RemeiSolfincISL

El Numancia s'imposa a Gràcia

03 Abril 2022 Àngel Garreta
No s'ha pogut tornar a donar una campanada davant el Numancia No s'ha pogut tornar a donar una campanada davant el Numancia Àngel Garreta

L'Europa, malgrat avançar-se al marcador, no ha pogut sumar davant un superior Numancia (1-2) que fa 16 jornades que no perd.

Lliga · Jornada 28 · 03/04/22 · 12 h. · Estadi Nou Sardenya · 1.450 espectadors

EUROPA 1 - 2 NUMANCIA

bannercroniquesfemeni

És un dels grans favorits al títol i l'ascens i ho ha demostrat al Nou Sardenya. L'Europa no ha pogut tornar a sorprendre el Numancia tal com ho va fer a la primera volta en la darrera vegada que l'equip de Soria ha encaixat una derrota. Els escapulats s'han posat per davant del marcador, però els vermells han sabut jugar un gran encontre per donar-li la volta al marcador.

Els graciencs han dut la iniciativa als primers minuts. Uri ha provat un xut al minut 6, centrat i fàcil pel porter Isma Gil. A la següent ocasió, primer gol de la matinal quan Nolla ha centrat un córner i el visitant Adri Crespo, de cap, ha rematat cap a la pròpia porteria, convertint l'1-0.

La diana ha fet esclatar el Nou Sardenya, que ha cregut que, una volta després, es podria tornar a donar la campanada contra el 'coco' de la categoria. Amb tot, els visitants han respost amb un xut de Carillo que ha marxat alt i un gol anul·lat a Borja Vicent per clar fora de joc després d'un refús de Sergio.

Passada la mitja hora, el Numancia ha empatat en una acció de falta lateral que ha semblat no tocar en ningú, picar al pal i dins, però per TV es pot veure que Jaume Pol desviat un xic la pilota -en posició de fora de joc- però difícil de veure per l'assistent entre un bosc de jugadors. Fins arribar al descans, domini visitant però sense noves ocasions clares.

A la represa els de Soria han fet un salt endavant decidits a trobar el segon gol i ho han aconseguit en cinc minuts: xut llunyà que rebota en un jugador escapulat i Juampa Barros, sense deixar caure el cuir, que engalta un xut creuat impossible per a Sergio. Certament, un golàs.

El cop ha resultat dur per a un Europa que ha anat força minuts a remolc d'un molt bon joc posicional dels numantins, els quals han tingut amb criteri la pilota. Nolla, al minut 67, ha tingut una de les millors per a l'Europa quan el seu xut creuat ha rebotat en un defensa i la pilota ha anat a picar amb el travesser de la porteria visitant.

A l'altra banda, Sergio ha resultat providencial aturant amb els peus un mà a mà amb Pablo Muñoz que podria haver suposat l'1-3. La situació curiosa de la jornada ha tingut lloc a quatre minuts d'arribar a la fi del temps reglamentari quan Marcel Samsó ha estat cridat per entrar al terreny de joc i, tornant per la banda del seu escalfament, ha topat amb l'assistent de tribuna, anant a parar tots dos a terra. L'assistent ha pogut seguir arbitrant però Samsó, un xic marejat, finalment no ha pogut entrar al terren de joc.

EUROPA: Sergio, Àlex Cano, Campeny, Uri (David Jiménez, 60'), Reina, Albert Martí, Pau López (Marc Esteban, 45'), Castell, Coro (Aldabó, 60'), Nolla i Ricki Vidal (Vargas, 72').

NUMANCIA: Isma Gil, Borja San Emeterio, Borja Vicent (Diego Súarez, 90'), Adri Crespo, Jaume Pol, Cotan, Jordi Tur, Carillo (Mateo, 86'), Juampa Barros, Lupu (Cervero, 90') i Agüero (Pablo Muñoz, 79').

ÀRBITRE: Alejandro Sánchez Alba (Aragón), assistit per Francisco Mur Oto i Alejandro Losfablos Mestre (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Coro i Ricki Vidal (Europa) i Lupu (Numancia).

GOLS: 1-0 (Adri Crespo -pp-, 8'); 1-1 (Jaume Pol, 34'); 1-2 (Juampa Barros, 50').

Segona RFEF, Grup III.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Alberto (sanció) i Sergi Pastells, Éric Jiménez, Alfons Serra, Prats, Guti i Vilamitjana (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Chava, Samsó i el porter Troya  / Pel Numancia han restat a la banqueta: Ballarín, Alcázar i el porter Toni Varea.

Cel tapat, fred i petites gotes de pluja a la segona part.

Abans de l'inici del matx el club ha fet entrega a Àlex Cano d'una samarreta amb el número 403, la xifra amb què trencava el rècord de partits oficials jugats amb l'Europa i que el convertia, fa dues jornades, en el jugador amb més partits de la història. També s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'exdirectiu Frederic Tort. La bandera del poble gitano ha onejat als màstils de l'estadi i ha estat present al gol d'animació coincidint amb l'assistència al Nou Sardenya de Ricard Valentí, vicepresident del Consell Municipal del Poble Gitano. La seva presència és amb motiu del proper 8 d'abril, Dia Internacional del Poble Gitano.