Estrenes victorioses

22 Abril 2018 Àngel Garreta
La celebració del 2-0 La celebració del 2-0 Àngel Garreta

Els punts del derbi contra l'Horta s'han quedat a casa (2-0). Estrena de Ramon Gatell a la banqueta i debut de Ferran Esteve i Alieu.

Lliga · Jornada 35 · 22/04/18 · 17 hores · Estadi Nou Sardenya · 450 espectadors

2 - 0 HORTA

Millor estrena impossible. El debut com a tècnic transitori de Ramon Gatell a la banqueta escapulada s'ha resolt deixent els tres punts a casa. Dos gols psicològics, als darrers minuts de cada part, han sentenciat un encontre davant un bon Horta que ha donat la cara en tot moment i ha fet mèrits també per poder dir-hi la seva. L'Europa ha acabat el partit amb cinc jugadors formats a la base dins el camp.

Quant a futbol, el derbi no passarà a la història en una tarda poc elèctrica i molt ordenada tàcticament. No ha estat fins passats els vint primers minuts que s'han vist les primeres arribades amb cert perill. De fet, la primera ha acabat dins, però l'àrbitre ha anul·lat el gol de Raillo, a passada de David Jiménez, considerant l'assistent que l'atacant estava en fora de joc.

Un xut creuat de Sergi Arranz, llepant el pal, ha estat el primer avís de l'Horta. Quan semblava que el descans es viuria sense gols, Pluvins ha fet una passada en profunditat a Ángel De la Torre i aquest ha acabat regatejant el seu marcador en saltar per sobre l'entrada per terra que li feia del defensor. Internant-se a l'àrea i de xut creuat, De la Torre ha obert la llauna a poc d'enfilar el túnel de vestidors.

A la represa, pas endavant de l'Horta, tenint la primera clara als tres minuts en un xutàs de Maldonado que Arnau, volant, ha salvat del gol en una fantàstica intervenció. La segona, passat el minut 60, una rematada de cap de Casti a la sortida d'un córner que ha sortit fregant la creueta.

Els minuts han anat passant sense pena ni glòria fins que tot s'ha animat al tram final. En primer lloc, el debut de Ferran Esteve amb el Primer Equip entrant en el lloc d'Ángel De la Torre. En segon lloc, l'expulsió per doble groga d'Adri Lledó. En tercer lloc, el també debut a Tercera d'Alieu, ocupant el lloc de David Jiménez. Per acabar, la cirereta: pìlota robada per Varona, combinació amb Prat, aquest ha habilitat Alieu en la seva arribada a l'àrea i l'extrem debutant que ha acabat fent una passada de la mort a Raillo per a que aquest arrodonís el partit amb el 2-0, gol que s'ha celebrat coincidint amb el xiulet final del matx.

EUROPA: Arnau, Aimar, Josa, Guillen, Varona, Uri, Raillo, Alberto, Ángel De la Torre (Ferran Esteve, 84'), Pluvins (Prat, 76') i David Jiménez (Alieu, 91').

HORTA: Andrés, Casti, Javi Morales, Sergi Arranz, Edgar (Àlex Calatrava, 86'), Nolla, Genís (Santolalla, 68'), Marc Rio, Maldonado (Jota, 63'), Salva i Adri Lledó.

ÀRBITRE: Carlos Albelda Bárcena (Barcelona), assistit per Abdelaziz Ajdir Lenti i Bernat Pedrol Vozmediano (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Aimar i Pluvins (Europa) i a Javi Morales, Sergi Arranz i Adri Lledó -dues i expulsió minut 89- (Horta). Vermella directa al visitant Domi, a la banqueta com a suplent, per protestar -minut 70- (Horta).

GOLS: 1-0 (Ángel De la Torre, 44'); 2-0 (Raillo, 91').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer, Cano, Damià i Tena (lesió), Ruben (sanció) i Gálvez (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Alejo i el porter Tomás de l'Europa B / Per l'Horta han restat a la banqueta: Domi i el porter Sergio.

Partit disputat amb sol i sota una ja força càlida temperatura.

Primer Europa-Horta a Tercera del segle XXI (els dos clubs s'havien vist les cares només a Primera Catalana la temporada 2004/2005). Debut oficial en partit de lliga dels jugadors Ferran Esteve i Alieu.