Jornada reivindicativa

26 Abril 2015 Àngel Garreta

El Primer Equip de l'Europa ha posat fre, just en el millor moment, a quatre jornades seguides sense guanyar. A domicili, on l'equip s'està mostrant impossible de derrotar des del novembre, l'equip escapulat ha guanyat amb solvència (1-3) al Santfeliuenc per fer un gran pas endavant cap al play-off.

Lliga (Jornada 35) · 26/04/15 (18 H) · Municipal Les Grases · 550 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

SANTFELIUENC 1 - EUROPA 3

Ni un minut ha trigat l'Europa en foradar la porteria rival. Una pilota centrada a l'àrea l'ha baixat Padilla amb el cap, cedint a Javi Lara. El cacau del migcampista escapulat l'ha desviat un defensa i la pilota ha picat al pal. Poves, atent, ha aprofitat el rebot per fer el 0-1 quan no s'havia arribat al minut de joc. Sense temps per assimilar la diana gracienca, ha arribat la segona sis minuts més tard. Guzman ha centrat al segon pal, Nils ha baixat amb el cap per a Padilla qui, de gran cacau, ha fet entrar la pilota gairebé per l'escaire del pal curt. Set minuts de joc i 0-2.

A partir d'aquí, conscient que ja no hi havia res a perdre, el Santfeliuenc ha fet un pas endavant i ha aconseguit retallar distàncies. Ha avisat al minut 10 amb una rematada de Cano -germà del capità de l'Europa- que Leva ha refusat i que posteriorment Bolaños ha enviat per sobre el travesser. En la següent opció d'atac, els locals no han perdonat. Faura ha centrat al segon pal, Alegre no ha pogut refusar amb encert, Toro ha assistit Cano i aquest, després d'un primer xut refusat pel cos de Rafa Leva, ha acabat rematant en segona instància i fent gol a plaer.

L'Europa podria haver marcat el tercer abans del descans. Primer, Nils ha obligat al porter Santi a fer una gran estirada i després, al servei d'un córner, primer Alberto ha enviat de cap al travesser i en el rebot de la mateixa acció Cano, de cap també, ha enviat massa creuada la seva rematada.

A la represa cap dels dos equips ha portat un pes ofensiu clar en els primers 25 minuts, amb poca activitat a les àrees. Al minut 76, Javi Lara ha centrat i Cano, lliure de marca, no ha pogut impactar bé la pilota amb el cap. Els minuts han anat passant i l'Europa volia evitar, com fos, el patiment i els ensurts de partits anteriors. Un 1-2 era fins al moment un resultat favorable però massa perillós i que podia ser empatat en qualsevol acció puntual.

El matx ha quedat sentenciat al minut 81 quan Camacho ha fet una gran jugada personal, culminada amb un espectacular xut al travesser. Com a continuació del rebot al pal, la jugada ha acabat a peus de Poves qui, de xut creuat, ha superat un Santi que, en la seva estirada, podria haver fet més per evitar el gol de la sentència escapulada. L'Europa suma 59 punts a la taula, quatre més que quart i cinquè classificats. A falta de nou per disputar, el play-off es troba a un petit pas més per tal d'assegurar-lo definitivament.

SANTFELIUENC: Santi, Édgar, Faura, Ortiz, Rovira, Tena, Maldo (Ivan, 72'), Bolaños (Joserra, 64'), Cano, Toro i Eric (Quiles, 72').

EUROPA: Rafa Leva, Pastells, Alberto, Cano, Alegre, Javi Lara, Ignacio (Rovira, 66'), Guzman (Valderas, 84'), Poves, Padilla i Nils (Camacho, 81').

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Sabadell), assistit per Alejandro Cabezas Moya (Terrassa) i Daniel Galera Serrano (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Maldo (Santfeliuenc) i Alberto i Cano (Europa).

GOLS: 0-1 (Poves, 1'); 0-2 (Padilla, 7'); 1-2 (Cano, 24'); 1-3 (Poves, 82').

Abans d'iniciar-se el partit s'ha realitzat un minut d'aturada, per mandat federatiu, com a protesta vers la intenció de l'estat central de capitalitzar el futbol modest.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Javi Sánchez i Putxi (lesionats), Dot (sancionat) i Cócera (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Víctor Duran i el porter Sergio / Pel Santfeliuenc han restat a la banqueta: Mata i el porter Gerard.

Partit disputat sota una còmode temperatura de primavera.

Partit consecutiu número 11 sense perdre com a visitant. L'Europa trenca una ratxa de quatre jornades seguides sense guanyar.