El Terrassa blinda la segona plaça

26 Gener 2020 Àngel Garreta
Sergi Pastells en una imatge del matx Sergi Pastells en una imatge del matx Àngel Garreta

El Primer Equip escapulat no ha pogut endur-se cap punt de Terrassa (2-1) en un partit on s'ha posat 2-0 avall al primer temps.

Lliga · Jornada 21 · 26/01/20 · 17 hores · Estadi Olímpic de Terrassa · 1.000 espectadors

TERRASSA
2 - 1 EUROPA

La massiva presència de públic europeista (un dels millors desplacaments a domicili dels darrers anys amb dos autocars plens organitzats pel club i desenes de desplaçats de forma particular) no ha pogut evitar la derrota de l'Europa contra un rival directe per la segona plaça. Dos cops durs abans de la mitja hora de partit han resultat molt difícils de remuntar i, quan l'equip ha aconseguit foradar la porteria contrària, ja era massa tard.

Després d'uns deu minuts amb els dos equips ben posicionats, el Terrassa ha obert la llauna al minut 10 en una falta lateral servida per Coro que Joel Cañaveras, al segon pal i entrant entre dos defenses escapulats, ha rematat al fons de la xarxa. Tot i el cop dur l'Europa ha intentat reaccionar, no perdent la compostura sobre el rectangle de joc i tenint més la pilota.

En una jugada per banda esquerra, els graciencs haurien tingut l'opció de l'empat -de fet la pilota ha anat dins- en una centrada de Jordi Cano que David Jiménez ha enviat al fons de la xarxa. Jiménez, però, estava dos pams en fora de joc en el moment d'arrencar la seva cursa cap al segon pal.

El mateix Jiménez ha provat, rebent una pilota amb el cos mal orientat, una vaselina a Ortega que s'ha quedat en intent. El que no s'ha quedat en intent és el 2-0 dels egarencs en una sortida de pilota des de la porteria on els rogencs han robat en ple moviment de línies de l'Europa cap endavant, deixant Sergi Arranz tot sol davant Marc Priego, a qui ha superat de xut creuat. El 2-0 ha manat fins al descans sense registrar-se noves ocasions clares.

A la represa i amb l'entrada del recent signat Èric al terreny de joc, l'Europa ha buscat un gol ràpid que deixés marge per a la remuntada, però aquest no ha arribat davant un Terrassa molt ben posat al camp. Els minuts han anat passant sense pena ni glòria (tampoc els locals han dut perill) i el cronòmetre ha avançat de mica en mica en favor dels locals.

Una mitja volta de Joel Jorquera al minut 82, que ha obligat Ortega a enviar a córner amb una mà a baix, ha semblat despertar l'Europa en fase ofensiva. Ho han seguit provant els graciencs, després amb una rematada de cap de Guillen que ha sortit per poc.

Al minut 89, el premi. Centrada al segon pal i Jordi Cano que, enviant el cur al fons de la porteria, signava el seu 14è gol a la lliga. Restava mig minut de temps reglamentari més l'afegit, però en aquest període l'Europa no ha pogut ni tan sols provar un xut a porteria davant un Terrassa que ha defensat molt bé la sevea plaça i ha lligat en curt el botí.

TERRASSA: Ortega, Galeano, Domi (Kilian, 57'), Arranz, Coro (Poves, 75'), Jaume (Lucas Viña, 67'), Kevin, Joel Cañaveras, Genís, Pelegrín i Yayá.

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells, Castell, Guti (Guillen, 64'), Gabi López, Prats, Jordi Cano, Alberto (Joel Jorquera, 70'), Sergi Monsó (Èric, 45'), Alfons Serra i David Jiménez.

ÀRBITRE: Héctor Robas Bondia (Baix Llobregat), assistit per Efrain Molina López (Girona) i Oriol Garcia Muñoz (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Domi, Jaume i Pelegrín (Terrassa) i a Gabi, Alberto i Joel Jorquera (Europa).

GOLS: 1-0 (Joel Cañaveras, 10'); 2-0 (Arranz, 23'); 2-1 (Jordi Cano, 89').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Àlex Cano i Uri (sanció), Varona (lesió) i Miki Puerto (Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Martínez, Kilian, Josa i el porter Uri Vives / Pel Terrassa han restat a la banqueta: Èric Ruiz, Carlos, Manu i el porter Zapico.

Partit disputat amb cel variable i lleugera pluja la darrera mitja hora.

El davanter Èric López ha fet el seu segon debut amb l'escapulada després del seu retorn aquesta setmana durant el mercat d'hivern.