Els punts es queden a La Bòbila

Els punts es queden a La Bòbila Segona derrota a domicili en vuit dies

L'Europa ha encaixat, en el segon duel a domicili dels darrers vuit dies, una derrota per 2-1 en la seva visita al Gavà, equip que ara mateix iguala a punts als graciencs. L'encontre, que ha tingut de tot, s'ha acabat decidint en una segona meitat on els locals han mostrat més definició.

Lliga (Jornada 11) · 02/11/14 (11:30 H) · Municipal La Bòbila · 250 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

GAVÀ 2 - EUROPA 1

Primers minuts d'encontre amb un Europa ràpid per les bandes. Als quatre minuts, Nils ha protagonitzat una internada per banda dreta que ha finalitzat, ja dins l'àrea, amb un xut creuat que ha marxat per sobre la creueta esquerra. Un minut més tard, Rovira -avui partint de la posició de lateral- ha pujat la banda, amb dos ràpids i hàbils regats ha deixat plantats 4 jugadors a tocar del córner, però la seva centrada final no ha trobat cap rematador europeista i ha acabat refusada.

La rèplica blaugrana ha resultat totalment efectiva pels locals. Centrada al segon pal on l'Europa no ha encertat a refusar, la pilota ha sobrevolat el primer pal i allà Sergio López s'ha avançat a la sortida de Leva amb els punys per rematar la pilota, que ha entrat plorant a la porteria per convertir-se en l'1-0. No obstant, l'Europa ha tornat a deixar tot on era deu minuts més tard. Centrada de Guzman al segon pal, el porter Juanmi que no calcula bé la seva sortida i Camacho, sobre la caiguda de la pilota, que remata aquesta a plaer sense oposició sota pals.

A partir d'aquest moment s'ha viscut una recta final de primer temps de poder a poder, amb molta més agressivitat física dels dos equips, que, no obstant, han jugat dins el límit del reglament. Algunes targetes grogues, pels dos bàndols, merescudes, però també -en suma de primera i segona part- massa acumulació d'amonestacions per part del col·legiat Ruben Mancera Antón, qui ha acabat mostrant tretze grogues i una vermella. En suma, excessiu. Al minut 33, Leva ha hagut de sortir a peus d'Orellana per evitar el segon dels locals en la darrera ocasió clara del primer temps.

A la represa el Gavà ha fet un pas endavant i, en suma d'aquest període, ha dominat la possessió i la profunditat. Al minut 50, el reaparegut Alegre ha hagut de salvar una pilota sota pals. En els minuts posteriors, poques aproximacions a les àrees. Espais tancats, pressió a sobre del jugador que rep la pilota... Els dos equips 'ofegaven' la capacitat de creació rival.

Al minut 63, xutàs de Gimeno en direcció a l'escaire que Leva ha refusat amb els punys. En la següent acció ha arribat el gol del triomf local, quan Civil ha centrat a l'àrea i Fran Orellana ha afusellat la porteria escapulada. A partir d'aquí, totes les monedes li han caigut creu a l'Europa. Al minut 68 els europeistes han reclamat vehementment penal de Juanito sobre Javi Sánchez. Per rematar-ho, a quinze minuts pel final segona groga injusta a Roberto Camacho per una acció que era únicament falta.

Per darrere al marcador, amb un home menys i poc més d'un quart d'hora per a la finalització del matx, la situació s'ha tornat un complicat port de muntanya, molt difícil d'escalar per l'Europa. El conjunt gracienc ha penjat fins a sis pilotes a l'àrea del minut 76 al 90, però sense espais ni opció clara de remat. Al minut 88, Civil ha rematat topant la pilota sobre el cos de Leva quan la jugada podia haver-se convertit en el tercer dels locals i ja al quart dels cinc minuts d'afegit, una centrada de Javi Lara l'ha pentinada enrere Alberto per a l'arribada de Cano. El defensa dels graciencs ha rematat massa centrat i poc potent, fàcil de blocar per Juanmi. No hi ha hagut temps per a més.

GAVÀ: Juanmi, Juanito (Juli, 73'), Vivó, Luca, Blanchart, Rubi, Orellana (Iván García, 78'), Sergio López, Civil, Gimeno i Grau (Llamas, 90').

EUROPA: Rafa Leva, Rovira, Víctor Duran (Cano, 75'), Alberto, Alegre (Oriol Dot, 68'), Javi Lara, Nils, Valderas (Ignacio, 66'), Javi Sánchez, Guzman i Camacho.

ÀRBITRE: Ruben Mancera Antón (Maresme).

TARGETES: Grogues a Juanito, Vivó, Luca, Civil i Grau (Gavà) i a Rovira, Víctor Duran, Alegre, Nils, Guzman, Cano i Camacho -dues i expulsió minut 76- (Europa).

GOLS: 1-0 (Sergio López, 9'); 1-1 (Camacho, 19'); 2-1 (Orellana, 64').

INCIDÈNCIES: Jornada 11 del campionat de lliga disputada sota una càlida temperatura i ple sol ja entrats a novembre. Primers minuts d'Alegre amb l'equip després del seu ensurt al Nou Sardenya contra el Palamós. Tercera derrota seguida a domicili pel mateix marcador. Donat el número de baixes de l'equip, el jugador Guillem Josa, del Filial, ha format part dels setze convocats. No han format part de la llista Sergio, Pastells, Padilla i Poves (lesionats) ni Putxi (sancionat). Han completat la convocatòria el citat Josa i Cócera. Pel Gavà han restat a la banqueta Jesús i Cristian.