Fi a la ratxa sense perdre a domicili

El Peralada ha mostrat bona part del seu potencial El Peralada ha mostrat bona part del seu potencial Àngel Garreta

Nou mesos i una setmana després (11 partits de lliga i 1 de play-off) l'Europa ha tornat a perdre a domicili davant un bon Peralada (2-1).

Lliga · Jornada 2 · 28/08/16 · 18 hores · Municipal Peralada · 200 espectadors

PERALADA
2 - 1 EUROPA

El conjunt gracienc no queia derrotat fora de casa seva des del 2015, concretament a Masnou un 22 de novembre (2-0) en disputa de la jornada 15 i que va servir de punt d'inflexió.

Inici d'encontre accelerat per part dels dos conjunts, sense dominador i amb la pilota que semblava cremar als peus dels vint-i-dos futbolistes. Al quart d'hora els locals s'han avançat en la seva primera gran ocasió. Traoré ha fet una passada en profunditat des del mig del camp, superant les línies interiors de l'Europa i deixant un gran espai per a l'arribada de Javi Sánchez, qui no ha fallat en el mà a mà amb Fer.

La rèplica gracienca, un doble retall de Fran Bea a la frontal amb xut final fregant el pal de l'exeuropeista Gianni. Al minut 23, nova mala notícia per a l'Europa amb la lesió muscular de Javi Iglesias. El capità Cano, avui suplent, ha entrat en el seu lloc. Al minut 27, sol i amb tot a favor, el local Keita ha perdonat el segon.

Els tres minuts finals del primer temps han deixat dos gols: primer el 2-0 després d'una acció ràpida per banda de Javi Sánchez, qui ha fet una passada de la mort a l'àrea per a Kieta. El 9 del Peralada, amb sang freda, ha deixat assegut Fer i ha esperat a tenir la porteria buida per enviar la pilota dins. L'Europa, però, s'ha ficat dins el partit abans del descans. Córner de Fran Bea que pentina Joel Coch al primer pal i Rojas, al mig de l'àrea, que ha transformat el 2-1 amb el cap.

Al sortir de vestidors, tots els canvis de l'Europa esgotats per intentar provocar un canvi de dinàmica. Civil i Campoy han entrat per Alberto i Duran. El quadre escapulat ha tingut més la pilota a l'inici de la represa i hauria pogut empatar als set minuts de joc en un córner que Cano, de cap, ha enviat al mig del pal.

L'Europa ha intentat buscar espais per bandes i pel mig, però el Peralada, ben ordenat, no ha deixat passar les accions ofensives dels graciencs i ha començat a portar perill a la contra. Al minut 77 els locals s'han quedat amb deu en una absurda acció. Keita ha vist targeta groga per una situació del joc i, als pocs segons, Draman havia d'entrar per ell al terreny de joc. Per guanyar uns segons, Keita ha fet el que molts futbolistes fan en tots els equips: marxar uns metres lluny de la banda per trigar més en acabar sortint. El capità europeista Cano ha recriminat a l'àrbitre la situació, Keita ha engegat Cano a pastar fang i el col·legiat li ha ensenyat la segona targeta groga. El Peralada s'ha quedat amb deu i el canvi no s'ha pogut efectuar com estava previst.

Tot i això, els espais dins la defensa local no han arribat i fins i tot el Peralada ha perdonat en un parell de contres el tercer gol en accions de Serrano i Draman, els quals han xutat massa creuat en entrar a l'àrea i tenir tot a favor amb l'única oposició de Fer. Una falta lateral i un córner, en els darrers segons de l'afegit, han estat les darreres opcions per un Europa que no ha pogut treure suc dels darrers minuts de partit per salvar un punt.

PERALADA: Gianni, Vallho, Estellés (Nacho Ruiz, 87'), Sergi Álamo (Serrano, 58'), Keita, Coro, Jorge Marta, Javi Sánchez (Draman, 78'), Pablo Carbonell, Traoré i Chele.

EUROPA: Fer, Joel, Joel Coch, Rojas, Alberto (Campoy, 45'), Uri, Gonzalo, Duran (Civil, 45'), Reverter, Fran Bea i Javi Iglesias (Cano, 23').

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental), assistit per Ruben Molina Ruiz (Vallès Occidental) i Abdelaziz Ajdir Lenti (Osona).

TARGETES: Grogues a Estellés, Keita -dues i expulsió minut 77-, Jorge Marta i Draman (Peralada) i a Alberto, Uri i Campoy (Europa).

GOLS: 1-0 (Javi Sánchez, 15'); 2-0 (Keita, 43'); 2-1 (Rojas, 45+1').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Jordi Cano, Denis i Rubi (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Abel Rita i el porter Boision  / Pel Peralada han restat a la banqueta: Víctor Alonso i el porter Dani Muñoz.

Partit disputat sense sol i a bona temperatura tot i estar al mes d'agost.

Primera derrota en lliga o play-off a domicili en 9 mesos i 1 setmana. L'Europa havia sumat una ratxa de 12 partits consecutius sense caure derrotat fora de casa. Han debutat amb la samarreta escapulada en partit oficial de lliga Gonzalo i Duran. Abans d'iniciar-se el partit s'ha guardat un minut de silenci per la mort de Jordi Felip, pare del directiu del Peralada, Joan Felip.