RemeiSolfincISL

El tres és un número màgic!

03 Maig 2015 Àngel Garreta

El dia tres de maig, per tres a zero, en l'any de la tercera Copa Catalunya, l'Europa s'ha classificat pel seu tercer play-off d'ascens consecutiu. A falta de dues jornades pel final, el triomf a casa contra el Manlleu i l'empat del Rubí contra el Martinenc certifiquen, mínim, la quarta plaça pels escapulats.

Lliga (Jornada 36) · 03/05/15 (12 H) · Estadi Nou Sardenya · 550 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 3 - MANLLEU 0

Ha començat fort el Manlleu el matx d'aquest migdia. Al primer minut, Martí Soler ha aprofitat una sortida de Leva lluny de la seva zona d'acció per xutar sense porter però veient com un atent Cano, a la frontal de la petita, ha refusat providencialment la rematada. L'Europa, després de l'ensurt i un parell d'intents més d'aproximació visitant, ha estirat línies i ha acabat forçant penal en una bonica jugada personal de Padilla qui, després de regatejar quatre jugadors, en el darrer 'dribling' per encarar el porter ha estat objecte de clar i indiscutible penal. La pena màxima l'ha enviat Camacho al fons de la xarxa.

El Manlleu es podria haver ficat de ple en el partit dos minuts més tard, quan un error defensiu ha deixat tot sol Fran Pérez davant Leva. Amb la pilota botant i el cos del jugador encarat per fer una rematada potent i a plaer cap a qualsevol cantó de la porteria, el porter gracienc ha resultat providencial amb una gran estirada i un refús de punys que ha evitat clarament l'empat. L'Europa ha vist que, malgrat manar al marcador, el Manlleu estava foradant la seva línia defensiva amb massa facilitat i s'ha posicionat millor per evitar-ho.

Amb el matx sota control i sense patir noves arribades en contra, el quadre escapulat ha anat madurant la fruita a la recerca del segon gol. La nota negativa, la lesió de Poves -amb abast encara per determinar-, qui amb molèsties rere la cama esquerra ha hagut de deixar el seu lloc a Ignacio. Dos intents, un del mateix Ignacio i l'altre de Guzman, als minuts 28 i 30 respectivament, han servit d'avís del gol. Al minut 41, una contra iniciada per Camacho ha acabat a peus d'Ignacio qui, veient l'arribada de Nils, ha habilitat l'extrem amb una passada diagonal a l'àrea. Nils, entrant a plaer pel vèrtex, ha controlat i ha superat Barragan de xut creuat: 2-0 i cop dur al Manlleu abans del descans.

A la represa el Manlleu s'ha estirat molt progressivament davant un Europa ben col·locat que ha esperat el seu moment per si hi havia opció d'ampliar diferències. L'entrada del sempre perillós Manel Sala ha obligat a prestar més atenció encara a la mobilitat ofensiva del quadre visitant, però sense especials ensurts sobre el marc defensat per Rafa Leva.

Una falta xutada des de lluny per Manel Sala i que ha sortit per sobre el travesser, un parell de córners i alguna centrada lateral ha estat tot el pes ofensiu que ha pogut oferir a la segona part un Manlleu massa a remolc del marcador i que, jugant amb defensa de tres al final, ha vist com l'Europa feia el tercer. Amb metres per avançar, Javi Lara s'ha acostat a un pam de la frontal i amb un xut sec i col·locat al pal curt, ha fet inútil l'estirada del porter i ha signat el 3-0. Amb el xiulet final, tothom pendent de ràdio i Twitter per certificar que el Rubí no guanyava el seu partit. Quan això ha tingut lloc, esclat sobre la gespa i celebració de l'equip. Per tercer any seguit l'Europa jugarà el play-off d'ascens a Segona B!

La fitxa tècnica

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Cano, Pastells, Javi Lara, Nils, Guzman (Putxi, 75'), Poves (Ignacio, 26'), Padilla i Camacho (Valderas, 67').

MANLLEU: Barragan, Edu Rabell, Archi, Adrià Blanchart, Payan, Iván Fernández (Hugo, 65'), Aumatell (Manel Sala, 58'), Maik, Uroz, Fran Pérez (Seuma, 45') i Martí Soler.

ÀRBITRE: Rafael Díaz Melero (Lleida), assistit per Adrià de la Fuente Domingo (Anoia) i Àxel Marcelino Garcia (Lleida).

TARGETES: Grogues a Alberto, Pastells i Guzman (Europa) i a Archi, Adrià, Payan, Iván Fernández i Manel Sala (Manlleu).

GOLS: 1-0 (Camacho -p-, 9'); 2-0 (Nils, 41'); 3-0 (Javi Lara, 88').

Abans d'iniciar-se el partit s'ha realitzat un minut de silenci per la pèrdua d'Òscar Jiménez Garcia, exjugador de base del club, qui va morir el passat dijous per culpa d'un limfoma a l'edat de 12 anys. En representació de tots els jugadors del club i dels de la seva edat aleví, el capità de l'Aleví A, Pol Méndez, acompanyat dels capitans de l'Europa (Cano) i el Manlleu (Archi) ha depositat un ram de flors al cercle central durant el sentit minut de silenci.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Sánchez (lesionat) i Cócera, Alegre i Víctor Duran (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rovira i el porter Sergio / Pel Manlleu han restat a la banqueta: Ballús i el porter Iván González.

Partit disputat sota una forta calor i un intens sol més propis del mes d'agost.

L'Europa ha certificat matemàticament la seva presència, per tercer any seguit, al play-off d'ascens. Falta decidir si ho farà com a 3r o 4t.