Els punts de la necessitat es queden a Fontetes

06 Novembre 2016 Àngel Garreta
L'Europa ha topat amb un decidit conjunt local L'Europa ha topat amb un decidit conjunt local Àngel Garreta

Era un duel en zona dramàtica i ha caigut del cantó local. El Cerdanyola ha superat l'Europa (2-1) en el matx d'aquesta tarda.

Lliga · Jornada 13 · 06/11/16 · 17 hores · Municipal Fontetes · 200 espectadors

CERDANYOLA
2 - 1 EUROPA

Dos equips que no es troben en la situació planificada a l'estiu han disputat un duel directe, avui per avui, a la zona baixa de la classificació. Un molt bon primer temps dels locals ha deixat un 2-0 al descans que l'Europa, tot i semblar ficar-se dins el partit ben d'hora a la represa, no ha pogut acabar de remuntar.

El conjunt escapulat ha hagut d'anar a remolc pràcticament tot el partit. Moha ha hagut d'intervenir al minut 7 per evitar el gol de Jonathan Collado, però ben aviat s'ha avançat el Cerdanyola. Elhadji, amb el seu potent i conegut servei de banda, ha posat una pilota a l'àrea gran. Cap jugador visitant ni local ha refusat la pilota o l'ha tocat cap enrere, arribant el bot de la mateixa al segon pal. Allà, Dani Martí, tot sol i lliure de marca, ha afusellat la porteria a plaer.

Una internada de l'exescapulat Rovira, dos minuts després, ha tornat a trobar la resposta d'un providencial Moha, qui ha refusat amb les cames i el cos el xut a boca de canó de 'Ruvi' quan el 2-0 ja semblava entrar. Passats uns minuts l'Europa ha pogut treure's la pressió del damunt i començar a buscar la porteria rival, en especial per les bandes amb un Gonzalo caigut a banda esquerra i Joel Marín recorrent tota la banda dreta.

Precisament Gonzalo ha assistit, en una jugada per banda, a Fran Bea. La pilota, posada a la frontal de l'àrea en una passada en paral·lel, ha estat engaltada pel migcampista tal com li ha vingut, provocant una gran aturada del porter Oliver en la primera gran ocasió dels graciencs. Quan l'1-0 semblava que seria el resultat abans d'arribar a vestidors, Elhadji ha clavat un dur cop moral amb el 2-0. L'exjugador de l'Europa, format a les categories inferiors del club gracienc, ha rebut en profunditat, Moha ha sortit fora de l'àrea massa precipitadament i, després de ser regatejat i tot i obrir-se massa angle a l'esquerra, Elhadji ha pogut connectar un precís xut a porteria buida per enviar la pilota al fons de la xarxa.

Qualsevol opció de puntuar a Fontetes passava per ficar-se ràpid dins el partit i així ho ha fet l'Europa. Als quatre minuts de la represa, Navarro ha rebut una pilota a la frontal i, després d'un bon control i una bona col·locació, ha engaltat un xut creuat que s'ha colat pel pal llarg defensat per Oliver. La diana donava esperances a un conjunt gracienc que, no obstant, ha tingut dificultats per trobar més forats en atac des d'aquest moment en endavant. De fet, el Cerdanyola ha perdonat el tercer al mintu 58 amb una rematada d'Elhadji al travesser.

La darrera mitja hora de joc ha deixat un escenari obert, amb massa irregularitat en els dos equips, un per voler tancar el marcador i l'altre per igualar-lo. Precipitació, accions sovint massa accelerades... les faltes al mig del camp han anat tenint lloc a cada bàndol per intentar aturar qualsevol contraatac perillós. La millor opció de l'Europa, a falta d'un quart d'hora, en una falta lateral que Fran Bea ha posat al punt de penal, Elhadji ha refusat malament enrere, la pilota ha arribat al segon pal on es trobava Rubi i aquest ha vist com, amb poc espai i angle, la pilota no podia encarar la porteria per oposició del cos del porter Oliver.

Els quatre minuts d'afegit s'han consumit amb l'Europa morint en atac. Pilotes penjades a l'olla, intents de centrada especialment per la dreta de l'atac i una falta final a favor, a quinze segons de complir-se l'afegit, amb la qual el quadre europeista no ha pogut treure profit.

CERDANYOLA: Oliver, Aitor Torres, Cazorla, Aitor Pérez, Víctor Duran, Juli, Jonathan Collado (Daisuke, 78'), Dani Martí, Elhadji, Jota (Oriol Molins, 70') i Rovira (Pitu, 89').

EUROPA: Moha, Joel, Rojas, Javi Iglesias, Alberto, Denis (Rubi, 60'), Sielva, Gonzalo (Campoy, 76'), Fran Bea, Navarro i Joel Coch.

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Baix Llobregat), assistit per German Carrasco Baca i Adrià Cortés Aparicio (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Aitor Pérez, Juli, Dani Martí i Elhadji (Cerdanyola) i Joel, Denis, Sielva i Fran Bea (Europa).

GOLS: 1-0 (Dani Martí, 8'); 2-0 (Elhadji, 44'); 2-1 (Navarro, 49').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Boison, Cano, Reverter i Abel Rita (lesió), Civil (sanció) i Jordi Cano (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Uri, Dani i el porter Pablo Trubia de l'Europa B / Pel Cerdanyola han restat a la banqueta: Óscar Peña i el porter Carlos Avilés.

Primer partit amb sensació de fred de tota la temporada. Cel tapat però sense risc de pluja en cap moment.

L'Europa encaixa la sisena derrota del curs, tantes com tota la temporada passada.