El títol haurà d'esperar

Una jugada de Sergi Pastells al segon temps Una jugada de Sergi Pastells al segon temps Àngel Garreta

L'Europa ha perdut a Granollers (3-1) i, combinat amb el triomf del Terrassa, haurà d'esperar per alçar el títol de campió.

Lliga · 2a Fase d'Ascens · Jornada 4 · 02/05/21 · 12:30 h. · Mpal. Granollers · 300 espectadors (reduït Covid-19)

GRANOLLERS
3 - 1 EUROPA

Com és de vegades la història! Si un xut al pal d'Èric López al minut 92 amb 2-1 al marcador hagués signat l'empat, ara es parlaria del títol pels graciencs. Acte seguit a aquesta acció, just a la contra en el darrer sospir, ha acabat arribant el 3-1 que deixa l'Europa almenys aquest diumenge sense poder certificar el títol de lliga. No ha fet un mal partit el quadre escapulat, però no ha tingut el seu millor dia. S'haurà de certificar el títol de lliga en una de les dues jornades restants del campionat. A l'equip li serveix puntuar en qualsevol dels partits o que el Terrassa no guanyi almenys un dels tres partits que li resten.

Enèrgic inici del matx amb una ocasió per banda: la primera, escapulada, amb una centrada de David Jiménez que Albert Martí no ha enganxat bé de primeres al primer pal. La segona, local, amb un xut desviat de Suaibo des de la frontal. El Granollers, però, ha posat una marxa més i ha obert la llauna al minut 17 en una gran jugada d'atac on Marc Gelmà ha fet la paret amb un company i, rebent el cuir i de primeres, ha engaltat un xut creuat impossible d'aturar.

El conjunt local s'ha fet amb la pilota en els minuts posteriors i fins i tot Sergio, passada la mitja hora, ha hagut de volar per enviar a córner un obús de Ñito. En atac, l'equip europeista no ha trobat clares opcions de posar a prova Álvaro sota pals, aproximant-se només en tímides accions per banda.

A la represa l'Europa ha posat, ja d'inici, una altra velocitat al partit, obrantl'empat en una acció on Pau López ha obert a l'esquerra per a Albert Martí i aquest ha centrat per a la rematada creuada i de primeres de David Jiménez. Les taules al marcador feien que l'Europa fos campió de lliga temporalment. Quan semblava que el partit donaria la volta, només quatre minuts després una contra ha finalitzat amb una centrada de Suaibo que Pau Darbra, controlant al segon pal, ha clavat a l'escaire: 2-1 a l'electrònic i tocava tornar a remuntar.

L'Europa ho ha intentat de totes les maneres, començant per una ràpida resposta en una centrada on Guti ha rematat, el porter no ha blocat de primeres i el cuir ha acabat a córner. Ho ha seguit provant de totes les maneres el quadre gracienc: de cap, de córner, a pilota aturada... però no hi ha hagut manera de tornar a foradar el marc local.

La més clara que ha tingut l'Europa, al minut 92, en una rematada d'Èric des de la frontal que, entre els dits del porter i finalment el pal, s'han encarregat d'evitar que fos gol quan aquest ja es cantava. Amb tot l'Europa bolcat a l'atac, una contra del Granollers en els, literalment, darrers segons del matx, ha acabat amb un xut de Dani Muela que ha rebotat al taló de Prats, agafant la pilota direcció a porteria i convertint-se en el 3-1 just sobre el xiulet final del col·legiat.

GRANOLLERS: Álvaro, Max Llovera, Eloi Zamorano, Guillem Pujol, Ñito (Oriol Molins, 62'), Pau Darbra (Marc Rio, 71'), Albert Ruiz (Muñi, 84'), Víctor Morales, Suaibo (Dani Muela, 84'), Marc Gelmà (Altimira, 62') i Arnau Campeny.

EUROPA: Sergio, Guti, Carlos Cano (Èric, 59'), Uri (Nolla, 87'), Alberto (Adri Guillén, 73'), David Jiménez, Albert Martí (Fode, 73'), Pau López, Castell, Alfons Serra (Prats, 59') i Sergi Pastells.

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental), assistit per Pablo De la Iglesia Muñoz i Oriol Cartiel Arasa (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Arnau Campeny (Granollers) i a Alberto, David Jiménez i Castell (Europa).

GOLS: 1-0 (Marc Gelmà, 17'); 1-1 (David Jiménez, 50'), 2-1 (Pau Darbra, 54'); 3-1 (Prats -pp-, 93').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Vilamitjana, Briones, Àlex Cano i Joan Marc (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Varona, Martí Alba, Ricki Vidal i porter Dani Pérez / Pel Granollers han restat a la banqueta: Adrià Prado, Castillo, Alieu i el porter Marc Priego.

Partit disputat amb cel tapat i fina pluja els darrers 15 minuts del primer temps.

Primera derrota de la segona fase del campionat. L'Europa segueix necessitant sumar només un punt (en 2 jornades restants) o que el Terrassa no sumi 100% de victòries (en 3 partits que li queden) per proclamar-se campió. Per un problema logístic, l'Europa ha jugat el primer temps amb els pantalons prestats de l'EC Granollers.