RemeiSolfincISL

Ens hi va la salut cardíaca!

09 Abril 2023 Xavi de la Ossa
Cano celebra l'empat al minut 88 Cano celebra l'empat al minut 88 Fran Capell

Empat alliberador de l'Europa davant L'Hospitalet, a casa i als minuts finals, per continuar líder a dues jornades del final (2-2).

Lliga · Jornada 28 · 09/04/23 · 12 h. · Nou Sardenya · 1.250 espectadors

EUROPA 2 - 2 L'HOSPITALET

bannercroniquesmasculi

La salut cardíaca dels europeistes viu moments delicats en les últimes setmanes. Les últimes jornades de temporada son agòniques per l'Europa, que està aconseguint sumar els punts al final dels partits. Davant L'Hospitalet al Nou Sardenya, els graciencs han tornat a viure un escenari tens, amb un equip rival superior per trams, i anant més de mitja hora per darrere en el marcador. 'CapiCano' ha sortit a escena a dos minuts del final per empatar el matx i mantenir el liderat amb dos partits per tancar el campionat.

L'Europa ha agafat el protagonisme amb pilota des del principi del partit fent-la circular amb velocitat davant un Hospitalet replegat a camp propi esperant la seva oportunitat en atac. En una de les primeres accions ofensives del matx, al minut 9, Aliaga ha servit un córner ras cap a la frontal on esperava Adri Gené, qui ha girat sobre sí mateix i ha obert la llauna pels escapulats. El resultat ha pogut ser més ampli amb un xut d'Adri Gené que ha marxat fregant el travesser i un altre que ha aturat amb agilitat Aliaga.

L'Hospitalet ha reaccionat i ho ha fet amb una gran ocasió d'Adan, qui ha rematat de cap una centrada des de l'esquerra i s'ha trobat amb una espectacular estirada de Marc Vito. El porter europeista no ha pogut salvar l'Europa en la següent acció atacant de l'equip de la franja, quan Albert ha rebut davant porteria i ha posat l'empat a plaer sol davant el 'guardapals'.

El gol ha esperonat l'equip visitant, que ha anat agafant protagonisme amb pilota i ha anat tancant l'Europa. Albert ha tornat a provar Marc Vito de lluny i novament ha trobat una gran aturada. Els graciencs han aconseguit equilibrar el bon moment visitant, però sense més ocasions atacants que hagin pogut moure l'empatat marcador camí de vestidors.

L'Hospitalet ha sortit millor a la represa, tot i que les primeres aproximacions han estat per l'Europa. Les arribades gracienques no han evitat que l'equip de la franja hagi fet el segon en un intent de refús de Campeny que ha fet girar l'orientació del cuir, agafant Cano a contrapeu, i ha deixat Adan davant Vito. Pau López ha pogut deixar el cop en anècdota amb un potent xut frontal que no ha agafat porteria. Ha costat trobar la fluidesa per part dels dos equips en una disputa igualada i amb poques accions a les àrees.

Ambdós entrenadors han mogut les banquetes buscant alternatives i l'Europa ha fet una passa endavant per intentar sumar, com a mínim, un punt. Al minut 75, els visitants s'han quedat amb un home menys quan Ton Alcover ha vist la segona targeta groga per una falta sobre Cano en sortida de pilota. Nolla ha estavellat la pilota contra la xarxa lateral i Kilian ho ha intentat amb un cop de cap a mans d'Aliaga.

L'extasi ha tornat a arribar i novament ha estat al final de l'encontre quan Cano ha empatat el partit al minut 88 en una doble ocasió dins l'àrea de L'Hospitalet. En la celebració del gol Kilian ha vist la segona groga per anar a buscar la pilota per evitar perdre temps i el partit ha quedat igualat a 10 futbolistes sobre la gespa. L'explosió final podria haver arribat al 92, quan Joel Lasso ha tirat potent a l'escaire salvant Aliaga el 3-2 amb una mà providencial. L'Europa continua líder amb dos punts sobre un Sant Andreu, que ha empatat al camp del Girona B, amb dues jornades per acabar el campionat.

EUROPA: Marc Vito, Mario, Cano, Campeny (Joel Lasso, 86'), Galeano (Nolla, 70'), Pau López, Castell, Adri Gené (Ricki Vidal, 74'), Kilian, Aliaga i Manel..

L'HOSPITALET: Aliaga, Rubi, Parra, Gómez, Adan (Peris, 81'), Canario (Pedraza, 78'), Ripoll (Kilian, 66'), Ton Alcover, Albert, Lobato (Vitalie, 81') i One.

ÀRBITRE: Edwar Miguel Gonzales Moreno (Barcelona), assistit per Max Elias Van Esso Castellet i Pauli Teruel Soler (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Mario, Prats i Cano (Europa) i a One, Ripoll i Aliaga (L'Hospitalet). Expulsió per doble targeta groga a Kilian (Europa) i a Ton Alcover (L'Hospitalet).

GOLS: 1-0 (Adri Gené, 9'); 1-1 (Albert, 21'); 1-2 (Adan, 53'); 2-2 (Cano, 88').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Sergi Pastells, Alberto i Iván Blanco (lesió) i Molins (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prats, Carlos, Boriko i el porter Joel Ruiz / Per L'Hospitalet han restat a la banqueta: Raúl Martínez, Raúl Pérez i el porter Nil.

Partit disputat amb sol i calor.

Penúltim partit de la temporada com a local. L'Europa continua líder amb dos punts sobre el segon classificat amb dues jornades per acabar el campionat.