L'Europa treu el Sant Cristo gros!

21 Març 2021 Àngel Garreta
Cop de puny sobre la taula! Cop de puny sobre la taula! Àngel Garreta

Per primera vegada a Tercera, algú guanya al camp del San Cristóbal. Ho ha fet l'Europa per 0-1 en un partit clau en les aspiracions.

Lliga · Jornada 21 · 21/03/21 · 12 hores · Mpal. Ca n'Anglada · 200 espectadors (protocol Covid-19)

SAN CRISTÓBAL
0 - 1 EUROPA

L'expressió de treure el Sant Cristo gros s’utilitza en la dita popular, en to enèrgic, per advertir que cal fer alguna cosa o prendre alguna decisió de caràcter excepcional, ver a ser l'equivalent contemporani de donar un cop a la taula. I és que excepcional és el triomf obtingut avui per l'Europa en un Municipal de Ca n'Anglada on encara no havia guanyat ningú en aquesta lliga i on el San Cristóbal només havia encaixat 2 gols.

El rival i l'escenari no eren gens senzills, tant per la dinàmica dels locals aquesta temporada, com pels precedents de l'Europa a Ca n'Anglada. De fet, Sergio ja ha hagut d'intervenir amb encert amb només tres minuts jugats, refusant amb una gran estirada una mitja volta d'Obispo.

A l'Europa se li ha fet incòmode la primera part, sense poder tenir la possessió controlada. De fet, tampoc l'ha tinguda el San Cristóbal, i és que el cuir es perdia fàcilment a botes dels dos equips. Diawara ha tornat a dur perill pels blanc-i-blaus en un intent de mitja vaselina sobre Sergio on la rosca de la pilota no ha trobat porteria.

La sensació de perill que ha mostrat l'equip local ha començat a desaparèixer a tocar de la mitja hora de joc, quan el ritme del partit ha baixat de revolucions. L'únic intent clar dels graciencs al primer període, un xut de Sergi Pastells des del vèrtex de l'àrea que ha marxat desviat.

Clar pas endavant de l'Europa a la repressa, dominant el cuir en els minuts inicials i aproximant-se més a l'àrea rival en aquest temps que en tota la primera meitat. Només començar, Pau López podria haver obert la llauna en una passada enrere de Prats sobre la línia de fons que el migcampista ha engaltat tot veient com un defensa, des del terra, refusava el perill.

Amb tot, el lateral Adrien ha posat la por al cos amb un autèntic cacau que ha picat al travesser i on, en segona jugada, Sergio ha hagut d'enviar la rematada posterior a córner. Al primer quart del segon temps tot ha estat obert i gens decidit en un partit d'aquells d'ofici.

L'Europa ha tornat a posar una marxa més després d'uns minuts sense res a destacar i hauria pogut obrir la llauna ja al minut 67 en un xut d'Albert Martí que ha sortit desviat. L'esclat de joia ha tingut lloc tres minuts després, quan Pau López ha rebut una pilota dins l'àrea i, xutant creuat, ha vist com el cos d'un defensa ha allargat l'efecte de la pilota, aquesta ha picat al pal i ha acabat colant-se dins la porteria per a deliri de jugadors i europeistes que, per primer cop en mesos, podien presenciar in situ un partit.

Ha tocat fer-se fort durant el quart d'hora final, amb un San Cristóbal insistent en les pilotes a l'àrea, amb algun xut creuat i bombejat des de la frontal que ha dut un "ai!" al cor dels graciencs. Finalment, però, ha caigut Ca n'Anglada per primera vegada aquesta temporada i per primera vegada en els San Cristóbal-Europa. Tres punts que valen encara molt més que el seu pes en or.

SAN CRISTÓBAL: Carles Segura, Sierra (Adri Rivas, 86'), Ricki, Cristian, Mario Cantí, Tino Mendoza (Sergi Martínez, 78'), Escamilla (Abde, 72'), Tom Diawara, Adrien, Obispo i Gerard Enrich (Juanpi, 78').

EUROPA: Sergio, Guti, Àlex Cano, Uri, David Jiménez (Adri Guillén, 87'), Albert Martí, Pau López, Castell, Alfons Serra (Prats, 35'), Sergi Pastells i Ricki Vidal (Carlos Cano, 54').

ÀRBITRE: Josep Ollé Lladó (Tarragona), assistit per Vicente Morales Donate (Penedès-Garraf) i Pau Orts Roig (Tarragona).

TARGETES: Grogues a Ricki, Tino Mendoza i Juanpi (San Cristóbal).

GOLS: 0-1 (Pau López, 70').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Alberto i Vilamitjana (lesió) i Briones i Joan Marc (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Èric, Varona, Nolla, Fode, Martí Alba i el porter Briones / Pel San Cristóbal han restat a la banqueta: Óscar Oliver, Andy, Óscar Carrasco i el porter Zapico.

Partit disputat a bona temperatura i sota un sempre present sol.

Primera victòria de la història de l'Europa al camp del San Cristóbal. Primer partit amb públic del 2021 després de relaxar-se parcialment les normatives restrictives de la Covid-19. Abans de l'inici del matx s'ha guardat un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la Covid-19.