Els primers tres, al sac!

25 Octubre 2020 Àngel Garreta
La primera abraçada en el primer gol de la temporada La primera abraçada en el primer gol de la temporada Àngel Garreta

En una matinal que ha tingut de tot, l'Europa s'ha imposat al Vilafranca (1-0) per estrenar-se a la lliga 2020/2021 amb un triomf.

Lliga · Jornada 2 · 25/10/20 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 1.000 espectadors

1 - 0 VILAFRANCA

L'Europa descansava la setmana passada, data de la jornada 1, per desitjos del calendari. El seu primer partit, doncs, ha tingut lloc a la jornada 2, rebent un dels favorits del grup, el Vilafranca. El duel ha tingut de tot i no ha fugit de la polèmica. Una barreja apassionant per obrir boca d'un campionat amb futur incert.

Ni 20 segons de partit han passat, amb molta gent encara sense ni mirar cap al rectangle de joc, quan hi ha hagut un penal i una expulsió. En una centrada a l'àrea, Fonta ha estirat de la samarreta de Fode i l'àrbitre ha assenyalat la pena màxima i també la màxima sanció pel central del Vilafranca. El col·legiat ha aplicat aquesta decisió argumentant que no hi havia intenció del defensa visitant de jugar la pilota.

Els jugadors i la banqueta del Vilafranca s'han queixat de la no aplicació del nou reglament (que impedeix castigar doblement un penal amb també una vermella) i els col·legiats, en la discussió amb els visitants, han argumentat que amb excepció d'acció violenta o de falta d'intenció de disputar la pilota. Sobre això últim s'han agafat els àrbitres per refermar la seva decisió. Amb tot, la pena màxima executada per Alfons Serra ha estat refusada per Casamayor i l'acció no ha finalitzat amb gol.

Sí que hi ha hagut diana al minut 10 de partit, quan una falta lateral de David Jiménez ha acabat al fons de la xarxa directament. L'extrem dels graciencs ha executat una rosca perfecta que s'ha colat literalment per l'escaire del pal llarg. Un golàs de bandera que, al final, ha resultat decisiu. A l'altra àrea, Sergio també ha resultat determinant al minut 25 a xut de Pasqui. L'Europa ha tingut diverses opcions per fer el segon, com un parell de dobles rematades dins l'àrea petita refusades entre el porter i un bosc de cames.

L'acció a lamentar del primer temps, la lesió de Miki Poveda al genoll en quedar-se clavada aquesta part del seu cos quan provava de fer un gir per regatejar dins l'àrea. Ha entrat en el seu lloc Ricki Vidal, jugador de l'Europa B que ha estat molt protagonista durant la pretemporada, certificant així el seu debut oficial a Tercera Divisió i en partit de lliga amb la samarreta escapulada de la primera plantilla. Dins el quart minut dels quatre d'afegit, Sergio ha tornat a resultar clau per mantenir la porteria a zero refusant un doble xut dins l'àrea petita.

Amb una doble rematada ha començat també el segon temps, en aquesta ocasió als dos minuts i per obra de David Jiménez i el capità Àlex Cano, però el cuir no ha trobat porteria. Ricki Vidal ha provat sort sense encert al minut 54 i al 56 hi ha hagut una gran jugada de Fode, obrint a la dreta per a David Jiménez, qui ha acabat centrant en diagonal i veient com, per un dit, no han arribat a la rematada, lliscant tots tres, ni el propi Fode, ni Ricki Vidal, ni Guti al segon pal.

Al minut 69, córner de David Jiménez directe al cap de Cano. La rematada del '4' europeista l'ha refusat Casamayor amb els punys quan el segon pràcticament es cantava. Al minut 75, penal favorable a l'Europa per una enganxada de samarreta d'Alfons Serra. David Jiménez ha xutat el penal i, com al primer temps, Casamayor l'ha refusat. No ha tingut sort avui l'Europa des dels onze metres i per partida doble.

Fins al final, ocasions i arribades d'un molt meritori Vilafranca més amb un 'ui!' a l'ambient que amb claredat entre pals i un Europa que tampoc ha tornat a aproximar-se amb fermesa a la porteria rival però que no ha vist perillar la porteria en cap dels quatre minuts d'afegit de la segona meitat.

EUROPA: Sergio, Guti, Àlex Cano, Prats (Varona, 65'), Alberto, David Jiménez (Adri Guillen, 88'), Pau López, Miki Poveda (Ricki Vidal, 35'), Fode (Albert Martí, 65'), Alfons Serra i Sergi Pastells.

VILAFRANCA: Casamayor, Pladevall, Albert, Fonta, Cunill, Oribe (Oriol Boada, 81'), Pasqui, Escofet (Aleja, 45'), Rusi, Pol Via (Boira, 71') i David López.

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental), assistit per Pablo de la Iglesia Muñoz i Daniel Ligero Garcia (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Alfons Serra, David Jiménez i Sergi Pastells (Europa) i a Oribe, Pasqui, Escofet i Pol Via (Vilafranca). Vermella directa a Fonta -minut 1- (Vilafranca).

GOLS: 1-0 (David Jiménez, 10').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Nolla, Briones i Èric (lesions/molèsties) i Vilamitjana (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Uri, Castell, Joan Marc, Alon i el porter Dani Pérez / Pel Vilafranca han restat a la banqueta: Illescas, Àlex Segura, Guille, Max Bernard i el porter Casado.

Duel disputat sense sol però agradable temperatura de tardor.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de tots els socis i exjugadors que ens ha deixat des de l'inici de la pandèmia: Agustí Tenllado Llombart, Manel Pousa 'el Pare Manel', Amadeu Tomba, Antonio Ruiz 'Peneke', Alexandre Pujol i Benet Joanet. Debut oficial en partit de lliga amb l'Europa per a Pau López, Miki Poveda i Ricki Vidal (jugador de l'Europa B).