Infinitament superiors

24 Gener 2016 Àngel Garreta
Poves salta amb Giralte en una acció del segon temps del partit Poves salta amb Giralte en una acció del segon temps del partit Àngel Garreta

L'Europa segueix la seva escalada dins la taula classificatòria i avui s'ha imposat per 3-0 -marcador fins i tot massa curt- davant un Morell incapaç de mossegar en atac. A l'equip ja li tocava una matinal ben tranquil·la.

Tercera Divisió · Jornada 22 · 24/01/16 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 650 espectadors

3 - 0 MORELL

Des del minut zero i fins l'afegit del segon temps, l'Europa ha estat amo i senyor del partit, dominador de la possessió, autor de les ocasions -exceptuant una petita empenta visitant quan el matx agonitzava- i que no ha notat jugar un quart d'hora amb deu jugadors per lesió de Padilla quan l'equip ja havia efectuat els tres canvis.

Primera Part

Quan el cronòmetre marcava tot just dos minuts, l'Europa ha tingut la primera ocasió clara. Abel Rita ha marxat per banda esquerra, internant-se a l'àrea i decidint, quan tothom pensava que xutaria, enviar la pilota bombejada al segon pal per a l'arribada de Poves, molt forçat, qui ha rematat de cap fluix. La possessió, inèrcia ofensiva i voluntat de domini ha estat clarament local des del xiulet inicial. Al minut 12 ha arribat el premi a la superioritat europeista. L'estratègia ha donat el seu fruit quan Nils ha servit un córner a la frontal per a l'arribada de Padilla, qui ha engaltat de primeres enviant la pilota al fons de la xarxa pel pal curt.

Durant un quart d'hora, l'Europa ha seguit dominant però no han arribat noves ocasions. A partir del minut 30, el perill ha tornat a sobrevolar l'àrea defensada per Raúl. Abel Rita, en una acció similar a la de l'inici del matx, ha decidit en aquesta ocasió xutar, però el seu impacte ha enviat la pilota desviada i directament a fora. Al minut 37, resposta de punys de Raúl a un xut sec de Dot des de la frontal. Just a tocar del xiulet final del primer temps, Padilla ha engaltat una pilota caiguda morta a la frontal per tornar a obligar Raúl a intervenir de punys i evitar el segon gol gracienc.

Segona Part

La sensació al descans era que l'Europa sumava un encara massa estret marcador pels mèrits acumulats. Ben aviat ha posat remei l'equip escapulat a aquesta sensació per començar a definir el partit cap als seus colors i evitar qualsevol ensurt. Als dos minuts de joc de la represa, pilota en profunditat de Guzman per la banda dreta per a l'escapada en cursa de Poves, qui ha centrat en paral·lel a la línia de la frontal cap al punt de penal on Abel Rita, després d'un control i regat magistrals que han deixat clavat Pato, ha afusellat la porteria del Morell per fer el 2-0, sens dubte un dels gols de la jornada a Tercera Divisió.

Un minut després, Nils, amb molèsties, ha hagut de deixar el seu lloc al camp a Rubi. L'Europa no s'ha conformat i ha seguit atacant. Guzman, en una acció forçada, ha tingut una bona opció al minut 55, però s'ha anticipat el porter Raúl a la jugada. Al minut 64, Sellarès ha vist com l'àrbitre li ha anul·lat un gol per clar fora de joc. Un minut després, la sentència: Poves roba la cartera a un defensa visitant, habilitant l'arribada de Fran Bea, qui ha fet el definitiu 3-0. Amb tots els canvis fets, Padilla s'ha lesionat i ha abandonat voluntàriament el camp. L'Europa ha jugat un quart d'hora i l'afegit amb deu jugadors, però això no ha variat la tònica del partit. El quadre local ha seguit mostrant-se superior al seu rival amb un marcador vist per a sentència.

Amb un efectiu més sobre la gespa, el Morell ha intentat tímides aproximacions i ha tingut l'acció més clara per marcar en una rematada de taló de Sellarès, superant Gianni, que David López ha salvat gairebé sobre la línia de gol. El porter Raúl ha tornat a ser salvador pel seu equip poc després en dues accions gairebé consecutives, evitant el quart gol primer a rematada de Poves i després de Guzman. Al tram final, molèsties al genoll per a Fran Bea -que ha pogut completar el matx- i les dues úniques intervencions de Gianni per refusar perill: aturant una falta directa de Roca i, en temps afegit, refusant de punys una rematada de cap de Sellarès a la sortida d'un córner. L'Europa salta aquesta jornada al setè lloc de la taula.

EUROPA: Gianni, Dot (Rovira, 65'), Padilla, Cano, David López, Àlex Fernández, Guzman, Fran Bea, Poves, Abel Rita (Montoro, 65') i Nils (Rubi, 47').

MORELL: Raúl, Adri, Pato, Domènec, Miranda, Prince, Javi Jaime, Giralte (Roca, 65'), Sergi, Ramon (Sangrà, 45') i Saddik (Sellarès, 58').

ÀRBITRE: Vicente Alexand Muñoz Baquero (Vallès Occidental), assistit per Marc Padrós Baciero i Álvaro Tallón Silva (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Fran Bea (Europa) i a Adri i Saddik (Morell).

GOLS: 1-0 (Padilla, 12'); 2-0 (Abel Rita, 47'); 3-0 (Fran Bea, 64').

Jornada 22 del campionat regular de lliga de la Tercera Divisió grup V.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Iglesias i Ivan Vidal (lesió) i Alberto, Josa i Gabriel Vidal (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Uri i el porter Fer / Pel Morell han restat a la banqueta: Bicho i el porter Miki.

Partit disputat amb cel tapat però temperatura no gaire baixa.

Per ordre de calendari, segon partit de lliga consecutiu al Nou Sardenya. Primer triomf en lliga contra el Morell després de tres precedents anteriors. Setè partit seguit sense perdre, sumant 17 dels darrers 21 punts en joc a Tercera Divisió.