RemeiSolfincISL

Gran partit, poc botí

Ignacio en una jugada del partit Ignacio en una jugada del partit Àngel Garreta

L'empat entre Ascó i Europa (1-1) segurament sigui el millor resultat per l'actual líder, la Pobla de Mafumet, donat que cap dels equips que persegueix la primera plaça suma tres punts. Sobre la impecable gespa d'Ascó, partit de nivell de play-off entre dos grans conjunts entregats i sacrificats.

Lliga (Jornada 33) · 15/04/15 (20:30 H) · Municipal d'Ascó · 78 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

ASCÓ 1 - EUROPA 1

Sota un gran ordre tàctic general durant tot el partit per parts dels dos equips -no s'esperava menys de dos aspirants a grans fites- l'Europa va dominar la primera part a Ascó, realitzant un dels millor primers períodes del 2015 en la lliga regular. Un xut de Guzman al quart d'hora, fregant el pal, va ser el primer avís dels escapulats. Al segon, no van perdonar els de Gràcia. Putxi va habilitat la cursa de Nils per trencar la defensa local pel centre. Amb un col·locat xut va superar l'estirada del porter Sergi Fuertes i va establir el 0-1.

L'equip de Pedro Dólera va seguir dominant sense trobar en l'Ascó cap reacció. Segur, consistent i ben col·locat, l'Europa no patia darrere. Al minut 32 el capità Cano va perdonar poder lligar en curt el partit. Falta assajada que va acabar a peus de Guzman, obert a l'esquerra de l'atac. Aquest, de precisa centrada pel terra, va deixar Cano en franca posició a l'àrea petita, mig d'esquenes a porteria. El defensa gracienc va donar-se mitja volta i el porter Sergi va resultar providencial en tapar l'espai de rematada amb el cos quan el gol gairebé es cantava.

La darrera oportunitat visitant, al minut 43. Ignacio, apurant línia de fons i a l'esquerra de l'atac gracienc va veure venir en cursa a Putxi. L'extrem va cedir la pilota enrere, a l'alçada de la frontal, per a la canonada del migcampista escapulat. El seu xut, potent i directe, va sortir per poc per damunt del travesser.

Pas endavant el que va fer l'Ascó a la represa, conscient que tenia perdut un partit que, de no salvar la diferència del marcador, li complicava la vida i li donava tota a l'Europa en la lluita per les primeres posicions. Al minut 49 Leva va haver d'intervenir, amb molt encert, per primera vegada. El porter va refusar amb el puny una perillosa falta directa executada per Virgili.

La pressió local va donar el seu fruit al minut 61, quan una pilota que la defensa de l'Europa no va acabar de refusar del tot lluny de l'àrea va ser controlada per Argilaga qui, de xut creuat i amb l'ajuda d'un rebot, va foradar la porteria visitant per establir un empat que, a la llarga, esdevindria definitiu. L'Europa, però, va tornar a fer un petit gir de domini per, sense massa noves ocasions, ser el dominador del tram final. Una de les més clares aproximacions, un xut enverinat de Nils des de la frontal, al minut 70, que Sergi Fuertes va salvar del gol amb una gran estirada.

Fins al xiulet final, poques ocasions per part dels dos equips per forçar un canvi de dígits al marcador. Pensant en clau de títol de lliga, mal resultat tant per a locals com per a visitants, que només retallen un punt a una Pobla de Mafumet que jugarà el partit d'aquesta jornada intersetmanal a mitjans de la setmana vinent. En clau competitiva, bones sensacions i bon nivell de tots dos conjunts pensant en poder fer-ho així en un hipotètic play-off contra entitats de pes. Si l'Europa té o no encara possibilitats de títol se sabrà ja gairebé matemàticament el proper cap de setmana.

La fitxa tècnica

ASCÓ: Sergi Fuertes, Socias, Argilaga, Edu Vives, Gabernet, Àrtur Gòdia, Taranilla (Galceran, 75'), Cristino, Eizaguirre, Virgili (Gerard Roigé, 82') i Genís (Roca, 45').

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Cano, Pastells, Putxi, Rovira (Poves, 70'), Javi Lara (Padilla, 65'), Ignacio, Guzman i Nils (Camacho, 77').

ÀRBITRE: David Garcia Rosel (Girona) assistit per Gerard Nierga Gelabert i Enric Ponsatí Clavaguera (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Cristino i Eizaguirre (Ascó) i a Alberto i Camacho (Europa).

GOLS: 0-1 (Nils, 24'); 1-1 (Argilaga, 61').

Abans d'iniciar-se el partit s'ha realitzat un minut d'aturada, per mandat federatiu, com a protesta vers la intenció de l'estat central de capitalitzar el futbol modest.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Sánchez (lesionat) i Alegre, Valderas i Sergio (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Víctor Duran i el porter Sergio / Per l'Ascó han restat a la banqueta: Giribet i el porter Chiné.

Partit disputat sota un cel de vespre tapat però sense pluja i una temperatura còmode relativament.

L'Europa allarga la ratxa fora de casa, on no perd des del 16 de novembre (10 partits seguits sense deixar a zero els punts a domicili).