El tercer millor visitant de la lliga!

18 Novembre 2017 Àngel Garreta
De la Torre iniciant un contraatac al partit d'aquesta tarda De la Torre iniciant un contraatac al partit d'aquesta tarda Àngel Garreta

L'Europa s'ha endut un retrobat derbi contra l'Horta (1-2) demostrant de nou els seus altament fiables números fora de casa.

Lliga · Jornada 16 · 18/11/17 · 18 hores · Mpal. Feliu i Codina · 900 espectadors

HORTA
1 - 2 EUROPA

Donant-li la volta al marcador, com en tants altres partits de la lliga, l'Europa s'ha endut els tres punts de la seva visita al camp de l'Horta, rectangle que no trepitjava des de feia 12 anys. El conjunt escapulat ha signat un bon partit en línies generals, amb diverses opcions de gol tant al primer com al segon temps. Els locals, però, s'han avançat en la primera arribada clara i a l'equip escapulat li ha tocat tornar a suar de nou per jugar a remolc i capgirar la situació. Quan ho ha fet ha aparegut Arnau, protagonista en els dos darrers partits de lliga, per aturar providencialment un penal a deu minuts dels 90 reglamentaris.

Els graciencs han gaudit de les primeres ocasions, en concret dues, en els primers deu minuts. Primer, una falta directa de David Jiménez que ha obligat el porter Andrés a fer una bona estirada a la base del pal de la barrera per enviar a córner. Després, també amb David Jiménez com a protagonista per banda, fent una darrera passada enrere per a l'arribada en cursa de Pluvins, qui ha xutat massa centrat, fàcil per a Andrés.

Quan l'Europa semblava agafar velocitat de creuer ha arribat el gol de l'Horta en la primera ocasió. Al vèrtex de l'àrea, Adri ha lluitat una pilota per terra i Gerard, entrant a l'àrea, ha foradat la porteria escapulada de xut creuat. Malgrat el contratemps, l'equip de Joan Esteva no ha abaixat els braços i, de fet, just a la següent jugada hauria pogut empatar en una centrada de David Jiménez que Javi Navarro, tot sol a la frontal de la petita, ha enviat als núvols. Al darrer quart, opcions del mateix Javi i d'Ángel De la Torre, sense trobar porteria.

A la represa l'Europa no només ha gaudit de més arribades sinó de més control de joc. Al minut 49, David Jiménez ha servit un córner i Uri, tot sol i lliure de marca, ha rematat de cap massa alt. Els escapulats mereixien per ocasions anar sobradament empatats i finalment han rebut el seu premi. Al minut 53, una bona jugada de David Jiménez, regatejant dos adversaris, ha finalitzat amb un xut que el porter Andrés ha refusat i Javi Navarro, a plaer, sense oposició i a dos metres de la línia de gol, ha acabat per fer pujar l'1-1 al marcador.

Els europeistes han seguit insistint davant un bon Horta que ha provat durant tot el matx molt bones combinacions i ràpides contres. Després d'una centrada de David Jiménez que s'ha anat tancant i tancant fins obligar a Andrés a treure una mà, tocar la pilota, aquesta tocar el travesser i marxar a córner, ha arribat el gol del triomf. Com la majoria d'accions del duel d'avui en atac, una nova pilota servida per David Jiménez, en aquesta ocasió amb una gran centrada bombejada al segon pal, ha servit per veure un no menys bo cop de cap de Raillo al fons de la xarxa.

Tres minuts després del gol, però, ha arribat una acció polèmica, quan Coro ha controlat al punt de penal i ha rebut una topada cos contra cos de Torres. L'àrbitre l'ha considerat desproporcionada i ha xiulat la pena màxima. Arranz ha xutat des dels onze metres i Arnau ha salvat els mobles de l'Europa encertant la direcció del xut, allargant els dos braços i refusant la pilota amb els punys davant l'esclat de joia de la nombrosa parròquia escapulada desplaçada al carrer Feliu i Codina.

El marcador s'ha conservat amb patiment fins al darrer instant. Arnau ha hagut de sortir com a salvador del seu equip, novament, en una posterior rematada d'Arranz a boca de canó. L'Horta ha tingut la seva última opció en una rematada d'Adri des de la frontal que ha picat al travesser. El xiulet final ha donat la tranquil·litat als escapulats, que ja són el tercer millor equip a domicili del grup V de Tercera.

HORTA: Andrés, Casti, Javi Morales, Javi Iglesias (Gerard, 79'), Arranz, Edgar, Jota (Maldo, 69'), Guillem (Coro, 79'), Gerard, Salva i Adri.

EUROPA: Arnau, Dani Pujol, Ruben, Cano, Torres, Uri, David Jiménez, Varona (Raillo, 64'), Javi Navarro (Damià, 85'), Pluvins i Ángel De la Torre (Josa, 82').

ÀRBITRE: Enric Bureu Méndez (Barcelona), assistit per Abdelaziz Ajdir Lenti i Sergio Sánchez Pin (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Javi Morales i Edgar (Horta) i a Torres, Uri i Ángel De la Torre (Europa).

GOLS: 1-0 (Gerard, 11'); 1-1 (Javi Navarro, 53'); 1-2 (Raillo, 77').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Alberto (sanció), Ferran Esteve i Alieu (Filial) i Alejo, Prat i Tena (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Guillen i el porter Tomás de l'Europa B  / Per l'Horta han restat a la banqueta: Genís i el porter Sergio.

Partit disputat a la tarda, ja sota llum artificial, amb una temperatura fresca de tardor.

Primer derbi en lliga entre els dos equips des de la temporada 2004/2005 a Primera Catalana. Partit avançat a dissabte donat que, a mitjans de la setmana entrant, l'Horta disputa partit de Copa Catalunya. Primera convocatòria amb el Primer Equip del porter Tomás Terrats de l'Europa B.