Històric derbi de bojos!

13 Desembre 2015 Àngel Garreta
L'Europa celebra el cinquè gol a La Verneda L'Europa celebra el cinquè gol a La Verneda Àngel Garreta

Ens ho expliquen i no ens ho creiem. L'Europa ha aixecat en mitja hora un 3-0 en contra a La Verneda per signar un primer temps de set gols i acabar sentenciant a la segona part. El Júpiter ha posat emoció amb el 4-5 definitiu en l'afegit.

Tercera Divisió · Jornada 17 · 13/12/15 · 12 hores · Municipal La Verneda · 700 espectadors

JÚPITER
4 - 5 EUROPA

El derbi entre Júpiter i Europa passarà a la història. No serà el primer, ni tampoc l'únic, amb remuntada de l'Europa i un nombre total de gols elevadíssim. Als anys 90, concretament el diumenge 12 de gener del 1997, el conjunt europeista perdia al Nou Sardenya 0-2 contra el quadre grisgrana i va acabar golejant 9-2. En el duel d'avui, s'ha passat en trenta minuts del desconcert d'un 3-0 en contra en un quart d'hora a vibrar com feia temps no passava amb un equip que ha canalitzat el dolor dels tres gols locals en una ràbia molt ben transformada en gols.

Primera Part

Cinquanta-nou segons. No és un programa de televisió (que també) sinó el temps que ha passat des de l'inici del partit fins que a l'Europa li ha caigut el primer gerro d'aigua freda. Per l'esquerra de l'atac grisgrana, Mechi ha assistit en diagonal a l'àrea gran per a l'arribada de l'exeuropeista Josu, qui ha fet l'1-0 ajustant la pilota al primer pal.

Sense temps per a reaccionar, penal de Nils que Gueri ha transformat en el 2-0 quan encara no s'havien disputat deu minuts d'encontre. Si aquest doble cop no era suficient, novament Josu, arrodonint un contraatac, ha fet el 3-0 al minut setze de partit. Les cares de l'europeisme, tant de la gent a la graderia com dels jugadors al camp, eren un atèntic poema. A domicili, en un inici ràpidament nefast, l'Europa, acostumat a encaixar pocs gols, queia 3-0. Però el futbol està ple de grans pàgines i grans històries que creen afició, i avui era el dia dels escollits.

L'inici de la gran remuntada ha tingut lloc ben ràpid, dos minuts després d'encaixar el tercer, quan Abel Rita, assistit a l'espai per Fran Bea, ha passat pel mig dels dos centrals per a, sobre la sortida del porter Víctor, engaltar una vaselina que ha anat al fons de la xarxa. El 3-1 ha donat ànims a un equip que, no obstant, ha vist com Rubi havia de deixar el camp per lesió al minut 20. En el seu lloc ha entrat Poves, decisiu junt amb els seus companys. Al minut 25 d'encontre, quan Fran Bea ha servit un córner, Padilla ha enviat de cap al travesser, Abel Rita mig des del terra ha provocat el refús de punys de Víctor i finalment Poves, dins l'àrea petita, ha acabat d'enviar el cuir a dins.

S'apropava el minut 45 d'un partit boig amb 3-2 favorable al Júpiter. A poc de veure el delegat mostrant el temps afegit la victòria era local i al descans han marxat els equips amb triomf visitant. Com? Primer amb una assistència de Guzman dins l'àrea gran per a un Poves que, de primeres, ha clavat la pilota ajustada al pal llarg. L'encontre estava empatat dins el minut d'afegit que l'àrbitre havia concedit, però pel temps perdut en la celebració del gol europeista ha afegit un altre minut més... que ha resultat d'or pels graciencs! Nils ha estat objecte d'un penal idèntic al que ell havia fet als primers minuts i Fran Bea no ha fallat des dels onze metres. La remuntada era ja una realitat: 3-4!

Segona Part

La segona meitat no ha estat tan boja com la primera, però ha acabat regalant dos gols més, un per banda. L'Europa, amb un control del partit ara ja més amb el cap que amb el cor, no ha deixat d'agafar el domini recuperat en la darrera mitja hora del primer temps i ha seguit insistint per a ampliar les diferències. Als quatre minuts, Fran Bea ha penjat una pilota, Poves ha fet una passada de la mort al segon pal però Abel Rita no hi ha arribat per centímetres.

Al segon intent, ha arribat el cinquè gol. Al quart d'hora, Poves ha deixat passar al segon pal una centrada de Guzman i Abel Rita, ara sí, ha foradat la xarxa. El 3-5 ha fet mig baixar els braços al conjunt local i l'Europa s'ha trobat molt còmode sobre la gespa artificial de La Verneda, fet pel que poca gent hauria apostat 45 minuts abans. Al minut 67, Quim Solano ha tingut una molt bona opció pels locals, però la seva mitja tisora ha marxat llepant la fusta i fora.

Al minut 74, Alberto ha vist la segona groga per una falta a la frontal i l'Europa s'ha quedat amb deu efectius. El Júpiter, mig fora del derbi, ha vist una escletxa per on intentar buscar l'empat en quinze minuts. Impossible? No en aquest derbi boig!. Malgrat tot, els locals només s'han aproximat amb autèntic perill ja en els instants finals, aconseguint en el segon minut d'afegit el 4-5 final obra de Santolalla, després d'una internada per l'esquerra de l'atac i superant Gianni pel pal curt.

Al duel li restaven 30 segons efectius de temps afegit i l'Europa, servint des del mig camp i conservant la pilota, ha esperat el xiulet que ha posat el punt i final a un matí que ja forma part de la història del derbi més repetit per l'Europa en competicions oficials. Un matí que serà explicat a noves generacions durant anys.

JÚPITER: Víctor, Adrià, Marc (Quim Solano, 66'), Santolalla, Ahufinger (Anas, 59'), Sergi, Josu, Gueri, Pau, Vives (Prat, 57') i Mechi.

EUROPA: Gianni, Rubi (Poves, 20'), Alberto, Padilla, Nils, Uri, Rovira, Fran Bea, Abel Rita (Cano, 75'), Guzman i Montoro (Àlex Fernández, 67').

ÀRBITRE: Xavier Bertomeu Garcia (Barcelona) assistit per Carlos Eduardo Sidoine Farfan i David López Jiménez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Adrià, Ahufinger, Sergi, Mechi i Quim Solano (Júpiter) i a Alberto -dues i expulsió minut 74-, Padilla, Montoro i Àlex Fernández (Europa).

GOLS: 1-0 (Josu, 1'); 2-0 (Gueri -p-, 9'); 3-0 (Josu, 16'); 3-1 (Abel Rita, 18'); 3-2 (Poves, 25'); 3-3 (Poves, 45'); 3-4 (Fran Bea -p-, 45+2'); 3-5 (Abel Rita, 60'); 4-5 (Santolalla, 92').

Jornada 17 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias (lesió) i Dot i David López (sanció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa i el porter Fer / Pel Júpiter han restat a la banqueta: Patrick i el porter Jesús.

Partit disputat amb sol i una temperatura molt agradable per trobar-nos a la meitat del mes de desembre.

L'Europa suma dues victòries seguides. El conjunt escapulat aixeca un 3-0 en contra en 30 minuts. És el 81è duel oficial en lliga i promoció contra el Júpiter, el derbi més repetit de la història.