Europa: eficàcia provada

07 Març 2021 Àngel Garreta
Pastells celebra el 0-4 Pastells celebra el 0-4 Àngel Garreta

Contundència ofensiva de l'Europa a Castelldefels (0-4) per resoldre un matx inicialment igualat i seguir al capdavant del subgrup A.

Lliga · Jornada 19 · 07/03/21 · 12 hores · Mpal. Els Canyars · porta tancada (Covid-19)

CASTELLDEFELS
0 - 4 EUROPA

Si he fet un bon partit, com és que la Montañesa m'arriba a fer 4 gols? Això es preguntava més d'un dimecres passat i quelcom més o menys similar es deuen preguntar a Castelldefels avui. Un Europa molt eficaç i seriós darrere ha dibuixat un marcador contundent davant un Castelldefels amb molt més mèrits de treball, esforç i pressió que el que l'electrònic indica. Amb tot, lògicament, justa victòria escapulada i dia rodó (pels jugadors que han marcat) amb 4 dianes 'made in Gràcia'.

Els primers minuts sobre la gespa d'Els Canyars no han deixat lloc al relax. Ambdós equips han sortit a bones revolucions, fins i tot un pèl massa precipitats, però de mica en mica el Castelldefels ha dut més pes ofensiu tot i que sense generar ocasions clares fins al minut 10, quan Aitor Serrano ha exigit la resposta de Sergio.

Els grocs han fet un petit pas endavant i l'Europa ha passat uns minuts d'intentar-ho a la contra, però sense dominar el cuir. Tot ha començat a canviar al minut 25, quan l'equip gracienc ha mostrat la seva efectivitat en la primera ocasió clara: centrada de Sergi Pastells i rematada al segon pal, estirant la cama, de Ricki Vidal. El jugador, que forma part del Filial però que ja ha disputat 9 partits a Tercera, ha marcat el seu segon gol d'aquesta temporada.

Obrir la llauna ha servit per veure un Europa que ha equilibrat el 'tempo' del matx i ha començat a deixar-lo mig decidit amb la segona diana: corria el minut 35 quan una centrada a l'àrea ha acabat amb l'àrbitre assenyalant mans d'Alan i penal per a l'Europa. Albert Martí no ha fallat des dels onze metres, enganyant Yamandú i fent el 0-2 amb què s'ha arribat al descans amb una màxima efectivitat de cara a porteria.

Si el Castelldefels tenia opcions de reaccionar -dos gols de distància no és la fi del món-, aquestes han començat a quedar en res als tres mnuts de la represa. Després d'una bona intervenció del porter Yamandú i forçar un córner, el servei d'aquest s'ha convertit en el 0-3 quan, de manera involuntària, un jugador del Castelldefels ha pentinat enrere la pilota al primer pal i, des del mig de la frontal de l'àrea petita, Albert Martí s'ha col·locat el xut per a després enviar la pilota a barraca.

El duel ha quedat ja vist per a sentència cinc minuts després amb el 0-4, obra de Sergi Pastells després d'una passada de David Jiménez. El lateral escapulat ha xutat fort i el rebot de la pilota en Marimón ha agafat a contrapeu el porter i la pilota ha entrat plàcidament gairebé pel mig de la porteria. Al minut 64 podria haver arribat el cinquè, però el gol de Fode ha quedat anul·lat per fora de joc.

Al minut 68 Serio ha respost amb encert a la primera exigència sota pals del Castelldefels a la segona meitat. No obstant, els locals han tornat a gaudir d'una bona opció de gol en un xut creuat de Joel Coch que ha marxat a córner, desviant-se de la porteria per tres pams. Ho han seguit intentant els d'Els Canyars amb un xut de Puel que ha trobat una nova resposta de Sergio. Fins a la finalització del matx, moment pel debut a Tercera i amb la samarreta de l'Europa de Joan Marc i Martí Alba.

CASTELLDEFELS: Yamandú, Juanito (Fabregat, 58'), Joel Coch, Marimón, Alan, Guillem Hernández (Pedro Bilbao, 58'), Kike Ramírez (Puel, 58'), Aitor Serrano (Josa, 70'), Cañaveras, Fran Orellana i Vives (Guille Marín, 70').

EUROPA: Sergio, Guti, Àlex Cano, Prats, Alberto (Martí Alba, 86'), David Jiménez, Albert Martí (Carlos Cano, 74'), Pau López (Varona, 60'), Alfons Serra, Sergi Pastells (Joan Marc, 74') i Ricki Vidal (Fode, 60').

ÀRBITRE: Bernat Mas López (Vallès Occidental), assistit per Ivan Martín Galbán i Oriol Cartiel Arasa (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Yamandú, Juanito i Fabregat (Castelldefels) i a Alberto (Europa).

GOLS: 0-1 (Ricki Vidal, 25'); 0-2 (Albert Martí -p-, 35'); 0-3 (Albert Martí, 49'); 0-4 (Sergi Pastells, 54').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Uri, Vilamitjana, Nolla i Castell (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Adri Guillén, Èric i el porter Briones / Pel Castelldefels han restat a la banqueta: el porter David Moreno.

Partit disputat amb cel tapat i molt fineta pluja els darrers 20 minuts de partit.

Joan Marc i Martí Alba han debutat en partit oficial de Tercera amb la samarreta de l'Europa. Tots 4 gols del partit han estat transformats per jugadors formats o sorgits del planter escapulat. Els jugadors de l'Europa han dut un braçal negre en senyal de dol per la mort de l'exjugador Antonio Marín, a qui se li farà un minut de slienci en el proper duel al Nou Sardenya. L'Europa va marcar 4 gols fora de casa per darrera vegada el 12 de generl del 2020 a Banyoles.