Hem gaudit una bona esTona

05 Febrer 2023 Àngel Garreta
La celebració del 3-0 La celebració del 3-0 Fran Capell

L'Europa 'de sempre' ha tornat a mostrar-se al Nou Sardenya en un matí golejador per sumar tres punts davant el Tona (3-0).

Lliga · Jornada 20 · 05/02/23 · 12 h. ·  Estadi Nou Sardenya · 900 espectadors

EUROPA 3 - 0 TONA

bannercroniquesmasculi

Els graciencs seguiran mantenint la distància de 7 punts amb el segon classificat després de signar un bon i entretingut partit davant el Tona al Nou Sardenya. Els gols de Galeno, Cano i Ricki Vidal han certificat una victòria sense oposició, donat que els visitants no han gaudit de cap ocasió de gol.

El conjunt escapulat ha buscat tenir el control del partit des del principi i, passats deu minuts, ha obert la llauna gràcies a Galeano. En el servei d'un córner en curt, Aliaga ha entrat a l'àrea, ha connectat un fort xut que el porter ha refusat deixant el cuir mort a l'àrea petita i Galeano, atent, ha estrenat l'electrònic.

La diana ha donat tranquil·litat a la proposta europeista, que al minut 21 ha tingut una bona opció en una pilota pentinada per Joel Lasso que Mario, tal com li ha caigut la pilota, ha enviat massa alta la seva rematada. Pel Tona, al marge del contratemps del marcador, s'hi ha afegit la lesió del capità Maik.

Fins al descans del partit el joc s'ha endurit per part dels visitants i no han arribat noves ocasions per a l'Europa donat que el joc no tenia continuïtat amb constants interrupcions.

Millor inici impossible a la represa. Al primer minut, córner que penja Nolla a l'àrea gran i allà ha aparegut el capità Cano per connectar una rematada de cap al fons de la xarxa. Un cop directe a la moral de l'equip visitant, que des d'aquest moment ha vist com el camí fins el final del matx feia molta pujada.

L'ampliació de l'avantatge gracienca ha donat molta tranquil·litat a tots nivells, gestionant els següents minuts amb intel·ligència sense renunciar a ampliar avantatges. Al minut 64, Joel Lasso ha arribat forçat a una rematada de cap que ha acabat sortint fora. El mateix jugador ha provat una rosca des del vèrtex de l'àrea poc després, enviant el porter la pilota a córner.

Al minut 69 l'encontre ha quedat vist per sentència. Ricki Vidal ha rebut a la frontal de l'àrea i amb un xut sec, potent i ajustat a la base del segon pal, ha fet impossible qualsevol estirada del porter i ha convertit el 3-0, el seu primer gol des del retorn a l'Europa aquest hivern. Fins el xiulet final, partit tranquil i sense concedir ocasions.

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells (Boriko, 73'), Mario, Cano, Campeny, Galeano (Carlos, 73'), Joel Lasso (Molins, 79'), Nolla (Ricki Vidal, 62'), Pau López, Aliaga i Pol Aldabó.

TONA: Blanquera, Sebas, Dan Coll, Juvi, Ale Gaitán (Dída, 60'), Ferri, Enric Vallès (Ferran Generó, 60'), Muri (Pol Vallès, 69'), Roquet, Maik (Adrià Casanova, 24') i Nil Salarich.

ÀRBITRE: Josep Ollé Lladó (Tarragona), assistit per Adrià de la Fuente Domingo (Anoia) i Joel Garriga Alonso (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Campeny i Mario (Europa) i a Ale Gaitán, Enric Vallès, Pol Vallès i el segon entrenador Marc Francolí (Tona).

GOLS: 1-0 (Galeano, 11'); 2-0 (Cano, 46'); 3-0 (Ricki Vidal, 69').

Tercera RFEF, Grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Vilamitjana, Adri Gené, Castell, Kilian i Alberto (lesió) i Iván Blanco (recent incorporat).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Prats, Adnane (del Filial) i el porter Joel Ruiz / Pel Tona han restat a la banqueta: Lluc Banús, Arnau Tortosa i el porter Marc Quer.

Partit disputat amb sol i bona temperatura per ser el mes de febrer.

Abans de l'inici de l'encontre s'ha guardat un minut de silenci en memòria dels socis Marcial Cortès i Maria Amparo Bataller.