L'Europa posa la cinquena!

17 Novembre 2018 Àngel Garreta
En estat de gràcia En estat de gràcia Àngel Garreta

A tota marxa! Cinquena victòria seguida de l'Europa en lliga (0-3 a Sant Feliu) per dormir segon a la taula. Soto segueix fent història.

Lliga · Jornada 16 · 17/11/18 · 18 hores · Mpal. Les Grases · 250 espectadors

SANTFELIUENC
0 - 3 EUROPA

Tres a zero. Zero a tres. De local o de visitant, l'Europa es troba en un moment extraordinàriament dolç on, com el rei Mides, tot el que toca ho converteix en or. Ratxa de 15 punts de 15 possibles en les darreres jornades i 403 minuts sense encaixar gol, dormint aquesta nit com a segon classificat a la taula del grup V de Tercera i com equip més golejador del campionat amb el pitxixi -Jordi Martínez- i el segon màxim golejador de tota la lliga -Soto- a les files gracienques. Un moment de la temporada per emmarcar.

Res a veure el primer temps del partit amb el segon. Els primers 45 minuts d'encontre han dibuixat una primera part física, travada i amb molta dificultat per part dels dos equips per generar perill real. Gairebé tota la primera mitja hora de joc no ha tingut ni dominador clar ni feina pels porters.

La primera rematada entre pals, al minut 28, una mitja volta de Collado a l'àrea gran i on el seu xut ha acabat rebotant en la cama d'un defensa europeista per enviar el cuir a córner. Un xut ras de Prats, cinc minuts després i des de trenta metres, ha estat la primera entre pals pels graciencs.

Sota unes tímides poques gotes de pluja la primera part ha anat morint no sense abans veure, en els primers segons d'afegit, com Gabi treia, a quatre metres de la línia de gol, una pilota que anava en direcció a porteria després d'una rematada de cap del Santfeliuenc a la sortida d'un córner.

Bons primers deu minuts del Santfeliuenc a la represa. Als quatre de joc, Èric ha provat una centrada i la pilota que s'ha passejat en paral·lel per l'àrea petita sense trobar rematador. Al minut 55, quan l'equip blanc-i-blau havia fet un petit pas endavant, l'Europa ha donat un fort cop al rival obrint primer la llauna: gran jugada personal d'Alfons Serra, obrint-se espai a la frontal, per acabar engaltant un potent xut que, després de dos rebots en dos defensors, ha agafat a contrapeu el porter Toni i ha acabat al fons de la xarxa.

A partir d'aquí l'Europa s'ha convertit en amo i senyor del matx en els darrers 35 minuts. Passada l'hora de joc Alberto podria haver fet el segon en una rematada de cap a la sortida d'un córner que ha sortit per poc per sobre el travesser. Al minut 73, gol històric de Soto després d'una excel·lent jugada individual de Jordi Martínez, qui s'ha treballat una gran acció dins l'àrea per a acabar cedint la pilota al jove extrem de la casa. Soto ha transformat la seva sisena diana del campionat en sis partits seguits, fet que el fa entrar dins la història del club. Només Cros (anys 20 del segle passat) i Castillo (anys 80) havien assolit un registre igual.

Per arrodonir-ho, el propi Martínez ha desfet l'empat de pitxitxis de la lliga entre escapulats en un intercanvi de rols: en aquesta ocasió Soto ha centrat des de la dreta de l'atac i Martínez, al segon pal i rematant amb el cap, ha fet el 0-3 final. Acte seguit, moment estadístic per partida doble. Alfons Serra ha abandonat el terreny de joc per primera vegada en aquesta lliga (havia jugat tots els minuts) i Uri ha sumat els primers de l'actual temporada (no havia jugat fins ara per lesió i esperant el seu moment a la banqueta les darreres jornades). El xiulet final de l'àrbitre ha segellat el gran moment que viu l'Europa i que toca gaudir dia a dia.

SANTFELIUENC: Toni, Èric, Jaume, Joserra, Gerard (Adri, 78'), Prior, Romo, Joel Paredes (David, 69'), Adrià, Kevin Sánchez i Collado (Sani, 69').

EUROPA: Marc Priego, Guillen, Oumar, Castell, Gabi, Prats, Soto, Alberto, Èric (Martínez, 62'), Alfons Serra (Uri, 86') i Torrentbó (Fode, 58').

ÀRBITRE: Pau Serrat Susi (Tortosa), assistit per Eduardo Núñez Requena i Marc Machi Aragonés (del mateix col·legi).

TARGETES: Groga a Èric (Europa).

GOLS: 0-1 (Alfons Serra, 55'); 0-2 (Soto, 73'); 0-3 (Martínez, 85').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Cano, German i Josemi (lesió) i Xavi Liébanas i Xavi Camps (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa, Varona, Elo i el porter Joan Compte / Pel Santfeliuenc han restat a la banqueta: Pol, Maldonado i el porter David Aragón.

Partit disputat amb cel tapat i petits instants del partit amb tímida pluja.

Cinquena victòria seguida a la lliga i 403 minuts sense rebre gol. Àlex Soto ha fet història marcant gol per sisè partit consecutiu, fita només assolida pels davanters Cros i Castillo en 111 anys de vida del club i únic jugador en actiu que, cas de marcar la propera jornada, podria liderar la llista en solitari. Abans de l'inici del partit hi ha hagut dos reconeixements per part del club local: el primer, el premi a millor jugador de la temporada passada per a Nacho Ruiz per part de la penya santfeliuenca 'Sentiment Immortal'. El segon, un reconeixement del Santfeliuenc a la Creu Roja de Sant Feliu pels seus 100 anys de presència a la ciutat.