Ho, ho, ho!

22 Desembre 2019 Àngel Garreta
Jordi Cano celebra el seu inesperat gol, el 0-1 Jordi Cano celebra el seu inesperat gol, el 0-1 Àngel Garreta

Ho ha tornat a fer! L'Europa ha guanyat per segon curs seguit a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet (1-2) i tanca l'any amb el millor regal de Nadal!

Lliga · Jornada 17 · 22/12/19 · 12 hores · Estadi Futbol L'Hospitalet · 350 espectadors

L'HOSPITALET
1 - 2 EUROPA

Abril i desembre, tots dos triomfs a l'Hospitalet el mateix any 2019. L'Europa, que anteriorment mai havia guanyat als riberencs des que juguen en l'actual estadi, ho ha fet enguany dues vegades per sumar punts importants al campionat. Els d'aquest matí consoliden els graciencs en el quart lloc de la taula (a cinc del nou líder, el Terrassa, que li ha agafat el lloc precisament a L'Hospitalet) i fan que el Nadal entri a les famílies escapulades amb el millor regal anticipat del Pare Noel.

L'equip de la Vila de Gràcia ha sortit amb bon ritme ofensiu a la gespa durant l'inici del matx. Als deu minuts, una passada entre línies d'Uri a Sergi Monsó ha acabat amb una rematada del '9' del planter (titular per primera vegada avui) que Aliaga ha acabat blocant.

Poc a poc L'Hospitalet ha anat posant a nivell les forces del partit, si bé no s'ha apropat amb perill real al marc europeista en tot el primer temps. Al minut 24, l'Europa ha tingut una nova opció en una rematada de cap de Castell que ha sortit massa alta. Dos minuts més tard, una falta lateral servida per Jordi Cano amb l'esquerra des de la dreta de l'atac, s'ha anat tancant en la seva rosca, ningú ha rematat a porteria ni refusat el cuir, que no ha connectat amb cap cama ni cap i tot solet ha acabat entrant al segon pal. Gol número 13 en 17 jornades (16 de disputades, donat que el partit del Reus no es juga) per a l'extrem fet a Gràcia.

L'alegria de la parròquia gracienca, que pràcticament ha significat la meitat del públic present, s'ha vist ampliada deu minuts més tard. Sergi Pastells ha servit de banda, la pilota ha estat refusada per la defensa local, caient el cuir a peus de Jordi Cano. Pastells, recuperant la seva posició, ha arrencat la seva cursa cap a l'àrea cridant la seva desmarcada. L'extrem escapulat li ha picat la pilota per sobre de la defensa i Pastells, dins l'àrea, ha baixat la pilota amb un peu de seda i, de fort xut, ha fet el 0-2, deixant en la seva celebració una de les imatges de la temporada, 'menjant-se' la càmera a peu de camp de Betevé.

A la represa el partit no ha tingut res a veure amb el de la primera part. L'Hospitalet ha sortit decidit a treure quelcom positiu de la matinal malgrat anar dos gols per sota i, per circumstàncies del joc (faltes, protestes...) el matx també s'ha complicat pel col·legiat, qui ha acabat mostrant de forma desmesurada un total de 14 cartulines grogues i 3 vermelles entre jugadors al camp, jugadors a la banqueta, 'staff' tècnic i fins i tot personal mèdic.

Quan corria el minut 54 semblava posar-se el duel més a favor encara de l'Europa per una merescuda segona groga a Salinas, qui ha deixat anar el colze a la cara de Prats en un salt dividit per la pilota -veure foto inferior a la galeria-. Però just aquesta acció ha fet un 'clic' dins els riberencs i el matx ha canviat de color. Tres minuts després d'aquesta circumstància, Ripoll, amb una polèmica doble rematada davant Marc Priego, ha fet diana. En primera instància, Ripoll remata en planxa amb el pit i, sobre el rebot de la pilota, sembla rematar amb el braç des del terra. Les queixes dels jugadors de l'Europa per gol amb la mà han acabat amb una groga a Marc Priego per protestar. L'acció ha dut l'1-2 a l'electrònic de l'estadi.

Amb 'l'Hospi' ficat dins el partit, l'Europa s'ha vist incapaç de dur més perill real en atac i, per moments, ha hagut de treure aigua de la barca per salvar els mobles i resistir l'avantatge mínim. El conjunt local ho ha intentat des de lluny, entrant pel mig, amb centrades laterals, a pilota aturada... tot amb el resultat final de rematades desviades, refús de la defensa o aturades de Marc Priego. Amb el temps reglamentari vençut i donats els sis canvis i les pèrdues de temps per les targetes mostrades, s'han afegit sis minuts que, a l'hora de la veritat, han resultat vuit!!!

En temps afegit, Ekedo ha tingut una bona oportunitat pels locals, rematant massa fluix des de la frontal, tot veient com Marc Priego aturava la pilota. Al minut 94, Kilian ha controlat una pilota davant la pressió dels rivals i s'ha disposat a encarar porteria per intentar l'1-3 quan Parera li ha fet falta just al davant de la frontal. L'àrbitre ha interpretat acció manifesta de gol i ha mostrat la vermella directa al dorsal 4 dels locals. Amb patiment i amb un afegit que no semblava acabar mai, l'Europa i la seva afició han esclatat d'alegria amb el xiulet final. Quins torrons més bons esperen a taula aquests dies!

L'HOSPITALET: Aliaga, Genar (Ekedo, 78'), Parera, Gómez (Ripoll, 45'), Martí Soler, Canario, Salinas, Ton, Diego, Eudald i Moha (Miquel Jaume, 45').

EUROPA: Marc Priego, Guillen, Castell, Àlex Cano, Guti (Kilian, 66'), Uri, Jordi Cano, Prats (Alfons Serra, 66'), Sergi Monsó (Joel Jorquera, 80'), Varona i Sergi Pastells.

ÀRBITRE: Edwar Miguel Gonzales Moreno (Barcelona), assistit per Max Elias Van Esso Castellet i Efrem Méndez Peralta (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Eudald, Parera i Salinas -dues i expulsió minut 54- (L'Hospitalet) i a Marc Priego, Castell, Àlex Cano, Sergi Pastells, Alfons Serra, Uri Vives -a la banqueta-, Josa -a la banqueta-, Alberto -a la banqueta- i al tècnic David Vilajoana i el delegat Andreu Sánchez (Europa). Vermelles directes al metge de l'equip local, Luís Payán -minut 65- i a Parera -minut 94- (L'Hospitalet).

GOLS: 0-1 (Jordi Cano, 26'); 0-2 (Sergi Pastells, 36'); 1-2 (Ripoll, 57').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Albert Martí, Gabi López i Jordi Martínez (lesió) i Miki Puerto (qui va jugar ahir amb el Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa, David Jiménez, Alberto i el porter Uri Vives / Per L'Hospitalet han restat a la banqueta: Reina, Teije, Vitalie i el porter Nil.

Partit disputat a ple sol però força vent.

Segona victòria seguida de l'Europa al camp de L'Hospitalet en lliga. El conjunt europeista ha vist tantes targetes grogues per a jugadors sobre el camp (5) com per a jugadors suplents o membres del cos tècnic a a la banqueta (també 5).