Gols per acabar la primera volta tercers

12 Gener 2020 Àngel Garreta
Jordi Cano-David Jiménez, doblet d'assistències i gols Jordi Cano-David Jiménez, doblet d'assistències i gols Àngel Garreta

L'Europa s'ha tret de sobre el mal regust del derbi amb un 2-4 a Banyoles que li permet tancar la primera volta tercer classificat.

Lliga · Jornada 19 · 12/01/20 · 16:30 hores · Estadi Municipal · 250 espectadors

BANYOLES
2 - 4 EUROPA

Un resolutiu Europa ha deixat gairebé sentenciat el matx en poc més de 30 minuts de joc. Amb el 0-4 a la represa l'equip, en el tram final, ha vist com el Banyoles ha intentat ficar-se dins el partit amb dos gols en sis minuts, però tot l'ensurt s'ha quedat aquí. L'Europa trenca el malefici de les darreres visites al Pla de l'Estany per trobar-se amb el triomf.

El Banyoles ha tingut, als cinc minuts de joc, la primera ocasió del partit en una rematada d'Adrià Casanova que ha sortit fregant el pal de la porteria defensada per Uri Vives, debutant avui amb l'escapulada en partit oficial. Amb tot, no ha estat el conjunt local el dominador del primer temps. L'Europa, de mica en mica, s'ha fet amb la direcció del joc fins obrir el marcador.

La primera de les sis dianes de la tarda -i primera del 2020 per a l'Europa- ha anat a càrrec d'un gracienc d'arrel, Sergi Monsó, qui ha aprofitat a la perfecció, al segon pal, una assistència d'Àlex Cano després d'una jugada assajada. Acte seguit al gol l'Europa podria haver fet ja el 0-3 en dues accions pràcticament seguides, si bé Uri Vives també ha estat providencial, al minut 18, refusant amb els punys una canonada.

Passada la mitja hora, pilota que cau a la frontal de l'àrea per a que Prats engalti un fort xut que, en darrera instància, un murri Sergi Pastells ha tocat amb el peu per canviar la direcció de la pilota, deixar clavat el porter Bartrina i fer entrar plorant la pilota pel primer pal. El 0-2 ha deixat ràpid pas al 0-3 quan, fruit de la pressió, entre Sergi Monsó i Jordi Cano han robat una pilota per armar un contraatac de 3 contra 1 amb l'ajuda de David Jiménez. Jordi Cano ha assistit Jiménez i aquest, davant el porter, no ha perdonat un gol que ha fet molt mal al conjunt local.

A la represa el joc no ha tingut la intensitat dels darrers minuts del primer temps. L'Europa ha administrat l'avantatge i ha tingut fins i tot temps de fer el 0-4 en una ràpida contra on Jordi Cano, marxant per velocitat com un corredor de 100 metres llisos, ha acabat assistint David Jiménez per a que l'extrem fes el seu particular doblet.

L'encontre ha semblat quedar finiquitat en aquesta acció, més encara quan en els següents minuts de partit ni l'Europa ha hagut de fer grans esforços sobre la gespa ni el Banyoles ha trobat com dur perill real a l'àrea contrària. No obstant, a la recta final el matx s'ha animat amb una reacció blanc-i-blava on el Banyoles ha fet el que semblava el gol de l'honor i, en pocs minuts, una segona diana que donava una vaga esperança d'apropar-se a un empat que, en tot moment, ha estat més un somni que un perill real.

Després d'un refús d'Uri Vives, Bech, al segon pal, ha fet l'1-4 al minut 81. Moha, d'una forta canonada fora l'àrea, ha fet el 2-4 al minut 88. Malgrat restar dos minuts de temps reglamentari i quatre d'afegit, el Banyoles no ha dut més perill sobre el marc europeista i, sobre el xiulet final, l'Europa ha certificat el tercer lloc de la classificació, a cinc del líder, per tal de començar la propera setmana la segona volta.

BANYOLES: Bartrina, Pol, Bech, Sala (Via, 45'), Ferru, Andreu (Majó, 67'), Cris, Henry (Moha, 62'), Genís, Adrià Casanova i Nil.

EUROPA: Uri Vives, Sergi Pastells, Guti, Àlex Cano, Prats (Joel Jorquera, 71'), Uri (Gabi López, 62'), Jordi Cano (Kilian, 77'), Alberto, Sergi Monsó, Alfons Serra i David Jiménez.

ÀRBITRE: Jaume Gibert González (Penedès-Garraf), assistit per Sergi Jacas Puig (Maresme) i Youssef Esselilam (Maresme).

TARGETES: Grogues a Pol, Bech, Sala i Nil (Banyoles) i a Uri (Europa).

GOLS: 0-1 (Sergi Monsó, 15'); 0-2 (Sergi Pastells, 31'); 0-3 (David Jiménez, 34'); 0-4 (David Jiménez, 58'); 1-4 (Bech, 81'); 2-4 (Moha, 88').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Albert Martí, Martínez i Varona (lesió), Miki Puerto (amb el Filial) i Lee (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Guillen, Josa, Castell i el porter Marc Priego / Pel Banyoles han restat a la banqueta: Adrià Prado, Titi i el porter Bru.

Partit jugat amb alta sensació de fred.

Debut d'Uri Vives amb la samarreta escapulada en partit oficial. Primer gol de l'any transformat pel gracienc Sergi Monsó. L'Europa tanca la primera volta tercer classificat amb 34 punts. Gran presència de públic europeista (pràcticament la meitat de l'assistència d'espectadors).