Inesperada decepció

17 Desembre 2017 Àngel Garreta
L'Europa ha signat el pitjor partit del curs L'Europa ha signat el pitjor partit del curs Àngel Garreta

El Primer Equip ha tancat l'any 2017 i la primera volta de la lliga amb una derrota contra el Vilassar (1-3) en un molt mal partit.

Lliga · Jornada 19 · 17/12/17 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 400 espectadors

1 - 3 VILASSAR DE MAR

Era una bona oportunitat, quinze dies després, d'esborrar les sensacions de la derrota a Vilafranca, guanyar el darrer classificat i marxar a celebrar el Nadal amb bon regust i a tres punts de la promoció d'ascens. No obstant, el Vilassar de Mar, tal com va fer l'any passat, s'ha endut els tres punts de l'estadi fent un bon partit davant un Europa avui poc reconeixible. El descans nadalenc arriba en bon moment per aturar un desembre d'incòmodes sensacions de joc i intentar, al gener, recuperar les essències d'una primera volta globalment positiva.

Prometia un partit feliç el fet d'avançar-se al marcador al minut 8 de partit. Javi Navarro, sens dubte un dels millors entre els escapulats en la matinal d'avui, ha rebut una pilota a la banda esquerra i anant de fora cap a dins, avançant amb el cuir i superant la marca posicional de dos adversaris, s'ha obert angle fins trobar espai per engaltar una rematada ajustada al pal, impossible d'aturar per Imanol.

El marcador afavoria la feina de l'Europa davant un cuer que, tot i el cop, no ha abaixat els braços. De fet, la suposada cinquena marxa que l'1-0 havia de posar al partit per buscar el 2-0, no ha arribat i el Vilassar ha tingut sis minuts d'or des del 17 fins el 23 per acabar empatant. Els visitants han avisat amb un córner on la pilota gairebé acaba amb gol olímpic. La creueta ha evitat la diana. Al minut 23 Uri ha salvat sota pals l'empat amb un Arnau ja superat, però ningú ha pogut evitar l'assistència en profunditat de l'exeuropeista Rovira per a Pitu, qui entrant a l'àrea ha superat Arnau de fort xut.

L'empat no ha reactivat les piles de l'Europa, més aviat el contrari. Al minut 38, un greu error de marca i vigilància ha suposat l'1-2 en una acció de falta a favor. La pilota penjada a l'àrea ha patit un refús rere l'altre fins deixar Soufiane sol al mig del camp. El punta del Vilassar ha recorregut 45 metres gairebé sol, sense que cap defensa l'hagi pogut atrapar, per acabar foradant la xarxa local. L'Europa hauria pogut empatar al minut 43 en una centrada de Dani Pujol que Imanol no ha calculat bé en la seva sortida de porteria. Al segon pal, tot sol, Raillo ha rematat de cap picant la pilota al terra i veient com el pal evitava la diana. El primer dels dos pals europeistes en aquest matx.

A la represa l'Europa ha tingut la pilota clarament als primers minuts però sense profunditat. Alguns tímids xuts des de la frontal, sense problemes per a Imanol, eren tot el bagatge dels europeistes. Javi Navarro ho ha seguit intentant, sigui rebent passades, sigui fabricant-se les jugades, sense punteria en la rematada final.

Al minut 79, David ha provat un xut des de 30 metres que Arnau, amb una mà providencial, ha enviat a córner. La velocitat en el joc i les transicions que necessitava l'Europa per trencar les línies rivals no ha arribat en tot el segon temps. Sí que ha arribat la sentència visitant al minut 83 quan Èric ha rebut la pilota i, a la frontal i partint del vèrtex, s'ha obert angle de rematada i, tot i xutar mitjanament centrat, ha connectat una rematada molt forta que s'ha colat al fons de la xarxa.

Acte seguit, Àlex Prat ha enviat una rematada a la base del pal curt de la porteria del Vilassar. De fer diana hauria suposat el 2-3 a falta de quatre minuts més afegit, donant una esperança de puntuar que l'Europa ja no ha tingut en la resta de minuts, ni tan sols en els cinc d'afegit, on s'ha jugat més a camp propi que a camp contrari. Fins i tot al minut 92 Èric, rebent tot sol davant Arnau, ha perdonat el quart gol visitant enviant la pilota al cos del porter dels graciencs.

EUROPA: Arnau, Dani Pujol, Damià (Ruben, 68'), Cano, Tena (Prat, 81'), Uri, Ángel De la Torre, Alberto, Raillo, Pluvins (Varona, 73') i Javi Navarro.

VILASSAR DE MAR: Imanol, Arnau, Oumar, Pep, Ivan, Dani, Pitu (Matamala, 80'), Nando, Soufiane (Èric, 66'), David (Joel, 81') i Rovira.

ÀRBITRE: Miguel Ángel Moreno Villaécija (Baix Llobregat), assistit per Alexandre Justo Miró i Xavier Ariño Jiménez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Dani Pujol, Damià, Ángel De la Torre i Pluvins (Europa) i a Oumar i Joel (Vilassar de Mar).

GOLS: 1-0 (Javi Navarro, 8'); 1-1 (Pitu, 23'); 1-2 (Soufiane, 38'); 1-3 (Èric, 84').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer i Guillen (lesió), David Jiménez (sanció), Ferran Esteve i Alieu (Filial) i Alejo i Torres (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa i el porter Tomás de l'Europa B / Pel Vilassar de Mar han restat a la banqueta: Nil i el porter Albert.

Partit disputat amb sol i temperatura pròpia de mitjans de desembre.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci per la mort d'Àngel Salvador, avi del porter Joan Compte, de l'Europa B, la mort del soci 185, Ricardo Maese i la defunció de l'exjugador Felipe Mesones.