Frenats per les circumstàncies

26 Febrer 2017 Àngel Garreta
Ensopegada a casa Ensopegada a casa Àngel Garreta

Un gol del Santfeliuenc en temps afegit (0-1) signa el triomf visitant en un duel marcat per la falta d'encert a porteria i dues decisions arbitrals clau.

Lliga · Jornada 27 · 26/02/17 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 750 espectadors

0 - 1 SANTFELIUENC

Els Europa-Santfeliuenc al Nou Sardenya es decideixen als minuts finals. Quatre partits de Tercera s'han jugat entre aquests dos conjunts, tots decidits del minut 87 cap endavant. En el primer de tots, la temporada 2013/2014, el gol de Cebri al minut 87 donava un punt per l'Europa (1-1). En la resta, malauradament, tot desenllaços negatius: empats del Santfeliuenc al minut 90 les dues darreres temporades (2-2 i 1-1 respectivament) i avui un gol decisiu en l'afegit. El resultat és fruit de diversos factors: falta d'encert de l'Europa de cara a porteria, habilitat a la contra dels visitants i l'arbitratge que també suma protagonisme amb dues accions determinants que seguit es descriuen a la crònica.

El matx s'ha iniciat amb vint minuts de joc de poc interès futbolístic, sense dominador clar ni transicions o possessions llargues en cap bàndol. A partir del minut 21, l'Europa s'ha animat per partida triple: en primer lloc, una jugada personal de Dani Pujol ha acabat amb una centrada que Civil, amb el taló, ha enviat al segon pal. Abans que arribés Reverter, el defensa Víctor ha refusat a córner. En segon lloc, a la sortida d'aquest córner, Dani Pujol ha rematat molt acrobàticament, xutant a porteria també amb el taló i mig donant l'esquena al marc visitant. La pilota ha rascat la creueta de la porteria i ha marxat fora. Per acabar i en tercer lloc, Varona ha intentat una vaselina des de més de 25 metres que ha marxat alta.

Els visitants només han gaudit d'una ocasió clara en tot el primer temps. Una passada en profunditat entre línies i pel mig de l'atac del Santfeliuenc ha deixat Zárate tot sol. A la frontal i davant la sortida de Fer, s'ha fet una passada llarga per, de pas, regatejar el porter gracienc. Aquesta passada ha agafat massa velocitat i obertura d'angle i, tot i tenir la porteria buida, el mateix Zárate no ha pogut arribar a la seva pròpia pilota i aquesta s'ha perdut per línia de fons.

Acte seguit, en la següent jugada d'atac, ha arribat la primera de les dues polèmiques arbitrals de la matinal. Reverter ha rebut falta entrant a l'àrea, clarament dins, però el que semblava que s'assenyalaria com un clar penal s'ha acabat convertint en falta fora l'àrea. Abans del descans, dues bones opcions més per a l'Europa, les dues més clares per obrir el marcador: Civil ha recuperat una pilota a la frontal, ha apurat fins la línia de fons i la seva centrada a la frontal de la petita ha trobat Dani Pujol com a rematador, amb tot a favor, però el cuir ha marxat fora. Sobre el temps reglamentari, una rematada de cap de Civil, ajustada al pal, ha trobat la resposta del porter Toni amb un bon refús de punys.

Fluixa segona meitat per part dels dos equips. Ni Europa ni Santfeliuenc han trobat la manera de generar perill a l'àrea contrària i els minuts han anat passant sense massa pena ni glòria. De fet, el primer xut a porteria de la represa no ha arribat fins al minut 73, quan Reverter, des de fora l'àrea, ha connectat un xut sec que Toni ha blocat en dos temps. A onze minuts per complir-se el temps reglamentari l'Europa ha tingut una bona opció en una centrada diagonal de Reverter que ha desviat lleugerament un defensor, arribant la pilota al segon pal, a l'alçada del vèrtex de l'àrea petita, a cames d'un Dani Pujol que s'ha trobat la pilota al damunt, ha rematat com ha pogut i ha vist com Toni, de punys, refusava a córner.

L'Europa, tot i no ser el duel d'avui un duel bonic ni vistós, havia fet fins al moment mèrits suficients per obrir el marcador, però l'eterna falta de definició de tota la temporada ha condicionat l'equip. Així les coses, quan semblava que el marcador no es mouria, ha arribat el gol visitant. En un salt per la pilota, un defensa del Santfeliuenc pentina en darrera instància i genera el que hauria d'haver sigut un servei de banda a favor de l'Europa, molt proper al córner. L'assistent i l'àrbitre s'equivoquen clarament en la decisió, concedint el servei de banda a favor dels visitants.

L'equip ha protestat -fins i tot el capità Cano ha vist una injusta cartulina groga per reclamar el que era evident- però no ha sabut defensar aquest servei de banda. Ferri ha recorregut la banda esquerra, ha centrat fent la passada de la mort i Romo, arribant al primer pal abans que la defensa escapulada, ha connectat de primeres davant Fer i ha enviat la pilota, dolorosament, al fons de la xarxa.

EUROPA: Fer, Joel, Cano, Alberto, Civil, Dani Pujol, Dani Márquez (Fran Bea, 70'), Reverter, Ruben, Gueri (Campoy, 62') i Varona.

SANTFELIUENC: Toni, Víctor (Ion, 45'), Eric Ruiz, Ortiz, Alberto, Olmo, Maldo (Charly, 67'), Jaime, Zárate (Ferri, 76'), Romo i Eric Pacheco.

ÀRBITRE: Oriol Jarit Mesa (Girona), assistit per Sergi Font Portell (Figueres) i Guillem Martí Pérez (Girona).

TARGETES: Grogues a Joel, Cano i Civil (Europa) i a Alberto (Santfeliuenc).

GOLS: 0-1 (Romo, 91').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Joel Coch, Navarro, Abel Rita, Rojas i Gonzalo (lesió), Uri (sanció) i Rubi (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Javi Iglesias, Denis i el porter Aguilar / Pel Santfeliuenc han restat a la banqueta: Patxi i el porter Roger.

Partit disputat a bona temperatura, més pròpia de primavera, i sota un constant sol.

Primera derrota contra el Santfeliuenc a casa a Tercera Divisió en el quart duel de la història (anteriorment, tres empats). Tercera visita seguida a Gràcia en què el Santfeliuenc fa gol -i fa saltar punts- del minut 90 en endavant.