L'Europa governa amb majoria simple

28 Abril 2019 Àngel Garreta
Celebració del 2-1 Celebració del 2-1 Àngel Garreta

En dia de jornada electoral l'europeisme ha votat deixar els punts a casa davant el Cerdanyola (2-1) en un duel calent al tram final.

Lliga · Jornada 39 · 28/04/19 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 400 espectadors

2 - 1 CERDANYOLA

Segona vegada a la història que l'Europa derrota el Cerdanyola a les urnes del Nou Sardenya, les dues en temporades consecutives. Les enquestes eren adverses al descans, però el conjunt escapulat ha remuntat en un tram final de matx no absent de polèmica i amb un interventor arbitral que ha expulsat tres candidats de la llista de jugadors: un pels locals i dos pels visitants. A darrera hora i de forma testimonial, Cano ha tancat la llista electoral gracienca amb el número 18.

Ha sortit intens el Cerdanyola al començament de l'encontre. La insistència dels verds ha tingut premi al minut 8. Carlos Cano ha intentat una tisora i el refús de la seva acció l'ha aprofitat Roger per engaltar un xut ajustat al pal curt i fer el 0-1. Ha tocat anar a remolc per a un Europa que ha anat de menys a més durant el partit.

El quadre dirigit per David Vilajoana no ha provat el primer xut fins al minut 21, en un tímid intent de Gabi. L'Europa ha igualat de mica en mica les forces i ha millorat el seu programa de campanya amb major arribada per les bandes: esquerra i dreta. El temps d'intervenció dels dos candidats als punts ha finaltizat quan el moderador del debat ha fet sonar el seu xiulet just sobre el minut 45.

Malgrat que el primer torn de paraula de la represa ha estat pels visitants, amb una rematada de cap de Javi López que ha sortit per poc per sobre el travesser, l'Europa ha reclamat més minuts d'intervenció i ha fet un pas endavant. Als deu minuts de joc Prats s'ha internat a l'àrea i, entre tres jugadors rivals, ha acabat a terra. El col·legiat ha assenyalat un penal molt discutit i reclamat pels visitants que ha costat la primera groga, per protestar, a l'exeuropeista David López, una targeta que ha acabat resultant decisiva.

Èric ha xutat la pena màxima, el porter Del Rio ha refusat el cuir, però en segona instància el propi Èric ha tornat a xutar la pilota que Del Rio ha deixat morta a l'àrea per etzibar un fort xut i empatar el partit. Un minut després el davanter Joel Jorquera, del Juvenil A, ha debutat amb l'escapulada agafant el relleu d'Elo al terreny de joc. Aquest emergent valor de les joventuts del partit ha estat decisiu en la seva primera intervenció parlamentària: excel·lent auto-passada en un toc per deixar clavat David López i ser objecte d'una contundent falta del defensa visitant, clarament de targeta groga, cartulina que ha vist David López provocant la seva expulsió.

A partir d'aquí el partit ha agafat un ritme elèctric on hi ha hagut de tot, nervis i passió, queixes i tensió, però on tampoc ningú ha donat el debat per perdut i els dos equips han lluitat per esgarrapar vots fins al final. Al minut 69 ha arribat el decisiu 2-1 en una intervenció d'Èric per banda, entrant a l'àrea i regatejant rivals. Una bona passada final ha fet caure el cuir a dominis d'Alfons Serra qui, orientant el control per a facilitar-se la rematada, ha acabat xutant fort al pal llarg. Del Rio ha arribat a tocar la pilota però no ha pogut evitar el gol de l'Europa.

Al minut 73, Marc Priego, que fins al moment no havia intervingut en la cursa electoral, ha resultat decisiu aturant un xut d'un veterà senador de la política futbolística, Dani Martí. Fins al final, expulsió d'Alberto per segona groga en una falta sobre Carlos Cano i expulsió del propi Carlos Cano també per doble groga, totes dues accions amb només tres minuts de diferència. Jugant 10 contra 9, el Cerdanyola ha intentat generar perill en temps afegit, però el resultat dels comicis ja no tenia volta de full. Urna tancada i escrutini definitiu: 2-1.

EUROPA: Marc Priego, German, Oumar, Castell, Gabi (Xavi Camps, 76'), Prats, Elo (Joel, 56'), Alberto, Martínez (Josa, 81'), Alfons Serra i Èric.

CERDANYOLA: Del Rio, Pitu, Uri Escabrós, David López, Dani Martí, Ruben (Ángel De la Torre, 75'), Roger, Óscar Garcia (Álex Torres, 84'), Cano, Javi López (Guille Torres, 63') i Albert López.

ÀRBITRE: Salvador Morros Monge (Baix Llobregat) assistit per Alejandro Peralta Pino i Víctor Moreno Martínez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Castell, Alberto -dues i expulsió minut 79-, Gabi i Xavi Camps (Europa) i a David López -dues i expulsió minut 61-, Roger i Cano -dues i expulsió minut 82- (Cerdanyola).

GOLS: 0-1 (Roger, 8'); 1-1 (Èric, 55'); 2-1 (Alfons Serra, 69').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Torrenbó, Aitor, Varona i Uri (lesió), Joan Compte (convocat per a mesa electoral) i Guillen (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Xavi Liébanas, Soto, Cano i el porter Tomàs de l'Europa B / Pel Cerdanyola han restat a la banqueta: Ivan Méndez, Víctor Aliaga i el porter Marc Briones.

Partit disptuat amb cel tapat i uns pocs segons inicials de pluja molt fina.

Debut del davant Joel Jorquera, del Juvenil A de Divisió d'Honor, amb el Primer Equip de l'Europa en el dia de la seva primera convocatòria.