Fe en aquest equip fins al final

Guillen lluita amb Cheikh Guillen lluita amb Cheikh Àngel Garreta

L'Europa va sumar un punt agredolç a Ascó (1-1) després d'avançar-se al marcador al minut 80 i, amb el duel empatat, perdonar en l'afegit.

Lliga · Jornada 32 · 29/03/18 · 18 hores · Municipal d'Ascó · 125 espectadors

ASCÓ
1 - 1 EUROPA

El destí pot ser, sovint, massa cruel, com ahir amb l'Europa en partit avançat a la jornada 32 i disputat a les sis de la tarda a Ascó. El conjunt gracienc va treballar-se un partit on va anar de menys a més per fer el més difícil (obrir la llauna) al minut 80. Tot i l'empat ràpid de l'Ascó, els graciencs van anar amb tot en atac fins al final, perdonant fins a quatre ocasions clares entre el minut 89 i 93. Amb tot, la resta de resultats deixen l'equip als mateixos punts de distància respecte un play-off al qual no li perd la cara i que serà lluitat fins al final.

Ni un minut va trigar en arribar la primera ocasió del duel. Als 45 segons d'encontre, xut de Roger Escribà des de dins l'àrea que refusa molt atent Arnau. Després de l'ensurt inicial, l'Europa es va mostrar més còmode posicionat sobre la gespa natural d'Ascó. L'encontre, a mitja primera part, va entrar en uns minuts bojos d'anada i tornada, de contraatac a contraatac sense gairebé passar per mig camp, però sense autèntic perill sobre les àrees.

Al minut 34, nova intervenció de mèrit d'Arnau com a resposta a un xutàs de Cheikh que anava camí d'entrar a l'altura del travesser. En defensa, gran paper dels joves Guillen i Damià, especialment el segon amb un partit majúscul recuperant pilotes, tallant contres i, ofensivament, regatejant, fent sotanes i guanyant metres en zona de tres quarts. Amb un Ascó més apagat en atac i un Europa 'in crescendo' es va acabar el primer temps.

El mateix Damià va intentar, al minut 52, un xut des de fora l'àrea que va sortir alt. La segona part tenia color escapulat i en una nova ocasió era Guillen qui, de cap a la sortida d'un córner, gairebé envia la pilota al fons de la xarxa. Al minut 60, centrada-xut de David Jiménez fregant la creueta.

L'Ascó no gaudia d'ocasions a la represa i era l'Europa qui madurava el partit. A poc més de deu minuts per arribar a complir-se el temps reglamentari, Raillo va regatejar el seu marcador dins l'àrea gran i va ser objecte d'un indiscutible penal. El dorsal '7' dels escapulats va ser l'encarregat de xutar la pena màxima i posar per davant l'Europa.

L'alegria, però, va durar poc. L'Ascó, en una segona jugada després d'un refús de córner, va obtenir botí en la primera rematada amb intenció de la segona part gràcies a un precís cop de cap de Cheikh al fons de la xarxa. Lluny d'abaixar els braços, l'Europa, convençut que el partit es podia guanyar, va aprofitar tota ocasió per atacar i va gaudir de quatre ocasions en quatre minuts.

Damià, després d'endur-se la pilota d'una sèrie de rebots, va enviar fora quan es trobava rematant tot sol davant el porter (minut 89), Ángel De la Torre va provar un xut creuat que va marxar per poc (90'), David Jiménez va retallar a l'àrea gran i va xutar a les mans del porter (91') i el mateix David Jiménez, en la més clara de totes (93') va engaltar un xut amb efecte amb la punta de la bota que va ser respost per una providencial aturada d'Eudald amb la mà quan tothom ja cantava gol sobre la botzina.

ASCÓ: Eudald, Riki (Bertomeu, 80'), Socías, Josep Ramón, Artur, Sergi Moreno (Héctor García, 67'), Peke, Roger Escribà (Dani Argilaga, 57'), Guiu, Masqué i Cheikh.

EUROPA: Arnau, Damià, Ruben, Aimar, Tena (Varona, 60'), Uri, Raillo, Guillen, Ángel De la Torre, Pluvins (Josa, 65') i David Jiménez.

ÀRBITRE: David Garcia Rosel (Girona), assistit per Gerard Nierga Gelabert (Girona) i Josep Faig Pijuan (Figueres).

TARGETES: Grogues a Socías, Roger Escribà, Guiu i Cheikh (Ascó) i a Arnau i Pluvins (Europa).

GOLS: 1-0 (Raillo -p-, 80'); 1-1 (Cheikh, 85').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer i Cano (lesió), Alberto (sanció) i Gálvez, Ferran Esteve i Alieu (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prat, Alejo i el porter Tomás de l'Europa B / Per l'Ascó han restat a la banqueta: Enric Bernat i el porter Sergio López.

Partit disputat amb còmoda temperatura i força estones de sol.

En tota la història dels Ascó-Europa no hi ha hagut mai un guanyador: sempre empat, un total de sis, cinc d'ells amb marcador 1-1.