Esclat sobre la botzina!

06 Març 2016 Àngel Garreta
Poves, celebrant gols per partida doble Poves, celebrant gols per partida doble Àngel Garreta

L'Europa ha celebrat un dels triomfs que pot ser més important de la temporada amb una diana transformada al minut 90 i que ha servit per a certificar la victòria al nou camp de Les Fontetes de Cerdanyola (1-2).

Tercera Divisió · Jornada 29 · 06/03/16 · 18 hores · Municipal Les Fontetes · 250 espectadors

CERDANYOLA
1 - 2 EUROPA

Setmana de diferència per a dos partits resolts al minut 90. Fa set dies, condemnats a l'empat per un penal inexistent a Sant Andreu. Avui, la 'llei de Murphy' s'ha girat a favor dels graciencs, fent justícia als mèrits acumulats durant el matx i enviant tres punts a Gràcia que poden ser determinants en el desenllaç final.

Primera Part

Els graciencs han estat clars dominadors de tot el primer temps i des de l'inici. Recuperant fàcil la pilota al mig del camp i caient a favor totes les pilotes dividides per millor posicionament a la gespa, el quadre dirigit per Albert Poch ha tingut major possessió i incidència en atac per les bandes. Al darrere, poca feina però ben resolta per la darrera línia de l'equip. Al minut 25 ha arribat la primera opció amb clara intenció per a un dels dos equips. Un córner servit per Fran Bea directament a la frontal ha estat recollit per Padilla. El migcampista escapulat ha xutat creuat i quan la pilota ha semblat dirigir-se a porteria, aquesta ha picat a l'esquena de David López, qui involuntàriament ha desviat la trajectòria.

A la mitja hora de joc s'ha lesionat el capità dels locals, Barriendos, deixant el seu lloc a l'exeuropeista Javi Sánchez, autor a la segona part de la diana local. Dos minuts més tard, gol anul·lat a l'Europa: Dot ha realitzat una centrada-xut rematada per Poves gairebé a la línia de gol. El punta escapulat estava més avançat que la pilota quan Dot ha connectat el seu xut.

Quan pel marcador corria el minut 43 ha arribat la primera de les dues dianes de Poves. Una falta penjada a l'àrea del Cerdanyola ha estat refusada de cap per Javi Sánchez. La pilota ha caigut a la frontal, on Poves ha controlat i ha connectat un xut dirigit al pal llarg, impossible d'aturar pel porter Avilés. Diana psicològica abans d'anar cap al túnel de vestidors.

Segona Part

Mateixa tònica de partit a l'inici de la represa i primera de les ocasions, ben d'hora, de totes les que ha arribat a perdonar l'Europa per sentenciar el partit. Fran Bea ha robat una pilota sobre la línia de fons, ha assistit Poves i aquest, donant l'esquena a la porteria, ha deixat la pilota per a l'arribada de Guzman qui, amb l'únic obstacle del porter centrat a la porteria i venint a rematar amb velocitat, ha enviat el seu xut als núvols. Cinc minuts després, dues accions gairebé seguides que també s'haurien pogut convertir en el segon gol: primer una internada de Rubi amb xut final que desvia Avilés amb la punta dels dits i, posteriorment, una jugada del mateix Rubi que acaba amb Dot en franca posició de xut i el porter superat. Cuadras, sota pals, ha refusat amb el peu.

El domini de l'Europa era clar i només era qüestió de tancar el partit davant un Cerdanyola que, fins al moment, no havia tingut cap ocasió clarament seriosa. Rellotge sobre l'hora de joc i nova opció de gol gracienca que Àlex Fernández, rematant gairebé a tocar del pal de la porteria, veu com el porter acaba refusant amb el peu. Com acostuma a passar quan es perdona, d'un 0-2 que no volia entrar ni a crits s'ha passat a l'empat. Córner que Javi Sánchez, tot sol i sense oposició, ha rematat al fons de la xarxa.

La diana ha crescut el Cerdanyola, que llavors s'ha cregut les seves opcions, ha fet un pas endavant i ha passat a dominar el joc en el tram final. En una contra, Oriol Molins ha picat la pilota per sobre de la sortida de Gianni. Aquesta ha anat plorant en direcció a gol, però a dos metres de la meta David López ha enviat la pilota fora del camp d'un fort xut, salvant el segon gol dels locals. Èric Blasco, en fora de joc, ha vist com l'àrbitre anul·lava el seu gol. L'Europa patia i el desenllaç final, malgrat no respondre al mèrit de les ocasions acumulades, semblava més favorable als locals que no pas als visitants.

No obstant, diuen que la sort és per a qui se la treballa. Els jugadors i els tècnics han cregut en les seves opcions, amb tots els davanters centres possibles al camp (Poves, Abel Rita i el jove Lozano) i defensa de tres. A base de fe i no baixar els braços, l'Europa ha trobat premi al minut 90. Una jugada per banda esquerra ha fet caure la pilota a Poves a línia de mitjos. El jugador, en cursa, s'ha anat centrant mentre avançava, buscant angle tot i l'oposició de dos defensors. Finalment ha connectat un xut ras, ajustat al pal curt, que tot i tocar Avilés amb les mans ha acabat al fons de la xarxa davant l'esclat de joia de l'afició escapulada, amb qui els jugadors de l'Europa han celebrat el gol i tres punts d'or.

CERDANYOLA: Avilés, Pitu, Víctor Duran, Aitor, Barriendos (Javi Sánchez, 30'), Juli, Daisuke, Cuadras, Èric Blasco (Turu, 85'), Oriol Molins i Jota (Diego, 88').

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Padilla, David López, Uri, Guzman (Abel Rita, 84'), Àlex Fernández, Fran Bea (Lozano, 78'), Poves i Rubi.

ÀRBITRE: David Garcia Rosel (Girona) assistit per Isaac Rodríguez Ventura (Figueres) i Gerard Nierga Gelabert (Girona).

TARGETES: Grogues a Cuadras, Èric Blasco i Jota (Cerdanyola) i a Alberto, David López i Rubi (Europa).

GOLS: 0-1 (Poves, 43'); 1-1 (Javi Sánchez, 69'); 1-2 (Poves, 90').

Jornada 29 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias, Rovira i Ivan Vidal (lesió), Cano, Nils i Montoro (sanció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Gabriel Vidal, Josa i el porter Fer / Pel Cerdanyola han restat a la banqueta: Roger i el porter Adrià.

Partit disputat amb cel tapat i fred.

L'Europa suma tretze partits consecutius sense perdre en lliga, igualant la tercera millor ratxa de la història que també va signar l'equp de la lliga 2010/2011. Primera visita en la història de l'Europa al Municipal Les Fontetes.