Esperit Verneda!

03 Gener 2016 Àngel Garreta
Celebració del 2-3 amb l'afició escapulada desplaçada a Granollers Celebració del 2-3 amb l'afició escapulada desplaçada a Granollers Àngel Garreta

L'Europa ho ha tornat a fer. Amb un 2-0 en contra al descans, els escapulats, tal com va tenir lloc a La Verneda contra el Júpiter fa gairebé un mes, han acabat aixecant el marcador per acabar guanyant el Granollers (2-3).

Tercera Divisió · Jornada 19 · 03/01/16 · 12 hores · Municipal Carrer Girona · 400 espectadors

GRANOLLERS
2 - 3 EUROPA

Una empresa de marcapassos faria negoci entre els socis i aficionats de l'Europa. El conjunt gracienc ha tornat a fer el que semblava impossible i a domicili: aixecar dos o més gols de diferència per acabar guanyant. Un Europa fluix i superat al primer temps, però intens i atrevit al segon, fa que el quadre escapulat, que suma tres triomfs en quatre partits, s'hagi situat a 4 punts de la promoció d'ascens.

Primera Part

Ensurt només començar. Gianni ha sortit uns metres fora la frontal de la seva àrea per refusar en llarg una pilota amb la mala sort que aquesta ha rebotat al cos de Gil. El rebot mort de la pilota ha anat a parar a Cano -davanter i germà del capità de l'Europa- qui, tot i estar fora de l'àrea, tenia la porteria totalment buida per a marcar. Incomprensiblement, pel bé dels graciencs, el seu xut ha passat llepant el pal esquerra i ha marxat fora.

A partir d'aquí l'Europa ha tingut un quart d'hora de domini de la pilota, però sense profunditat. El Granollers portava el perill amb velocitat a les contres. Al minut 25, una sensacional assistència d'esperó de Gil ha deixat el davanter Dídac en franca disposició d'arribar a la porteria de Gianni pel mig de la defensa. Amb comoditat, el jugador del Granollers ha creuat la pilota en el mà a mà i ha fet l'1-0. Sense temps per a reaccionar ha arribat el segon vuit minuts més tard, quan Cano ha marxat per velocitat per banda esquerra i ha centrat al segon pal on l'exescapulat Pedro Bilbao, incomprensiblement sol, ha rematat a plaer.

Fins al final del primer temps l'Europa no ha trobat reacció a una molt fluixa primera part. Només una falta directa de Padilla, als instants finals (i que ha marxat per sobre el travesser) ha sembla tenir intenció de trobar porteria. 2-0 sobre el xiulet final i l'Europa que s'havia d'aferrar novament a un matí èpic si no volia sortir derrotat del primer partit de l'any.

Segona Part

Res a veure l'Europa de la segona part amb el de la primera. Tan radicalment diferent que semblava sortir a jugar un altre partit que començava de zero. Albert Poch ha fet dos canvis al descans, entrant Poves i David López i fent pujar Nils del lateral a l'extrem. Des del minut 1 li ha canviat la cara al conjunt gracienc, que ha tancat el Granollers a la seva àrea. El primer gol no ha trigat a arribar.

Dos minuts de joc i el 2-1 que ja era una realitat. Poves ha recollit una pilota en llarg que no ha sabut refusar el Granollers i, deixant enrere amb aquesta indecisió a tres rivals, de xut creuat ha superat el porter Ortega. Confiat en el fruit de la reacció, l'Europa ha seguit buscant les bandes i la pressió sobre el marc rival. Amb tot, el Granollers ha aconseguit reordenar-se i l'aclaparador domini de l'Europa s'ha convertit en un domini gracienc però més lleuger. El cronòmetre corria encara en favor dels del Carrer Girona. De fet, a tocar han estat de fer el tercer en una mitja volta de Cano que Gianni ha refusat amb els punys.

Al minut 80 l'Europa ha donat el primer avís abans de l'empat, en un xut de Rovira dins l'àrea petita que ha topat amb un providencial Ortega. Res ha pogut fer el porter del Granollers tres minuts més tard quan el capità Cano, de cap, ha rematat un córner servit al segon pal al fons de la xarxa. El partit tenia set minuts més l'afegit per endavant i l'Europa, de moment, ja havia fet el més complicat, empatar. Abans del tercer gol, nova intervenció clau de Gianni en una rematada de Bauli, sol al segon pal i molt complicada de refusar. El porter europeista, amb el cos, ha evitat que el cinquè gol de la matinal fos pels de casa.

Amb el partit ja trencat, qualsevol cosa podia passar. Pel bé gracienc, ha arribat la diana que ha completat la remuntada. Al minut 87, Abel Rita ha rebut a l'àrea, donant l'esquena a la porteria. Ha controlat i a la mitja volta ha superat de xut sec Ortega. La bogeria s'ha instal·lat als jugadors de l'Europa, que no han dubtat en fusionar-se en una gran abraçada amb els seguidors de l'Europa més animosos situats al lateral del camp. Una nova remuntada ha quedat escrita en els registres d'aquesta temporada.

GRANOLLERS: Ortega, Sergi Valls (Mora, 89'), Ramon Suárez, Eloi Zamorano, Gerard Font, Héctor, Pedro Bilbao, Richi, Cano, Gil (Bauli, 61') i Dídac (Ferran Vila, 75').

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto (Rubi, 75'), Cano, Nils, Uri, Rovira, Josa (Poves, 45'), Abel Rita, Padilla i Montoro (David López, 45').

ÀRBITRE: David Garcia Rosel (Girona) assistit per José Antonio Berjaga Ruiz (Girona) i Ester Parramon Monerris (Girona).

TARGETES: Grogues a Sergi Valls, Héctor i Richi (Granollers) i a Gianni, Josa i Abel Rita (Europa).

GOLS: 1-0 (Dídac, 25'); 2-0 (Pedro Bilbao, 33'); 2-1 (Poves, 47'); 2-2 (Cano, 83'); 2-3 (Abel Rita, 87').

Jornada 19 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias i Ivan Vidal (lesió) i Fran Bea, Guzman i Àlex Fernández (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Xavi Prats i el porter Fer  / Pel Granollers han restat a la banqueta: Bellavista i el porter Juan.

Partit disputat a temperatura pròpia de tardor, gairebé sense sol però tampoc amb sensació de fred.

Final de la primera volta de la lliga. L'Europa suma 10 punts dels darrers 12 possibles. Tercer triomf a domicili del campionat. El jugador Xavi Prats, del Juvenil A, ha format part dels 16 convocats de l'equip, sense debutar oficialment amb el Primer Equip de l'Europa en no participar del joc. Segon partit de lliga seguit a domicili en què l'Europa aixeca +2 gols de diferència al marcador per acabar guanyant.