En estat de gràcia!

24 Març 2016 Àngel Garreta
El capità Cano entra a la història amb el seu gol El capità Cano entra a la història amb el seu gol Àngel Garreta

L'Europa és tercer en solitari a la classificació, a un punt del segon. En partit disputat ahir per posar al dia la jornada 28, l'equip escapulat va superar la Monta (2-1) acabant amb el malefici de Nou Barris.

Tercera Divisió · Jornada 28 · 23/03/16 · 20 hores · Estadi Nou Sardenya · 1.150 espectadors

2 - 1 MONTAÑESA

Diuen que el futbol són dinàmiques. La de l'Europa, ara mateix, és de les que tot el que toca ho converteix en or. Setze jornades seguides sense perdre -segona millor marca en més de cent anys-, tretze jornades i 1.136 minuts sense encaixar un gol de jugada -només en faltes, córners o penals- i, finalment, aconseguint guanyar un derbi contra la Montañesa a Tercera Divisió. Els tres punts i l'average obtinguts ahir deixen l'Europa depenent d'ell mateix per aspirar al segon lloc.

Primera Part

Després d'uns instants de tempteig, la Monta va tenir les dues primeres aproximacions: una falta lateral d'Aleix que va botar a l'àrea i que no va agafar a contrapeu un atent Gianni -que va refusar de punys- i un xut llunyà de Velillas que el porter gracienc també va rebutjar amb les mans. El derbi prometia batalla i ja de bon inici l'Europa va començar a patir contratemps físics quan a David López li van fer un tall amb un cop i va sagnar, havent de canviar la seva samarreta per una nova. Als pocs minuts, Poves va començar a caminar coix pel camp, va sortir del terreny de joc, es va fer posar més 'tape' al peu esquerre, va tornat a entrar i, tot i resistir uns minuts, finalment va haver de deixar el terreny de joc a Lozano, el jove jugador de l'Europa B que està tenint protagonisme les darreres setmanes al Primer Equip.

Al minut 33 es va obrir la llauna pels locals. Padilla va assistir per banda esquerra a Nils, qui va apurar gairebé fins la línia de fons, va centrar a l'àrea gran i el capità Cano, amb el seu clàssic cop de cap, va enviar la pilota al fons de la xarxa. El partit es va endurir arran del gol i l'Europa va saber jugar també el cos a cos mostrant-se expeditiu quan era necessari. Un factor, el del contacte i marcatge dur, que sempre havia jugat en contra dels graciencs davant la Monta en els derbis a Tercera i que ahir, amb ofici, l'equip va demostrar saber posar-se la granota de les feines menys agraïdes.

Segona Part

Inici fort de l'Europa a la represa. Al primer minut, aventura de Cano per la banda que va finalitzar amb un xut creuat llepant el pal. Al minut 49, el jove Lozano podria haver fet el segon gol per partida doble. En un servei de banda molt ràpid i murri per part de Cano, la pilota va arribar a Abel Rita. Aquest, girant-se, va veure l'arribada de Lozano, qui de primeres va xutar ajustat al pal curt, enviant la pilota a la fusta. En segona instància, aprofitant ell mateix el rebot al pal i amb Cócera ja venut, va veure com el cos del defensa José Santos evitava una diana cantada.

Amb el derbi igualat i disputat, Nils va tirar de força i potència per fer el segon gol. Al minut 67 va robar una pilota inimaginable, va sortir-se'n regatejant una entrada rival i va protagonitzar una cursa que va finalitzar amb un xut sec refusat amb les mans per Cócera. El rebot de l'acció va tornar a parar als seus peus i en el segon impacte, un autèntic obús molt potent, va foradar la porteria de la Montañesa per a esclat i joia del públic escapulat. No tot, però, van ser bones notícies. Uri, amb un fort cop a l'esquena, va haver d'abandonar el terreny de joc al minut 78 amb tots els canvis de l'Europa ja realitzats. Els escapulats es van veure obligats per les circumstàncies a defensar un 2-0 amb deu homes fins al final i un gran desgast físic a les cames.

Al minut 83, fruit d'un córner, Juanlu va rematar creuat de cap i va posar el 2-1 que donava esperances a la Monta. Fins al final, una opció per a cada equip. Per l'Europa, Lozano podria haver fet el tercer en un xut creuat que Cócera va intentar blocar, va veure com la pilota li passava per sota el cos i, en segona instància, va aturar gairebé sobre la línia de gol. Per la Montañesa, una falta directa en el darrer minut de temps afegit que va executar el sempre perillós Velillas en aquest tipus d'accions, amb sort pels locals que el seu xut va sortir molt i molt alt per sobre la porteria defensada per Gianni.

EUROPA: Gianni, Dot, ALberto (Àlex Fernández, 50'), Cano, David López, Uri, Guzman (Fran Bea, 69'), Padilla, Abel Rita, Poves (Lozano, 27') i Nils.

MONTAÑESA: Cócera, José Santos (Jandro, 58'), Uri Escabrós, Alberto Garcia, Aleix, Ruben, Toni Pérez, Dani Sánchez (Juanlu, 69'), Joshua (Joel, 58'), Pedro i Velillas.

ÀRBITRE: Carlos Albelda Bárcena (Barcelona), assistit per Víctor Orgaz Serran (Bages) i Alejandro Álvarez Molina (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Alberto i David López (Europa) i a José Santos, Alberto Garcia i Joshua (Montañesa).

GOLS: 1-0 (Cano, 33'); 2-0 (Nils, 67'); 2-1 (Juanlu, 83').

Jornada 28 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V, ajornada el 02/03/16 i traslladada al mig de la Setmana Santa.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias, Ivan Vidal, Rovira i Montoro (lesió) i Gabriel Vidal Josa (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rubi i el porter Fer / Per la Montañesa han restat a la banqueta: Romano i el porter Tato Burgada.

Partit disputat de nit, sense incidències meteorològiques destacades.

L'Europa suma 16 jornades consecutives sense perdre en lliga, establint la segona millor marca de la història. L'equip acumula 40 dels darrers 48 punts en joc. És la primera victòria contra la Montañesa a Tercera Divisió. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes mortals de l'accident de trànsit de Freginals i per les de l'atemptat terrorista de Brussel·les. L'Europa encaixa els darrers gols només d'estratègia: suma 13 partits seguits i 1136 minuts sense rebre'n de jugada. Cano ha signat el seu 34è gol com a jugador escapulat. Entra al 'top 25' de tots els temps al lloc número 21 igualant l'excapità Àlex Delmàs.