El planter al rescat!

16 Febrer 2020 Àngel Garreta
Joel Jorquera celebra el 2-1 davant la desesperació visitant Joel Jorquera celebra el 2-1 davant la desesperació visitant Àngel Garreta

Un gol d'Èric permet igualar el 0-1 del Figueres. Una centrada de Prats rematada per Joel Jorquera dona el triomf al minut 87 (2-1).

Lliga · Jornada 24 · 16/02/20 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 500 espectadors

2 - 1 FIGUERES

Si quan tens un dels partits menys vistosos, més complicats, menys inspirats i amb un rival més 'elèctric' al davant, també guanyes, és senyal que estàs fet de la pasta dels equips campions, que també tiren endavant aquest tipus d'encontres. Matinal poc lluminosa de l'Europa, com el dia, tapat. Amb tot, el conjunt gracienc ha tirat de cor i coratge per donar la volta al marcador i seguir ben aferrat al carro de la promoció d'ascens.

El primer quart d'hora de partit ha servit per veure una Unió molt forta i intensa en la pressió, en especial sobre les bandes: Jordi Cano i David Jiménez, dificultant que el joc de l'Europa fes camí per allà i arribés amb velocitat i capacitat de centrada a l'àrea.

Al minut 18 el marcador es podria haver inaugurat en un atac d'Àlex Cano, combinant aquest amb Èric per a que el davanter obrís a banda a Jordi Cano. La centrada de l'extrem, de nou per a Èric, ha estat refusada en darrera instància per un rival quan el públic ja mig cantava gol.

Passada la mitja hora, un vol de Marc Priego, providencial amb el puny per evitar la diana del Figueres, ha estat el preludi del 0-1: pilota que no s'ha acabat de refusar amb contundència a l'àrea fins en dues ocasions per, finalment, connectar el visitant Marc un fort xut des de la frontal que ha entrat llepant el pal.

Canvi de 'xip' i ràpida reacció de l'Europa a la represa i només començar: als cinc minuts, passada de David Jiménez a Èric a la frontal i aquest, de fort xut, que ha establert l'empat. Semblava que l'Europa es posava la granota de feina i aniria decidit a pel 2-1 en els propers minuts. Veritablement ho ha intentat, molt més animat i incisiu que al primer temps, però el Figueres ha mostrat també les seves cartes molt ben posicionat.

David Jiménez -en dues ocasions- i Joel Jorquera, amb una rematada al segon pal, han tingut opcions per a fer el segon gol. Sentir 'ui!' a la graderia s'estava fent habitual en els minuts finals, però el gol no arribava tot i estar més lúcid l'Europa que el seu rival en fase ofensiva.

A base d'insistència, el marc visitant ha acabat caient en una jugada 'marca de la casa' entre dos jugadors fets a la base: Prats ha apurat línia de fons, ha centrat fort al segon pal i allà, Joel Jorquera, ha connectat de primeres un fort xut que ha entrat directe al fons de la xarxa de la porteria d'un porter Roman ja mig superat. Parlant de porters, temps ha donat a l'altra àrea per a una mà providencial de Marc Priego evitant l'empat, de cap, a rematada de Gallo. El xiulet final ha fet esclatar la parròquia gracienca.

EUROPA: Marc Priego, Kilian (Guillen, 76'), Sergi Pastells, Àlex Cano, Prats, Uri, Jordi Cano, Alberto, Èric (Joel Jorquera, 72'), Alfons Serra (Miki Puerto, 84') i David Jiménez.

FIGUERES: Roman, Pol Tarrenchs, Màrius, Pol Blay, Gallo, Ayala, Duba (Marc, 32'), Gabri, Ivan (Pepu Soler, 68'), Bora i Ousman (Enzo, 51').

ÀRBITRE: Ruben Mancera Antón (Maresme), assistit per David Caro Gallardo i Eduardo Hernández Cacho (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Prats i Uri (Europa) i a Pol Blay, Gallo, Gabri i Bora (Figueres).

GOLS: 0-1 (Marc, 38'); 1-1 (Èric, 50'); 2-1 (Joel Jorquera, 87').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Josa i Castell (lesionats), Guti (malalt) i Albert Martí (amb el Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Varona, Martínez i el porter Uri Vives / Pel Figueres han restat a la banqueta: Pujadas, Genís Balaguer, Joel i el porter Embela.

Partit jugat amb cel tapat i dia fresc.

Després de cinc jornades a la primera volta, l'Europa sumava 3 punts a la lliga. Després de les mateixes cinc de la segona volta, en suma 9.