, 54'), 2-1 (Ivan Vidal, 72'); 3-1 (Pepu Soler, 89').

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Guillen i Sergi Monsó (molèsties) i Miki Puerto i Albert Martí (amb el Filial ahir).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa, Varona, Castell i el porter Uri Vives / Pel Figueres han restat a la banqueta: Belenchón, Reñé, Abel i el porter Roman.

Partit disputat amb llum, sense gaire sol però una agradable temperatura.

L'Europa és l'únic equip de la lliga que, després de 5 jornades, encara no coneix la victòria.